Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç ve ehliyet alma prosedürü nedir?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Herkese merhaba,
Uzun zamandır ÖTV muafiyeti ve H sınıfı ehliyeti gibi konuları takip edemedim forumda biraz araştırma yaptım fakat gerilerde kalmış konular. Mevzuatı takip eden veyahut bana yardım edebilecek olan varsa lütfen yardımcı olunuz sorularım şunlardır.

1- Kendim B sınıfı ehliyet sahibiyim bunu B hastaya çevirebilmem ve ÖTV indiriminden den yararlanmam için güncel işlemler aşağıda ki gibi midir ?
*aile hekimine gidip devlet hastanesine sevk almak
*Devlet hastanesinde ki doktorlara muayene olduktan sonra il sağlık müdürlüğünde komisyona girmek
*il sağlık komisyonundan sürücü olur belgesini alıyorum.
*Sonra bu belgelerimle birlikte Devlet hastanesine tekrar gidiyorum engelli raporumla birlikte ÖTV den yararlanmak istediğimi beyan ediyorum ve raporuma "Sadece haraket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir." bu ibareyi alıyorum.
*Finalde tüm belgelerimi tamamladıktan sonra noterden 2'şer nüsha ile bayii ye gidiyorum

2- Kardeşimin hiç ehliyeti olmadı ve direkt B hasta ehliyeti çıkarttıracağız buradaki işlemleri bilmiyorum.
3- Kardeşiminin rahatsızlığı sol bacağında dolayısı ile otomatik vites kodları verileceğini düşünüyorum ve bu rapor ile alınan aracı ben kullanabilir miyim ?

Bilenler lütfen başlığın altına bu konuların linkini paylaşsın yada özelden mesaj atabilir telefon numaramı verebilirim.

Zahmetiniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

1 nolu madde yazdıklarınız doğru süreç o şekilde

2 nolu madde 1 nolu madde ile aynı süreç

3 nolu maddede yazdığınız " aracı ben kullanabilir miyim" sorusu ise, kardeşinizin raporu % 90 altında çıkarsa sadece kendisi kullanabilir siz kullanamazsınız.

otomatik falan farketmiyor. araç özel tertibatlı ise;

%90 ve üzeri engel oranına sahip olan kişilerin araçlarını 1 Ocak 2023 itibari ile eşi, annesi, babası, çocukları, kardeşi, kan bağı olmayan sıhhi hısımları ve sözleşmeli personeli kullanabilir. %90 altı raporlu kişiler aracını kendisi kullanabilir.

Hocam bununla ilgili de ben baska bır yerden bılgılendırme gordum baya bilgili bir kişiydi araç sadece otomatik vitesli oldugu ıcın ve hıc bır tertıbat yok ise kullanabılırsınız bılgınız olsun

B sınıfı ehliyeti B Hasta sınıfına çevirirken çıkan raporda engellilik oranı yazıyor mu ?

Peki mevcut H sınıfı ehliyeti yenilerken de rapora oran yazılıyor mu ?

Üst Alt