Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç veya ev alırken hangi maaşlar hesaba katılır?

Darkcald

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Evde 2022 den 65 yas aylığı, engelli maaşı ve ona bakanın aldığı maaş olmak üzere 3 maaş var haziran itibari ile yaklaşık 2600tl toplam gelir

Ev veya araba alınırsa bunlardan hangisi veya hangileri gelir hesabına eklenir ?

Evin rayiç, arabanın kasko bedelinin 120 de biri 2022 maaşı için hane gelirine dahil edilir.

Evin 240ta1i arabanın da ÖTV indirimli halinin 120de1i diye biliyordum 2022 aylıklarından hangisi hesaba katılıyor acaba

Birinci konuttan sonraki bir konuttan kira geliri varsa, kira geliri artı konut değerinin 240 da biri.
Kira geliri yoksa konut değerinin 120 de biri.

Soru 113: Ev almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?
Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede ikamet edilen konut hesaplamaya dâhil edilmez. İkamet edilen konut haricindeki konutun rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira geliri; kira geliri beyan edilmiyorsa rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir.
Soru 114: Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?
Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede aracın rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Engelli adına alınan araç ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

Peki yaşlılık engelli ve bakım maaşlarından hangisi gelir hesabına dahil edilir

Darkcald

tüm maaşalrda hepsı dahıl edılr.misal ebm için başvuru ettıgınde aldıgn 2022 , 2022 için başvuru ettııgınde alıosan ebm dahıl edılır sadece hangı maaş için başvuru ediosan o dahil edilmez

Teşekkürler hocam o zaman arabanın hesabını yaparken kurumlar kendi verdiği maaşı çıkartıp hesap yapacak çok iyi

Darkcald
yalnız dikkat et aracı ötvsiz ebmdeki bagımlı raporuna göre alıon ebm dahil edilmez ama 2022 nin hesaplamasında dahil edilince 2022 maaşı zarar görmesin

Yok hocam evde 6 kişi var gelir sadece ebm 1300tl 65 yas maaşı 600tl engelli maaşı 720tl başka gelir yok sınır olan 247bin TL araç bile alınsa kesilmez o zaman

@Darkcald
kardeş sen genede vakıfa bir danış çünkü bu aralar acaip şeyler oluyo.maaş bağlamada onay değil başvuru tarıhı esas alınması gerekırken onay tarıhını kabul edıolar ve engellıler magdur edılıyor bu yapılan yasal değil. o yüzden süprizle karşılaşmamak için bence vakfa danış.sana belkı 247 binlik değilde 150 binlik alırsan kesılmez derler.işini sağlama almak için vakıfa sor.bu aralar net cevap yazamıyom vakıftakılerın kafalarına göre takılmalarından. belkı sana 150 binlik olan aracı bile aldırmazlar 2022 yi keserik derler

Ebm yani 1300tl veren kurum kesilmez dedi fakat 2022 yani 65 yas ile engelli maaşı veren yer ise müdürüne sordum. bana kesilebilirde ,kesilmeyebilirde diyor. sanki fal bakıyorlar. Bana ne kadar alsam kesilmez söyleyin diyorum.. bişey diyemeyiz inceleriz siz aldığınızda bakarız diyorlar

Devlette böyle iş mi olur bana rakam vermiyorlar resmen

Darkcald

bende vakıfa sor dıe tamda bu yüzden söyledım.bu aralar vakıflar acaip işler ediıo o yüzden güvendıremedım

Yapacak bişey yok müdür bana belli olmaz diyor nasıl birşey anlamak mümkün değil bir üst yer var mı resmi olarak başvuru yapıp cevap alabilecegim acaba

Darkcald

belli olmaz demesı alacagınzı aracın fıyatını ne marka model arac oldgunu bilmedıgı için söylemişse haklı ama siz şu fıyata olan araç dedıysenız bı sözunüze ragmen bellı olmaz dedıyse o makamda heç oturmasın

Üst Alt