Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlarda ÖTV oranı yüzde kaç?

engelliyakını55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler %96 engelli oranı bulunan anneannem için araba almayı planlıyoruz bunun için opel grandland x üzerinde karar kıldık fakat bu aracın ötv oranı kaçtır internetten fiyat listesini indirdiğimizde listenin alt tarafında 'grandland x ve insignia modellerimiz için %60 ötv ibaresi kullanılıyor ' ama 1.6 dizel araçlar için %35 degilmi nasıl %60 olur baktığımız aracın fiyatida 176000 tl dir

En güncel haliyle araç almada engelli indirimi nedir?

İyi günler arkadaşlar, babam 99% engelli kendimin hiç aracım yok. Babamın üzerine araç almayı düşünüyorum. Aslında ucuz olacağı için 2. El bir araç düşünüyordum fakat indirimler ÖTV ve KDV üzerinden olduğu için 2. El araçta bir ucuza alma formülü yok. Varsa bildirin. Sıfır arabalarda son güncel haliyle %99 engelli için alabileceğimiz toplam indirim ne kadar olabilir? Örneğin 1600 cc nin altında 75000 civarı bir araç için. Birde aracı babam kullanamayacak ben kullanacağım bu aracı istediğim gibi kullanıp istediğim yere gide bilirmiyim? Kasko durumu nedir? Okuduğum kadarıyla kasko aracın sahibi dışında başka biri aracı kullanıp kaza yaptığında ödeme yapmıyormuş ne kadar doğru? Bilenler aydınlatır mı lütfen?

gidengelmez yalnış bilgi veriyorsunuz.. sizin yazınızı okuduktan sonra ankara opel opanı aradım grandlan x ultimate araç için görüştüm, aracın liste fiyatı şuan 252.900, temsilci bana 240 bin verdi ve yenilenen fiyat sayesinde %60 lık dilimdeki aracı da alabilirsiniz dedi ve 240 bi olan araç size 150 bin olur dedi.. ve bu telefonda alınmış fiyat, bayiye gidince daha da düşer..

engelliyakını55 enjoy %35 dilime girer diye düşüyorum, %30,%35 ve %60 diye 3 vergi dilimi var seçtiğiniz paketin hangi dilime girdiğini temsilciye sorun ona göre hesaplayın..

Sürüngen ne yaptınız abi bende düşünüyorm da bir bilgi verme şansımız var mı

Üst Alt