Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracın verasetle devrinde süre sınırı ne kadardır?

nberkai

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

benim % 94 özürlü bababm hakkın rahmetine kavuştu. 5 kardeşiz (anne ölü). Ben diğer kardeşlerden feragatname aldım.
Benim sorum, bu arabayı en son ne zamana kadar üzerime alabilirm. Aracı 3 sene önce alsak, 2 sene daha rahmetlinin adına kalsa bir sorn olur mu

Özetle aracı 4 ay içinde üzerime tescil ettirmezsem yasal olarak sakıncası nedir?
Bu haliyle 2 sene sonra üzerime tescil ettirsem, geriye dönük 2 yılın mtv'sini isterler mi?

Verasetle intikalde süre sınırlamasına dair bir bilgim yok. Eğer araç kullanılmayacaksa, bir soruna yol açmaz gibi geliyor bana. Ama kullanılacaksa, bir şekilde çok geç kalmadan gerekli işlemleri yapmak lazım...

[...] muristen mirasçılara intikal etmiş olan terekenin birden fazla mal veya haktan ibaret olması halinde, diğer mirasçıların lehine miras hakkından feragatini gösteren belgenin ibrazı şartıyla istisnadan yararlanılmış olan aracın lehine feragat edilen mirasçıya intikalinin, "veraset yoluyla intikal" olarak değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır. Bu durumda istisnadan yararlanılan aracın bu şekilde varise intikali ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren 5 yıllık sürenin bitimine kadar varis adına kayıt ve tescilli kaldıktan sonra satışında da ÖTV uygulanmayacaktır.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

Teşekkürler. Aracı üzerime aldım.

Bununla birlikte emniyet yetkilileri ile yaptığım görüşmede. Devir konusunda bir sürenin söz konusu olmadığını. Arac trafik ekibi tarafından herhangi bir kontrolde durdurulduğunda. Aracın sahibinin ölüp ölmediğinin sorgulanmadığı, dolayısı ile kendileri acısından bir problem olmadığını söylediler.
Bu bilgiler üzerine, söz konusu bir araç 10 yıl sonra üzerinize geçirmeniz halinde son 5 yılın MTV sini ödesiniz. İlk 5 yılın MTV sinden kurtulursunuz.

Bundan sonra özürlü plakalı otomobili üzerine alacak olanların dikkatine ve bilgisine sunulur.

Güncel bilgi için çok teşekkürler Niyazi bey.

Üst Alt