Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı değiştirebilmem için beş yıl şartını beklemem gerekiyor mu?

dumensiz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar ve özelikle oturan boğa abim...ben 2007 yılında sıfır aldığım aracımı 3,5 yıl sonra maddi sıkıntıdan dolayı bir özürlü arkadaşa satsam kalan paramlada ikinci el bir araba alıp kendime göre özürlü aracı olarak yaptırıp kullana bilirmiyim yada 1,5 yıl geçmesimi lazım hani dediler özürlüler her 5 yılda bir araba alabilirmiş... benim bu şartı beklememmi lazım yada ben bu aracımı özürlü bir arkadaşa satıp sıradan bir araç alıp engelli aracı yaptıra bilirmiyim ??? yardımlarınızdan dolayı teşekkürler

Bildiğim kadarıyla özürlüden özürlüye satışlarda yıl sınırlaması yok. 5 yıl satamazı engelli olmayan bir kişiye satarken geçerlidir diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin. Mantıken 2. el oto alabilirsin ve özel tertibat taktırıp kullanabilirsin. 2.ellerde zaten ötvsi önceden ödendiğinden sen vergili fiyat üzerinden almış oluyorsun 5 yıl satamazı ise ötv istisnasından faydalandığın için bu sürenin bitmesini bekliyorsun yukarıda da bahsettiğim gibi özürlüye satarken süre kısıtlaması yok. Bence düşüncen olur gibime geliyor. Diğer arkadaşların fikirleri nedir onuda görürsek daha faydalı olur.

Aracınızı sakat birine vergi ödemeden sattıktan sonra ikinci el bir aracı dilediğiniz gibi satın alıp özel donanım taktırabilirsiniz. Alacağınız ikinci araç için hiç bir vergi avantajından yararlanmayacaksınız.
Ne zaman ki ilk aracınızı alım tarihinden itibaren 5 yıl dolacak, o zaman yeni bir aracı vergi istisnası ile satın alma hakkınız doğacak.

OturanBoğa

abi çok tşk ederim sana her konuda çok yardımcı oluyorsun bana allah senden razı olsun

Üst Alt