Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı değiştirdikten sonra oranı geçerli saymayan İSPARK'tan yararlanamıyorum!?

turan1977

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
102
merhaba arkadaşlar daha önceki aracım isparka kayıtlı idi % 40 engelli oranım hala aynı aracı değiştirdim şimdi bu oranı kabul etmiyorlar ne yapmak lazım....

https://ispark.istanbul/online-basvuru-formu/
Buradan başvuru yapın.
3-4 gün içinde onay maili geliyor.oranla ilgili bir açıklama yok.yazan aynen aşağıdaki gibidir.

[h=3]Müşteri/Abone Kayıt Sözleşmesi:[/h]
    1. Engelliler: Ruhsatında engelli ibaresi bulunan araç sahibi engelliler, adlarına tescilli olan hususi bir (1) aracını, İSPARK AŞ’ye bildirimde bulunarak araç plakalarını sisteme kaydettirmeleri koşuluyla yol kenarı otoparklarımızdan günde 3 saat, katlı ve açık otoparklarımızdan günde 8 saat ücretsiz yararlanabilirler. Ücretsiz kullanım süresinin aşılması durumunda süre aşımından kaynaklanan otopark ücretleri normal tarife üzerinden araç kullanıcısı ve/veya ruhsat sahibinden tahsil edilecektir.

ben engelliyim ama aracım engelli kayıtlı değil daha önce faydalanıyordum b ehliyetim var ama engelli kimik kartım var % 40 olmuyormu en az % kaç gerekli ispark çin kendim engelliyim zaten aracım manuel araç

turan1977
Turan Bey;
Siz hem engelli ehliyeti almayıp hem engelli haklarından yararlanmak istiyorsunuz. Bence bu mantık ve kanun dışı. Ayrıca anladığım kadarı ile fiziki bir rahatsızlığınız yok ki bu şekilde araç kullanmaya devam etmiş ve Trafik Polislerine takılmamışsınız. Aksi bir durumda yani gözle görülür bir engel olması durumunda polisler anında ruhsat ve ehliyet gbtsi yapıyorlar. Eğer ruhsat ve ehliyet engelli ibareli değil ise aracı bağlayıp ehliyetinize de el koyuyorlar. Bilginiz olsun.

niye kanun dışı olsun kardeş b sınıfı ehliyet almıştım sağ ayak polio sekelim var vergi indiriminden yararlanıyorum başbakanlık ve aile bakanlığı % 40 raporum vardı bir önceki arabamda isparktan faydalanıyordum demiştim bir şeyler değişmiş galiba o yüzden sorum..25 yıldır b ehliyet ile hiç trafikte hatam olmadı durdurulmadım ok

turan1977 ispark rapor oranına bakmaz ,hatta raporu bile istemez, bi yanlışlık var zannedersem sadece ruhsatın fotokopisi yeter ,hadi garanti olsun diye engelli kimlik kartının yada başbakanlık kartınında fotokopisini yollayın yeterlidir. yeni aracınız için sisteme giriş yaparlar. ama muhakkak ruhsatta engelli olduğu yazması gerekir.

emniyete ruhsata engelli ibaresini koydurmak istedim % 90 rapor istediler buna ne dersiniz o zaman

turan1977

Bir şeyler değişti de senin rahatsızlığın değişmedi. Polio olduğunu ve H ehliyetin olmadığını bir polis görse ve işlem yapsa uzaktan kumandalı araba kullanabilirdin :) Ki şuan ki aracını bile kullanman sakıncalı bir kaza anında özellikle belirtiyorum kaanun dışı davranışın nedeni ile haklı dahi olsan haksız olursun. Niye kanunsuz onu anlatalım. Senin durumuna göre B değil H ehliyet almalıydın. E hadi B aldın. 22 sene kullandın. Şimdi yeni ehliyetlerde B ancak engelli durumuna göre Kodlar var ve bu kodlar dışına çıkamıyorsun yani öyle önüme gelen arabayı kullanayım YOK. Ehliyet için sağlık raporu isteniyor. Sana hangi hekim sağlam raporu verecek ki sen B alabileceksin. Burada da konu başlığına dönüyoruz. Önce kendine uygun ehliyeti alırsın. Aracın eğer uygun ise Ehliyetindeki kodlara göre düzenlenir veya düzenlenmeye gerek kalmaz. Bu noktadan sonra Ruhsata Engelli ibaresini işletir Vergi dairesinden de Muaf tutabilirsin. Ondan sonra tüm resmi kurumlara aracının fotokopisini ibra ederek engelli haklarından yararlanabilirsin.

turan1977 sen bu işlerde yenisin anlaşılan .emniyetle ne işin var senın ? ikinci el araçmı aldınki ruhsata engelli ibaresi koyduracan ,kaldıki ruhsatı noter çıkartır ,sıfır alıyorsan eğer araba firması halleder o işleri maliyeden aldığı onay ile. her şeyi birbirine karıştırmışsın gibi geldi bana.
Sana tavsiyem bizim bu formu biraz kurcala özellikle ehliyet ruhsat engelli araçlar kısmını bi incele derim çünkü söylediklerinin hepsi olmaması gereken işler.

