Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlardaki fiyat artış miktarları..?

Konular
24
Reaksiyonlar
13
Son bir kaç yıl içerisinde araç satın alanlar, aldığı aracın marka/model/donanım paketini, aracını aldığı tarihteki fiyatını ve bugünkü liste fiyatını kıyaslayarak paylaşabilir mi?

Burada oluşacak rakamlar her yıl başında muafiyet sınırına ilişkin yeniden değerleme oranı için örnek teşkil edecektir.

Aşağıda arkadaşlardan gelen bilgileri toparlayacak olursak;

2016 Passat 1.6 TDI Highline DSG + Opsiyonlar

2016 Ağustos 170.000 TL
2018 Temmuz 307.000 TL

2018 Skoda Superb Comfort metalik
13/04/2018 158.000 TL
27/07/2018 183.500 TL

2017 Hyundai Accent Blue Accent Blue 1.4 D-CVVT MODE PLUS CVT OTM. (BENZİNLİ)
2017 Aralık'ta 80.000 TL
2018 Temmuz 100.000 TL

2014 Audi A3 Sedan 1.6 TDI STronic
2014 Aralık 106.000 TL
2018 Temmuz 218.000 TL

2016 Seat Leon FR 1.4 TSI 150Hp DSG
2016 Aralık 82.000 TL
2018 Temmuz 142.000 TL

Son düzenleme:
SiyahPelerinliAdam

Rakamın doğru olduğuna emin misiniz? Resmi web sayfasında gördüğüm şu şekildedir:

Passat Variant 1.6 TDI 120 PS
Motor 1.6 TDI 120 PS
Şanzıman DSG
Donanım Highline
Net Fiyat 134.754,13 TL
Ötv (%60) (%110) (*5) 80.852,48 TL
KDV (%18) (*5) 38.809,19 TL
Motorlu Taşıtlar Vergisi (*5) 776,50 TL
Trafik - Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri (*5/6) 210,50 TL
Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli (*7) 297,20 TL
Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1/2/3/8) 255.700,00 TL

Az önce bayiyi aradım passat dizel otomatik boş 230 dan başlar 300 bin TL ye kadar çıkar denildi. İstenen opsiyona göre fiyat artar denildi.

pamoromik bir sunroof un 15.000 tl olduğu güzel ülkemde opsyonların 60,000 tl tutması çok şaşırılacak bi durum değil malum döviz yüksek e bide doğuş gurubunun parça ve işçilikte avrupa standartlarında fiyat sunması ile birlikte sonuç bu olur ..

Ahhh o opsiyonlar ahhh. Zaten bir çoğunu hiç kullanmayız, birazını da yılda 3-5 kez. O yüzden çok takıntı yapmıyorum. İhtiyaçlarımın neler olduğunu çok iyi biliyorum bir arabadaki. Onlar varsa tamamdır. Gerisi tırttt.
Yani bir arabada hayalet gösterge olsa ne olur olmasa ne olur.
Soğuk iklimde yaşamayan biri için koltuklarda, direksiyonda ısıtma olsa ne olur olmasa ne olur.

Şu bizde desinler olayı varya, full+full tanımlaması varya. İşte herşey bunlara bağlı.

Superb 2018 comfort metalik

13/04/2018 158.000 TL
27/07/2018 183.500 TL

Hyundai Accent Blue Accent Blue 1.4 D-CVVT MODE PLUS CVT OTM. (BENZİNLİ)

2017 Aralık'ta 85 bin TL liste fiyatı, 80 bin TL satış fiyatı vardı.
27 Temmuz 2018 itibariyle (bugün) baktığımda 103 bin TL liste fiyatı, 100 bin TL satış fiyatı olmuş.

200 bin TL sınırı getirildiği tarihten bu yana abartmıyorum neredeyse bütün markalarda minimum %50 artmış gözüküyor fiyatlar...

Bu arada konu alım satımla ilgili değil daha ziyade muafiyet için 200 bin sınırının ne kadar artacağına ilişkin...

hozgul

Sadece led iç aydınlatma paketi 2.000 TL, normal lambası yok mu? diye sordum elbette var dediler ben de gerek yok o zaman bana normal lambası da yeter dedim. Navigasyon, cruıse control, ön park kontrol,sunroof, led farlar, ısıtmalı / deri koltuklar, v.b. bunlar hep isteğe bağlı.

2014 aralık audi a3 sedan dizel otomatik normal 106 TL indirimli 65 TL şimdi 2018 liste fiyatı 218 TL

karizmatikmen korkunç bir artış!

200 bin sınırı hakkında hükumet doğru yaptı diye söyleyenler beri gelsin!

