Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımın olması engelli maaşı almama engel sayılır mı?

muhammetglm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İYİ GÜNLER BENIM ADIMA KAYITLI ARACIM VAR SSK lı Olarak Çalışan Bir İşçiydim Yalnız SSK mı Durdurdum Yani İşimden Çıktım Ailemden Hiç Kimse SSK Lı Değil 1.5 Ay Oldu SSK mın Bitmesi Engelli Maaşı Alabilir Miyim BU Konuda Bilgili Arkadaşlar Yardımcı Olursa Sevinirim Hayırlı Günler Dilerim Herkese

muhammetglm
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.
siz tahmınımce ötv indirimi olmadan almıssınz aracınızı o yüzden aracınızın kaskosunun 120 de 1 i hesaplamaya dahil edilir
2022 de sadece emsal kıra bedelı gelrden düşülür bu avantaj. onun harıcınden enaz %40 olan rapor olacak ve hane kişi başı gelır 609 lirayı geçmeyecek geçerse maaş bağlanmaz bunu öğrenmek için haneye her ne ad adı altında olursa olsun giren tüm gelırler toplanıp hanedekı kişi sayısına böleceksınız çıkan sonuç 609 u geçmeyecek

Üst Alt