Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç sahibi vefat etmeden mirasçılardan feragat almak mümkün mü?

algoritmax

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar 2011 yılında alınan araçla ilgili bir soru sorucam.

Araç sahibi henüz sağ iken diğer mirasçılardan feragat belgesi alınması mümkün mü? Şöyle söyliyeyim, mirasçılardan biri çok yaşlı ve araç sahibinden önce vefat etmesi durumunda hak çocuklara geçicek ve çocuklar hep sorunlu.

Yaşlı mirasçıdan şimdiden noter kanalıyla bir belge alma şansım var mı? İlerde araç sahibinin vefatı durumunda sorun yaşamamak adına. Örneğin 5 mirasçı var ve ben diğer dördünden araç sahibi sağ iken feragat belgesi almak istiyorum. Bunun yolu yöntemi nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Şu başlığı görünce araç alımı neden 200.000 ile sınırlandırılmış net ortaya çıkıyor. Hak sahibi anne baba, kardeş ve çocuk değilse neden onun üzerinden araç alıyorsun sanki alıp hak sahibini mi gezdireceksin.Şayet hak sahibi saydıklarımdan biriyse o kadar yakınınsa onlarla anlaşmadan neden bu arabayı alıyorsun evin bir uyanık insanı sen misin ? Allahını seven bu mesaja cevap vermesin. Hepi topu 2 mesaj yazmış arkadaş ikiside bu postun altına. Esas hak sahipleri olan bizler bu şekilde madur oluyoruz işte.

30 yıl bizimle yaşayan ve hiç bir bakım parası vs olmadan karşılıksız olarak baktığımız halamın üzerine aldık. Daha doğrusu babam aldı. Diğer kardeşleri umursamazken babam 2009 yılına kadar tamamen karşılıksız olarak ilgilendi kardeşiyle. Evinde oda verdi. Bence zaten bunun normali budur ya neyse. 2011 yılında da araç aldık. Ve evet yeri geldiğinde kısıtlıda faydalanıyor. Şimdi 30 yıl kardeşiyle ilgilenmeyen diğer kardeşler hadi onu da geçtim onların çocukları bu arabaya ortak mı olsun? Ne kardeşleri üzerinde ne araba alımı üzerinde zerre hakkı olmayan insanlar bunlar.

Şimdi bu işin bir yanı. Gelelim senin saygısız ve çok bilmiş tavrına. Ben de şöyle düşünüyorum, sizin gibi 200 bin lirayı az bulan çıkarcılar yüzünden bizim gibi iyi niyetli insanlar mağdur oluyor. Senin gibiler araç alım satımında her türlü hile hurdayı yapmasaydı devlet bu alım satım işlerini bu oranda sıkmazdı.

Gören de kendisi forumun görünmeyen yardım meleği, herkesin derdine cevap yazan biri zanneder. Üç beş mesajın var hepsi de araba üstüne. Benim bu posttan başka mesajlarım da var ayrıca.

Kişi kendi gibi bilirmiş başkalarınıda o zaman sende inşallah benim gibi olursun da kişiliğine yakışır gibi bildiğin bütün hileyi hurdayı yaparsın. Sana başka diyecek sözüm yok.

Üst Alt