Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı 5 seneden önce engelli birine satabilir miyim?

göktaşı

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
merhaba 2008 yılında otomatik vites bir raç aldım ötv den yararlanıp 5 sene beklemem gerektiğini biliyorum.peki 5 sene beklemeden ötv sini ödemeden bir engelli arkadaşa aracımı satabilirmiyim bilgi verirsenizsevinirim

Yurt içinden almışsanız dilediğiniz zaman sakat birine satabilirsiniz. Yurt dışından almışsanız, 3 yıl tamamlanmalı...

Ayrıca, sattığınızda (2008 +) 5 yıl dolmadan ÖTV'siz yeni bir araç alamazsınız.

anladığım kadarı ile ben şuan engelli bir arkadaşa satabiliyorum ama 5 sene dolmadığından yeniden 0 alamıyorum yani demek oluyorki bu aracı 2008 de aldım satsamda 2013 ü beklicem

bazı kişiler satamazsın engellide olsa diyor o zaman yanlış biliyolar sanırım bülent abi

abi birde aklıma takılan kdv ücreti alınmıyor diyorlar bu konuda net bilgi alamadım

bülent kardeş benim aracım 5 yılı doldurdu. yenisini almak için satmak istiyorum ve ÖTV indiriminin iptali için vergi dairesine başvuracağım. bununla ilgili elinde bir dilekçe örneği var mı? yardımcı olursan sevinirim.

Yurt içinden alınan araç başta ödenmeye vergi ödenerek sakat olmayan birine ya da vergisiz şekilde sakat birine istenildiği zaman satılır.

Özel bir dilekçeye gerek yok ki. Noterden satışı yapın, üzerinde satış için şerh görünürse vergi dairesine gidip gerekli işlemi yaptırın.

Bir yıl önce aldığım aracı satıp yeniden ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

iyi akşamlar ben geçen sene engelli indirimden yararlanıp araç aldım fakat şuan satıp yenisini alacam tabiki ötv sini ödeceyeğim yeniden alabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar.

Mustafa kürşad, aracınızı satabilirsiniz, ama yeniden ÖTV istisnalı bir araç alamazsınız; daha doğrusu, 1 + 4 yıl daha geçmesi lazım yeniden vergi avantajlı araç alabilmeniz için...

Üst Alt