Seat Leon FR 150 lik DSG

Aralık 2016 82.000 lira

Temmuz 2018 142.000 lira

Gelen bilgileri toparlayacak olursak; (Aşağıdakiler engelli indirimi olmadan ilgili tarihteki anahtar teslim satış fiyatlarıdır)

2016 Ağustos 170.000 TL
2018 Temmuz 307.000 TL

[FONT=sans-serif]2018 Skoda Superb Comfort metalik[/FONT]

[FONT=sans-serif]13/04/2018 158.000 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]27/07/2018 183.500 TL

[/FONT]
[FONT=sans-serif]2017 Hyundai Accent Blue Accent Blue 1.4 D-CVVT MODE PLUS CVT OTM. (BENZİNLİ) [/FONT]
[FONT=sans-serif]2017 Aralık'ta 80.000 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]2018 Temmuz 100.000 TL

2014 Audi A3 Sedan 1.6 TDI STronic
[/FONT]
[FONT=sans-serif]2014 Aralık 106.000 TL
2018 Temmuz 218.000 TL

[/FONT]
[FONT=sans-serif]2016 Seat Leon FR 1.4 TSI 150Hp DSG[/FONT]
[FONT=sans-serif]2016 Aralık 82.000 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]2018 Temmuz 142.000 TL[/FONT]

@hozgul
Rakamlar doğru, aracımda 60 bin üzerinde opsiyon var.

@UZAKLAR

Öncelikle aldığım opsiyonların hiçbirisinden pişman değilim ve sizin ifadenizle "desinler" için almadım. Hepsinden istifade ettiğimi düşünüyorum. Kusura bakmayın fazlaca sığ ve anlamsız bir yakıştırma yapmışsınız. Yani sandığınız gibi 60 bin TL opsiyona ödeyen birisi sizin ifadenizle "desinler" ile ifade edilecek kadar aptalca ve bilinçsizce bir hareket yapmış denilemez. Ya da başka bir ifadeyle sadece siz akıllsınız ve aşağıda sayacağım opsiyonları alanlar ise sırf desinler diye alacak kadar gösteriş meraklısı sanar iseniz büyük yanılırsınız. İnsanların tavırlarını böyle basit, sığ ifadelerle değerlendirmemenizi öneririm. Neden mi?

Öncelikle hayalet gösterge olarak adlandırdığınız Active Information Display (AID) Highline donanımda standart, yani opsiyon olarak para ödemedim.

Para ödediğim opsyion donanımlara gelecek olursak;

Çarpışma Hazırlığı (Precash);

Bir şekilde önünüze bir cisim çıktığında siz dalgınlıkla yada panikle frene basmasanız bile araç fren yaparak sizin yada önünüze çıkan canlının hayatını riske etmemek için fren yapar.

Arka Yan Hava Yastıkları;
Standart Hava Yastıklarının yanısıra arkadaki yolcuları kaza anında nispeten daha güvenli hale getirebilir.

Arka Elektrikli Perde;
Arkadaki yolcuları güneşli havalarda bir tuşa basarak güneşten koruyabilir aracın içinin daha az ısınmasını sağlayarak daha konforlu hale getirebilirsiniz.

Discovery Pro;

Araca entegre navigasyon sistemi ile haricen bağlanılan navigasyonlardan daha başarılı ve güvenli bir yönlendirme ile adresleri daha rahat ve güvenli bulabilirsiniz. Üstelik bu orjinal donanımı ellerinizi direksiyondan kaldırmadan sesinizle yapabilecek kadar güvenli kullanabilirsiniz.

Çevre görüş sistemi (Area View)
Park konusunda sadece aracın arkasını değil 4 tarafını kamerada görerek daha güvenli park edebilir. Aracın etrafında olabilecek canlı yada cansız şeylere çarpma riskinizi azaltır daha güvende hissederek park edersiniz. Özellikle sağı solu kapalı bir aradan caddeye çıkarken sağladığı konfor ve güvenliği anlatabilmem için araca binip tecrübe etmeniz gerekir.

230 V Soket
Notebook, elektrikli bisiklet şarjı, traş makinesi, mobil cihazların şarj aletleri vs gibi çok yüksek voltajlı olmayan bütün eşyalarınızı direkt evdeki prizden kullanıyor gibi aracınızdaki 230V prize takarak kullanabilirsiniz.

Dynaudio Ses Sistemi;
Bunu ancak benim gibi müzik tutkunu iseniz anlayabilirsiniz, standart sistemde müzik dinlemek ile bu sistemde dinlemek arasında keyif ve kalite açısından bana göre dağlar var.

Panoramik Açılır Cam Tavan;
Uzun yolculuklarda cam tavan ile (özellikle çocuklar) gökyüzünü görerek daha ferah hisseder, mesela ormanda tavanı açıp seyahati daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Adaptif Hız Sabitleyici;
Hızı öndeki araca sabitleyerek daha az yorulabilir ve öndeki aracın yavaşlamalarını farketmeseniz bile araç fark edeceği için takip mesafesi açısından daha güvenli ve rahat seyahatler yapabilirsiniz.

Marakeş Kahve Napa Deri Döşeme ve Zeytin Ağacı Ahşap Dekorlar;
Eğer buna ödeyecek paranız var ise aracınızın içini daha zevkli ve severek kullanabilieceğiniz şık bir hale getirebilirsiniz.

v.s.

