Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı 1. derece yakınlarım kullanabilir mi?

aliakt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar
benim sorum şu ; dün kendi üzerime engelli sınıfı araç aldım ancak ruhsatta sadece benim isim soyadım üzerine kullanabilir ifadesi yazılmış buna rağmen birinci derece akrabamın arabayı kullanmasında sorun olur mu??daha önce de aynı sınıftan araba almıştım bir sorun yaşamadık ancak şimdi özellikle sadece adım geçtigi için şüpheye düştüm teşekkür ederim

H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişi üzerine kayıtlı üzerinde özel donanım bulunan aracı araç sahibinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

peki içeriği iyi bilmedigimden soruyorum

artık tamamen 1.derece akrabalar kullanamıyor mu ?hatırladığım kadarıyla bu tip araçların 1.derece akrabalar tarafından kullanılabildiği kanunda geçiyordu artık böyle birşey yok mu

Bu hiç böyle olmadı... Hep yukarıdaki gibiydi...

aliakt; üzerinde özel donanım bulunan aracı bir başkası nasıl kullanır, özel donanım kişiye özeldir...?
OturanBoğa'nın söylediği açık ve net...
"H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişi üzerine kayıtlı üzerinde özel donanım bulunan aracı araç sahibinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz."

verdiğiniz linkte özel tertibat yazmıyor...

%90 ve üzeri sakatlığı olup kendisi sürücü belgesi alamayan kişiler adına alınan araçları 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir. Ama H sınıfı sürücü belgesi olan kişinin aracını kendisinden başka hiç hiç hiç kise kullanamaz.

Üst Alt