Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımın bagajına sığacak tekerlekli sandalye arıyorum. Dolgu teker kullanışlı mıdır?

benn

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhabalar...arabamın bagajına rahatlıkla koyabileceğim hafif-kaliteli fiyatı 1000-2000 lira arasında bir sandalye alacağım..exel g-5 aklıma yattı gibi.ancak tekerleri havalı değil dolgu tekerlekler problem çıkarır mı...tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim..şimdiden teşekkürler

dolgu tekerin sürüş rahatlığı çok daha iyi özellikle yaz aylarında şişme teker asfaltta çok sıkıntı çıkarıyor şişmeyle 100m gitmekle dolguyla 300m gitmek aynı yorgunluğu veriyor dolgunun tek kötü yanı sarsıntısı şişmeye oranla fazla (havalı minderiniz varsa sarsıntı pek etkilemiyor) benim tercihim dolgudan yana yinede almadan önce denemeniz daha uygun olur

Arnavut kaldırımı denilen girinti çıkıntısı bol ve bozuk yollarda kullanmayacaksanız dolgu teker daha kullanışlıdır. Patladı, havası indi derdi olmaz... Sadece ev içinde kullanılacaksa kesinlikle dolgu teker daha kullanışlı...

Ben olsam aktif sandalye düşünürüm. Aktif sandalyenin sürüş konforu ile standart manuel sandalyenin sürüşü arasında dağlar kadar fark vardır: İMC aktif sandayeler

ister akülü ister manuel aracın ömrü ve kullanıcının rahatı ve güvenliği için daima şişme lastik en iyisidir havası azalınca 10 liraya alınabilen hava pompasıyla rahatça şişirilebilir şehir merkezlerinde kalan kişiler için patlama riski çok azdır özellikle ülkemizde satılan çin hurdaları özelliklede tekerlekli sandalyeler sarsıntıya ve darbeye dayanıklı değildir

bülent bey aktif sandalyelerin ayak koyma yerleri çok alçak gibi...bide geçen okuduğumda sürüşünün göründüğü kadar rahat olmadığı yazılıydı...teşekkürler...

bir de aktif sandelyeden geçişler zor olmuyor mu..öyle görünüyor

arkadaşlar merhaba...otto bock motus aktif sandalye kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar varmı...yada fiyatı ona yakın olan daha kullanışlı sandalye modeli varmı bildiğiniz..

otto bock motus ve exel spor aktif II hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim..görerek alma imkanım yok interneten sipariş edecem..

bide exel g6 active var o fiyatlara

Ayak koyma yerlerinin diz-topuk mesafesi ayarlanabilir.

Aktif sandalyelerin sürüşünün rahat olmadığını kim söyledi, bilemem. Ama onca sandalye gördüm, deneyimledim, aktif sandalyeler kadar rahat ve sürüş kolaylığı sunan bir standart manuel sandalye görmedim.

Aktif sandalyeye geçiş neden zor olsun?

İMC'nin yeni aktif modelleri sürüş açısından çok çok iyidir. İMC'nin fiyatlrında başka bir aktif sandalye alabilmek de mümkün değildir.

İMC 500 ve 501 modeller katlanabilir şasiye sahiptir. 502 ve 503 ise katlanmaz (sadece sırt öne yatar ve tabii tekerlekleri çıkar).

Eğer bel kontrolün biraz da olsa mevcutsa, hiç tereddüt etmeden aktif sandalye al derim.

Koyduğun linkteki fiyata o ürünü alman imkansız. Ara sor, göreceksin ki temin edemezler... B&B'nin satış fiyatı yaklaşık 7000 TL'dir.

Dediğim gibi, 6000 TL'nin üstüne çıkmadığın sürece İMC en doğru seçim olur.

Not: İstanbul'da olsan bir çoğunu deneyebilirdin bizim mağazada...

sandalyenizi kullanacağınız yerler kapalı mekanlarsa, mesela ev, okul, işyeri, spor salonu, vesaire, ya da park, gezinti yerleri gibi yerlerse aktif sandalye rahat ve kullanışlıdır...
ancak aktif sandalyelerin ön tekerlekleri epeyce küçük, bu yüzden de kapalı mekan dışı yerler için pek uygun değil... evinizden çıkıp semtinizin sokaklarında, meydanında dolaşmak, avm dışı yerlerde gezip alışveriş etmek, sinemaya gitmek, vesaire gibi şeylerde o küçük tekerler zorluk çıkarır...

ancak bir otomobiliniz varsa ve size zorluk çıkaracak yerleri aracınızla geçme imkanınız varsa olur... misal alışveriş yapmak istediğiniz avm'ye aracınızla gidip, otoparkında sandalyenize geçebilecekseniz aktif sandalye uygun olur, ama diğer dediğim durumlarda, hele ki belediyelerin hala engellilere göre çevre düzenlemesini ciddiye almadığı bu ortamda, bu sokaklarda ön tekerleri küçük aktif sandalyeler dışarıda kullanım için bana mantıklı bir seçim gibi görünmüyor...

Üst Alt