Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracı pert olmuş ve bu konu ile ilgili sigorta şirketine dava açan var mı?

VİRGO

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Sigorta şirketleri tarafından kasko poliçelerinde belirtilen " PERT DURUMUNDA ÖTV ÖDENMEMESİ" durumunu Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü ndeki arkadaşımla konuştum. Bu durum ile ilgili Karayolları Trafik Yönetmeliği 53. maddeyi dayanak gösteriyorlar. Ancak Bu maddeyi incelediğimizde "sigorta" veya "ÖTV ödenmez" gibi kavramların yönetmelikte geçmediği görülüyor. Bu tamamen devlet destekli olarak sigorta şirketlerinin uydurması olarak görünüyor.

Aracı pert olmuş ve bu konu ile ilgili sigorta şirketine dava açan var mı? Varsa hukuki süreci buradan paylaşabilir mi?

Bu önemli bir durum. Çünkü bu uygulamanın hiç bir HUKUKİ DAYANAĞI YOK. Dayanak olarak sundukları "HAKSIZ ZENGİNLEŞME" iddiası uydurma bir gerekçe..

VİRGO

Aynı durum benim başımda şu an, aracım pert oldu hurdaya ayırın paramı verin dediğimde ötv düşüp kalan parayı vereceklerini söylüyorlar. Bende bunu kabul etmediğimi dilekçe ile bildirip sigorta tahkim kurulu yada direkt axa sigortayı dava etmeyi düşünüyorum. Devletin benden almadığı ötv yi kasko şirketi benden kırpmaya çalışıyor.

Sizin durum ne oldu ne yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim..

Üst Alt