Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç muayenesinde tarih yanlışlığına dikkat edin...

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu hafta sonu aracımı tuvtürk istasyonuna muayeneye götürdüm para yatırma sırasında olan bir olaydan size bahsetmek istiyorum bilgisi olan yada bana bu konuda ne yapmam gerektiğini söyleyen olursa çok memnun olurum.

Aracımı 2009 yılında galeriden aldım ilk muayene tarihi 2009 + 3: haliyle 2012 oluyor ve zaten ruhsatta da 2012 yazıyor buraya kadar her şey normal fakat tüvtürk gişesine gittiğimde aracımı 1 sene önce getirmem gerektiğini memurdan öğreniyorum yaklaşık 90 lira fazladan ceza ödüyorum ,nedeni ise şöyle ben aracımı aldıktan sonra araçta aparat olduğundan araç daha bana gelmeden ilk önce muayeneya gidiyor tadilatlı olduğu için arabam muayene olunca oatamatikman ilk muayenesi yapılmış oluyor ve aracın muayene tarihi otamatikman 3 yıldan 2 yıla düşüyor fakat ruhsatta 2012 gözüktüğü için ben haliyle bu durumu anlayamıyorum ancak muayeneye gittiğimde 90 lira artı kdv felan 100 lira gibi bi rakam fazladan cezalı olarak ödedim ,benim bi suçum olmadığını düşünüyorum acaba itiraz etme hakkım varmı yada başına böyle bişi gelmiş arkadaşımız varmı ki bence gelmiş olması lazım çünkü 2009 da benim gibi birçok arkadaşım araba aldı diye hatırlıyorum ,eğer haberleri yoksa buradan onlarıda uyarmış olayım .bu konu hakkında fikriniz yada yardımcı olabileceğiniz bi düşünceneiz varsa çok sevinirim çünkü haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.

slm benim aracım,da 2009 model.19.02.2009,da aldım muayene tarihi 2009 + 3= 2012.şubat 19 muayeneye girdim normal muayene ücreti ödedim 148.tl.60.krş ama benim arabamda herhangi bir tertibat yoktu rapor oranım 90 üzeri olduğu için vekil atayarak almıştım.tertibata gelince bir sene önce fren tertibatı taktırdım aracıma yasal olmasa,da benim aracımda tertibat var fren tertibatı ben freni kullanamıyorum gaz pedalını kullanabiliyorum fren pedalını kullanamıyorum onun için elden fren taktırdım ama yasal değil ruhsatta tertibat işli değil projeli bir iş değil maalesef ama ona rağmen muayeneden geçti hiçbir sıkıntı yaratmadılar bana teşekkürler..

Yılmaz bey siz arabayı ilk aldığnızda tertibatlı olsaydı benim gibi ozaman sizde muayeneye girecektiniz ama sizde tertibat olmadığı için muayeneye götürmemişler o yüzden de normal zamanı gelince muayene olmuşsunuz benim sıkıntım ise farklı ve bu sıkıntıya bir çok arkadaşımızda maruz kalabilir,hatta buradan ben tüm 2009 ve sonrası sıfır araç alan arkadaşları uyarıyım,eğer araçlarınızı almadan önce tertibat takılmışsa ve muayeneye gittiyse ki gitmesi gerekir, normalde 3 sene olan muayene süresi bu tip araçlarda otamatikman 2 sene oluyor ruhsatlarınızı kontrol edin eğer 3 sene sonrasını gösteriyorsa araç muayenesi hemen tüvtürk istasyonunu arayın ve gerçek muayene tarihini öğrenin ,benim gibi fazla para ödemeyin gerçi araştırma yapıcam ben bu ceza için ama siz yinede kontrol edin ruhsatlarınızı

Mehmetyılmaz

senin bahsettigin konuyu az önce kendi evraklarımdan inceledim, ben 2011 yılında aparatlı olarak aldım, ruhsatta ise ilk muayene geçerlilik süresi 2014 yazıyor , neyse ki galeriden, vergi dairesinden ve tüvtürkten aldıgım bütün evrakların ( EK-1 FORUM Ve Araç muayene belgesi de dahil) hepsinin fotokopisini almıştım, karşılaştırdıgımda ise senin söyledigin gibi durum ortaya çıktı, trafik tescilin vermiş oldugu ruhsatta muayene geçerlilik süresi 2014 olarak belirtilmişken, tüvtürkün vermiş oldugu belgede bir sonraki muayene tarihi 2013 olarak gözüküyor, sanırım bu durum traikteki memurların araç üzerindeki tertibatı göz ardı etmesinden yada ruhsatı işlerken tüvtürk ün vermiş oldugu muayene geçerlilik süresine dikkat etmemiş olmasından kaynaklanıyor,
uyarın için teşekkürler

son bi not : buna itaraz olarak yapacak bişeyin oldugunu sanmıyorum, baglayıcı olan tüvtürk ün kendi girmiş oldugu bilgiler, sadece geçmiş olsun diyebiliecegiz gibi geliyor

Bu işte calışan biri olarak söylüyorum yanlışlığı tuvturk yapmış ise paranızı geri alırsınız yok trafikteki memur yanlış yazmış ise maalesef paqranızı alamıyosunuz

bymoruk;

Tüvtürk te yanlışlık yok onlar muayene belgesine iki yıl olarak yazmışlar, sorun ruhsatlarda ki tarihlerde

evet yanlışlık tuvturk te değil malesef trafikteki memurun aracın muayeneye gideceğini düşünmeden yazması gibi bişi olmuş ben üzerine soğuk su içtim artık ama neyseki başka arkadaşlarımızı buradan uyarmak adına da iyi olduğun düşünüyorum

Üst Alt