Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç satışı için 5 yıl günü günen mi aranıyor yoksa aya göre mi?

emre0808

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa abi benım 18/11/2018 hakkım doluyor ay başında arac alma hakkım var mı ? yoksa tam gunu gunune beklemek zorundamıyım ? bide aracı satmak zor işlem mi sıze ehlıyet raporumu yenıledım ancak resım yuklüyemıyorum sıteye

emre0808

Eskiden günü gününe beklemek lazımdı ama artık aya göre bakılıyor. Yani şu anda satar durumda olmalısınız. Notere gidip bunu teyit edebilirsiniz.

Aracı satarken ehliyetle bir işiniz olmayacak.

abi son sorum benım araç tertıbatlı önce proje çizdirecekmışım sonra tse onaylatacakmışım sonra noterden satış yapacakmışım adımlsr doğrumu ? tşk ederim

emre0808
Satış öncesi tertibatı sökmekten mı bahsediyorsunuz, yoksa tertibat taktırmaktan mı bilmiyorum ama, her iki durumda da araç üzerinde her türlü tadil işleminden sonra tespit muayenesi zorunludur.

abi sökturmek konusunu bahsedıyorum halis sayara gttım dedıkı sökecegız projenı vercem tse onaylatcan sonra noterden satış yapacan dedı .

Aracın tertibatı sökülüyor, ruhsatta da tescilli bir parçası iptal ediliyor. Muayene ve ruhsat değişimi de gerekecektir.

abı ben proje cızdırıp tse onaylattıktn sonra noterde satış verebılıyormuyum ysnı onuda alan adam ysptırsın o nedenle dedım bu sekılde oluyosa

OturanBoğa

Benimde Aralık 23 de doluyor aralığın 1 de satış yapıp yeni araba alabiliyor muyum sadece satıp 23 aralığımı beklemem lazım

ben yaklaşık 3-4 önce devir içlemi yaptım tertibatı söktürdüm. proje çizdirdim. tse onay aldım. notere gittim iki seçenek var birinci araç değişikliği yapıyorsun engelli aracını normal araca çeviriyorlar sonra devrediyorsun. burda noterdeki personelin dikkat etmesi gereken çok önemli bir nokta var tertibatın ağırlığını düşerek araç değişliği yapması gerek yoksa sistem kabul etmiyor. benimkini 3 kere denemişlerdi 130 lira araç değişiliği için vermiştim. ikincisi hiç bir işlem yapmadan direk notere gider çekme belgeli olarak devredersin alacak olan halleder işlemleri

Engelli aracını satarken 5 yıl şartı

Merhabalar sorum gayet kısa ve basit. 2017 nisan ayının ortasında aldığımız bir aracı satmak için günü gününe tam süre dolmasını mı beklemek gerekiyor ? En azından sıfır bir araçla bayi üzerinden takasa girecek olsak işlemleri şimdiden başlatma şansımız var mı ? Araç yok deniyor olsa bile sıraya giriliyor bilmem ne ...

Üst Alt