Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç ve ehliyet için aldığım raporda gerekli değerlendirmelerin yazılmaması..?

mess.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ldqBRX.jpg

Raporum bu şekilde..Ortepedi uzmanı'' otomotik vites veya özel tertibatlı'' gibi bir şey yazmamıştı. ama İl sağlık Komisyonu 10.02 kodunu yazdı. Bu şekilde ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mess.

Engelli saglik raporunda yazmasi onemli hocam o ibarelerin. Resmini attiginiz evrak ehliyet icin. Verdikleri kodlar ile engelli raporunuzdaki taninin uyusmasi gerekiyor ve engelli saglik raporunuzda ozel tertibatli arac kullanir ibaresi sart

ilker201

İlker Bey,
Engelli sağlık raporu için müracatımda ötv ve otomatik vitesli taşıt araç kutucuklarını işaretletmediler, yönetmelik değişti aile hekiminden geleceksiniz demişlerdi. Engelli Sağlık raporumda bu şekilde bununla oluyor mu acaba?

aLlyl2.jpg

Hangi hastane hocam bu ? Benim bildigim aile hekimi ile baslayan surec ehliyet icin. Bana da benzer seyler soylediler ben yine sansimi denemk icin basvuruda bulundum bakalm benm raporda ne yazacaklar. Aile hekimi uzman doktora sevk ediyor uzman doktorda gerekli taniyi yazip il saglik mudurlugune sevk ediyor. Engelli saglik raporu bu isin neresinde var anlayamadim. Oyuzden bende sizin gibi ilk olarak hastaneye engelli saglik raporu icin basvurdum. Denizli paü . Ama net olan su ki o raporda otamatik vites kullanir yada ozel tertibatli arac kullanir yazmasi sart. Vergi dairesi buna bakiyor.

Ankara Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi...Ben engelli sağlık kurulu raporuna basvururken sadece engelli kimlik kartı alabilme ve engelli özür oranı bildiriri rapor için başvurabildiğim, diğer seçenekleri müracaatda doldurtmadılar. işin kötü bir diğer yanı da ortopedi uzman tabibine de otomatik vites ibaresi yazdıramadım. İl sağlık komisyonu yazdı onu da kod şeklinde (10.02) Bu şekilde nasıl bayiden sıfır araç alırım bilemiyorum kafam karıştı açıkçası.

mess.

hocam benim engelli sağlık raporumda ortopedik yazmıyor süreğen kronik yazıyor sürücü sağlık raporu ortopedik doktor tarafından %40 hareket kısıtlılığı vardır olarak dolduruldu. şöyle izah ediyim benim rahatsızlığım sol bacakta ileriderecede lenf ödem yürüme ve hareket engelleyici ölçüde olmak üzere %80 ve süreklidir raporumda sadece ötv ibaresi mevcuttur herhangi bir otomatik vites v.s. yoktur. doğuş otoyu aradığımda raporunuzda herhangi bir ibarenin omasının gerekmediği otv ibaresi yeterli olduğunu söylediler rapor ve engelli ehliyeti ile işlem yapılabileceğini söylediler aynı zamanda honda bayisine gidin sizden rapor sürücü sağlık raporu ve engelli ehliyetini isteyip işlem yapacaklardır. Ben bizzat ankara vergi dairesi başkanlığına gidip hem sağlık raporu hemde sürücü sağlık raporunu götürüp teyit ettirdiğimde bana söylenen şu "bizim için sorun yok ötv den muaf araç alabilirsiniz ama bazı bayiler sıkıntı çıkartabilir bilgisizlikleri nedeniyle onun için araça alabileceğinizi dair özelge yazabiliriz" dediler. yani maliye göre sorun yok. benim başımdan geçen durum budur sizde ona göre kendi durumunuzu karşılaştırın

engelli ehliyeti derken kodlu ehliyet bende 10.02 ve 47 olarak geçmekte bayilerin istediği ehliyet kodlu ehliyet

O zaman ÖTV için ayrıyeten heyete girmem gerekir sanırım, ya da dilekçe ile mevcut bulunan engelli sağlık kurulu raporuma Ötv ibaresi ekletmem gerekecek.

mess.

10.02 otomatik kullanabilir kodu olarak geçiyor herhalde artık otomatik vitesli kullanmak isteyenlerde böyle kod alacakmış bu kodun kısıtlaması 78 kodudur yani sadece otomatik vites kullanabilir diye geçen kod tek başına geçerli deniyor ama 10.02 ilede alan vardı galiba

mess.

Engelli sağlık kurulu raporunda ille de araç alımında dair değerlendirme olmasına gerek yok. Oran olsun, tanı doğru yazılsın yeterli. Bu raporun yanına bir de doğru kodların yer aldığı sürücü belgesi/raporu eklediğinizde, iki rapor birlikte işleme alınır Maliye'de ve araç alımına izin verilir.

10.02 kodu tek başına yeterli olmaması lazım aslında, ama yeterli sayılan arkadaşlarımız oldu! Sanırım kimse ne yapacağını bilmediğinden... :) Bence sen iki raporunu alıp vergi dairesine git ve "bu raporlarla araç alabilir miyim" diye sor.

Hocam hangi sehirler kabul ediyor bu raporlari net bir bilgi var mi? Denizlide illa da raporda otomatik vites yada ozel tertibat yazacak diyorlar. Ne yapmamiz gerekir bu durumda. Özelge mi istememiz lazm.

Bana da aynı şekilde söylendi, rapor ünitesindeki bilgisiz arkadaşlar yüzünden zaten doğru hesaplanmış raporumu almam oldukça zor oldu, rapor alma amacının olduğu yere ÖTV muafiyeti de yazdiravaktim onun ayrı olması gerekiyo dediler sadece vergi indirimi istihdam ve kimlik kartı yazdılar ... Ehliyet için aile hekiminden yeniden gitmek gerekiyormuş ... ortopedik engeliniz varsa her durumda alırsınız muafiyeti ama aklınızda olsun ehliyeti degistirecekseniz eğer sıra çokmuş altı ay sonralara anca veriliyormus sıra...

ilker201

Özelge isteyin tabii. İki raporu birbirini tamamlar şekilde değerlendiriyorlar ve onay veriyorlar...

Üst Alt