Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç sahibi hangi ilde ise araç da orada mı olmak zorunda?

claer

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Benim sol kol dirseğimde %30 hareket kısıtlılığı yapan eski kırık sekeli var,, ve bana H sınıfı ehliyet bile zor verilirmiş,diye duydum eğer bana ehliyet bile verilmezse bana ÖTV Hakkı doğmazmı ,sonuçta benim de rahat bir ulaşım özgürlüğü hakkım vardır.

neyse sakatlığımdan önce B sınıfı ehliyetim olduğu için Hiç bir faydası olmayacağını bildiğimden H sınıfı için de hiç müracat etmedim.Asıl öğrenmek istedeğim,benim kardeşim %94 Zihinsel özürlü ama başka bir şehirde oturuyor, kardeşimin adına nasıl ÖTV den muaf araç alabilirim,kanuni vasisi babamdır,babam da sormuş kendisi hep doğrucudur zaten demişler ki eğer bu şekilde araba alırsanız özürlü ruhsat sahibi hangi ilde oturuyorsa araç O ilde durması gerekliymiş babamda bu yüzden bana vekalet vermiyor,

bizlerin hep hakları yeniliyor insanları yanlış yollara sevk ettiriyorlar aklımdan şu geçiyor kardeşimin ikametini istanbula getiriyim sonra aracı aldıktan sonra tekrar oturduğu şehir'e ikametini aldırıyım diyorum ama bu sefer'de kale kapısı gibi babam karşıma çıkıyor bana lütfen bir yol gösterin.ne kendi hakkımdan nede kardeşimin hakkından yararlanabiliyorum.lütfen bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan cevap yazsın teşekkür ederim.

kardeş arabadan bahsediyoruz daireden değil daire sabittir ve böle bi durumda oturduğun ilden almak zorunda olursun ama araba gezen bi makinedir ve dünya üzerinde istediği. yere gidebilir yani hiç düşünme aldığın araç türkiye içinde istediğin ilde olabilir istediğin ilde kullanabilirsin hiçbir sorun çıkmaz baban yanlış anlamış ona bahsedilen bulunduğu il meselesi şu eğer engelli kişi hangi ilden sağlık raporu aldıysa araçla yada ehliyetle ilgili tüm resmi işlemleri o ilden yapmak zorunda kalır özellikle ehliyet için hangi ilden sağlık raporu aldıysan o ilden ehliyet alacaksın ama bu işlemleri hallettikten sonra ve arabayı aldıktan sonra kimse sana bu arabanın bu ilde ne işi var diye sormaz

Bu nasıl bir hak anlayışıdır ben de bunu anlamadım. Kardeşinize verilen hak ona bakan kişiler hiç değilse ulaşımda sıkıntı yaşamasınlar diye verilmiş bi hak, siz başka bir şehirde onun hiç bir ihtiyacını karşılamayacsınız sonra da hakkımız yeniliyor diyeceksiniz. Babanızı da tebrik ettim..

Sayın Caramel, zaten Babamın kendi özel arabası var,kendisi benim arabam daha iyi deyip, değiştirmek istemiyor,bende kolumdan engelliyim ve H sınıfı ehliyet bile alamıyacağım söyleniyor,bunu sokaktaki vatandaş deyil bizzat Bir Devlet Hastanesinde Sağlık Kurulunda heyete giren Bir Dr.arkadaş söyledi H sınıfının bana sağladığı hiç bir avantajı yok aksine dez avantajı var ,bende kardeşime tanınan haktan yararlanmak istiyorum bunun neresi yanlış sizede çook ama çok teessüf ederim yani siz bana yardımcı olacağınız yerde eleştiriyor hatta ayıplıyorsunuz çok yazık ilk önce engelliler birbirine destek olacak ki sorunlar aşılsın diilmi ama ne söyliyeyim ki daha teşekkür ederim.Ama şunu söylemeden de edmiycem bazı şeyleri iyi analiz etmeden ,neyin ne olduğunu anlamadan aklınıza geleni hemen yazmayın İnsanları haksız yere yargısız infaz etmeyin,benim size bir Ricamdır.Benim Ailem yani Babam ve Annem 68 yaşlarında ALLAH(c.c) Onlara uzun ömürler versin , Ben Sağlık kurumunda çalıştığım için kardeşim'in en ufak bir sağlık sorununda İstanbula gelip 2 veya 3 ay bende kalırlar ve ben hastanelerde gezdiriyor ilgileniyor ve ben koşturuyorum.

Her şeyden önce B sınıfı ehliyetinizi H sınıfı ehliyetle değiştirmeniz gerek. Size ehliyet vermeyen doktor da kurul da ceberrutluk yapıyor! Size "otomatik vitese sahip, direksiyonunda topuz bulunan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor vermeleri lazım. Bu şekilde rapor alan bir çok üyemiz var. O hastane ceberrutluk yapıyorsa, başka hastaneye gidip bu raporu almalı ve varolan sürücü belgenizi değiştirmelisiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-h-sinifi-ehliyetimde-mutlaka-yazmali-mi.html

Sol üst ekstremiteden sakatlığı olan kişilerin araç alımında verti avantajından yararlanabilmeleri rutinde mümkün değil. Çünkü araç kullanırken "hareket ettirici özel donanıma ihtiyaç duymazlar" deniyor. Bu kuralın etrafından dolanmak da bence mümkün. Vitesi sol ayağa getiren bir özel donanım olabilir bence... Tabii, böylesi bir yol için raporda "vites hareketi sol ayağa aktarılmış özel donanıma sahip otomatik vitesli, direksiyonunda topuz bulunan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor olmalı. Benimki bir tahmin tabii.

Bülent bey ilginiz için teşekkür ederim ,

Üst Alt