benim yeni ehliyetimde yine b aldım..muayane eden doktor bişey demedi kardeş

ya Mehmet kardeş ben bu sitede eskiyim aslında giriş bilgilerimi unuttum yeniden üye oldum.yol yordam biliyorum sadece isparkta kafam karıştı..yoksa burdan vergi indiriminden faydalanıp emekli oldum tüm engelli avantajlarından faydalanıyorum geçen isparka park etmek istedim görevli dedi ruhsatında engelli ibaresi olacak emniyette yaptırıp isparka kayı ettireceksin dedi ben bunu burda kimseye anlatamıyorum..önceden sadece engeli raporu yetiyordu şimdi öyle değilmiş

Mehmetyilmaz
ben bu sitede çok eskiyim giriş bilgilerimi unuttum ispark olayı karşıma çıkınca yeniden gireyim dedim.

turan1977 sen aracını ikinci el aldın ve ruhsatına engelli ibaresi koydurmak istiyorsun doğrumu ?
ruhsat değişikliği noter yapıyor .eğer ehliyetin yeni ehliyetse üzerinde kısıtlı kodlar olması gerekir ,yok benimkisi eski ehliyet dersen H sınıfı olması gerekir , her iki durumdada rapordaki engel oranına bakılmaz vede polis rapordan ne anlarki ? sfır araç olayını biliyorum ama seninkisi ikinci el anladığım kadarıyla bi notere sor derim sonuçta ehliyeti noter çıkarıyor.

Mehmetyilmaz
maalesef anlaşamıyoruz kardeş benim 2015 fiorinom var evet ikinci el aldım bundan önceki aracımda isparktan faydalanıyordum ruhsatımda engelli ibareside yoktu..ehliyete gelince ehliyetimide yeniledim yine b sınıfı aldım..1995 ten beri aynı b ehliyetim var.hangi ispark görevlisine sorarsanız sorun sizi emniyete yönlendiriyor.orda işlem yapıyorlar ve % 90 oran varmı diye soruyorlar.zaten ispark online sisteminde de yazıyor ruhsatta engelli ibaresi lazımmış diye.

turan1977 ruhsatta engelli ibaresi olması gerektiğini zaten bende söyledim ,ispark ruhsata bakar orada ibare yoksa sizi sisteme kaydetmez zaten bende bunu söyleyip duruyorum .ruhsat için ise notere bi sorun diyorum çünkü ruhsatları artık noterler çıkarıyor sizin malesef yeni gelişmlerden haberiniz yok ,aynı zamanda ehliyet konusundada yanlışınız var hem yeni diyorsunuz hemde 1995 ten beri aynı b sınıfı ehliyeti kullanıyorum yazmışsınız . sizinkisi yeni ehliyetlerden değil malesef yeni ehliyetler yeni düzenlemeye göre şurda 3-5 senedir var .ehliyetinizde kısıtlama kodları varmı ? muhtemlen yok bu durumda olmaz zaten . rapor oranına gelince bikere sizin netür engeliniz var onu belirtmemişsiniz doğru düzgün sorununuzu anlatsanız ona göre yazıcam . konu başlığında %40 engelli raporum var diyorsunuz buradan sizin ayak yada kollarınızda arabayı sürmeyi engelleyici bir engeliniz olduğunu düşünüyorum ama sonra diyorsunuzki %90 oranlı raporu bana soruyorlar diyorsun. ben senin durumunu anlamadım kendinmi engellisin yoksa bir yakınındanmı yararlanıcaksın çözemedim.
ehliyetin engelli ehliyet değil ruhsatta ibare yok nasıl isparktan yararlanıcaksın zaten? eskiden oluyormuş olayı o eskide kaldı şimdi herşey değişti.
kendin yararlanıcaksan bikere ehliyetini değiştirmen gerekecek kısıtlı kodların olduğu yeni ehliyet çıkarmalısın ,bunun içinde aile hekimi hastane ve komisyondan oluşan yeni ehliyet sürecini başlatmanız gerekiyor komisyon uygun görürse yeni ehliyet ve elindeki raporla notere gider sorarsın.
eğer yakının üzerinden faydalanacaksan ozaman %90 ve üzeri raporun olması şart fakat yakınının üzerinden olanlar için isparktan faydalanılıyormu bilmiyorum.

Mehmetyilmaz

Net bır cvp olmuş.yeni kayıt etturdım aracımı ruhsatı ve raporu online gönderdim 3 günde onaylandı

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sizlere teşekkür ederim ama benim ehliyetim yeni daha 1 yıl olmadı kısıtlama kodları yok sadece göz muayanesi yaptılar yine b ehliyetimi yenilenmiş oldu..b sınıfını ilk aldığımda 1995 yılı idi.şimdi sırf isparktan yararlanmak için ehliyeti değiştirmek mantıklımı onu anlamadım.

Üst Alt