Yani burada 2 yıldır istifade ettiğim ve faydalarını sadece özet olarak geçtiğim yararları "desinler" diyerek , çok "basit" bir ifadeyle değerlendirmeye kalkarsanız, yanlış yaparsınız...

ÖTV'siz araba fiyatları şu an ne durumda?

En uygun fiyatta hangi markada hangi araçlar var ?

Dolar,euro artarsa artsın benim dolarım / eurom yok banane diyenlere duyurulur. Artı bir çok vergi alınınca normal artması. Dolar olmuş 5,10. euro olmuş 5.80 Aldığınız alacağınız çoğu şey fiyatı artacak doğal olarak.

[FONT=sans-serif]
[/FONT]
@SiyahPelerinliAdam[FONT=sans-serif]

Arka Elektrikli Perde.[/FONT]
[FONT=sans-serif]

Arkadaki yolcuları güneşli havalarda bir tuşa basarak güneşten koruyabilir aracın içinin daha az ısınmasını sağlayarak daha konforlu hale getirebilirsiniz.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]230 V Soket[/FONT]
[FONT=sans-serif]Notebook, elektrikli bisiklet şarjı, traş makinesi, mobil cihazların şarj aletleri vs gibi çok yüksek voltajlı olmayan bütün eşyalarınızı direkt evdeki prizden kullanıyor gibi aracınızdaki 230V prize takarak kullanabilirsiniz.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Dynaudio Ses Sistemi;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunu ancak benim gibi müzik tutkunu iseniz anlayabilirsiniz, standart sistemde müzik dinlemek ile bu sistemde dinlemek arasında keyif ve kalite açısından bana göre dağlar var.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Dynaudio Ses Sistemi;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunu ancak benim gibi müzik tutkunu iseniz anlayabilirsiniz, standart sistemde müzik dinlemek ile bu sistemde dinlemek arasında keyif ve kalite açısından bana göre dağlar var.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Marakeş Kahve Napa Deri Döşeme ve Zeytin Ağacı Ahşap Dekorlar;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Eğer buna ödeyecek paranız var ise aracınızın içini daha zevkli ve severek kullanabilieceğiniz şık bir hale getirebilirsiniz.

Ben kendi fikrimi beyan etmiştim, fazla da polemik olsun istemiyorum ama hiç kusura bakmayın siz ulaşımdan ziyade KEYİFLİ ULAŞIM peşinden gidiyorsunuz. Hani erken fren mesafesini anlarım, arka koltuk hava yastığını anlarımda, yok ormandan geçerken panaromik sunroff ile keyifli yolculuğu, arka koltuktakilere güneş vurmasın diye otomotaik açılan güneşliliğe gelince iş, ben gene diyorum ki bana göre çok tırt ve artık iş zaruriyetten çıkıp lüks tüketime giriyor.[/FONT]

Birde ayrı bir dip not. Yaşım 50, 28 yıl kamuda memurum son 15 yılım ise kamuda idareci sınıfında, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir aylık gelirim var. Üniversitede okuyan iki öğrencim var. Başım da da bir ev, altımda da bir DACİA DUSTER.

Memleket o haldeki, kimi engelli asgari ücretli bir iş bulabilmek için çalmadığı kapı kalmaz,

Kimi engelli EKPSS'den biraz daha fazla kadro olsa da devlet kapısında bir iş bulabilsem diye çabalar durur,

Kimi engelli, işitme cihazının bedelinin tamamen devlet tarafından ödenmesini bekler,

Kimi engelli, uzun bacak karbon yürüme cihazının bedelinin tamamının karşılanmasını bekler,

Kimi engelli keşke devlet bize de elektrikli tekerlekli sandelye versin diye bekler,

Kimi engelli keşke devlet bize durumumuza uygun atv veya elektrikli 3 tekerlekli bisiklet versin diye bekler ZARURİ ihtiyaçlarını karşılamak için.

Kimi engelli devlet tarafından bağlanan 2022 aylıklarının biraz daha insani ihtiyaçları karşılayacak seviyede olmasını,

Kimiside arabasının gazına bastığında ayağına masaj yapan gaz pedalı, koltuğuna otorduğu zaman popişini ısıtan koltuklar, 300 nm tork, 150 PS motoru olan kalbur üstü araç.

İstekler bitmiyor ki ne diyeyim Allah herkesin gönlüne ve bütçesine göre versin.

TÜRKİYEDE HER KUL KEŞKE ZENGİN DOĞSA DA HAYATA 3-0 GALİP BAŞLAYABİLSE. HERKES GÜLSE, HERKES YILDA 15 GÜN 5 YILDIZLI OTELDE TATİLE ÇIKSA, ÇOCUKLARINA ÖZEL OKULLARDA EĞİTİM ŞANSI BULSA. KEŞKE ÜLKENİN EN İYİ HASTANELERİNDE EN İYİ DOKTORLARINA GİDEBİLSE....

KEŞKE HERKES.........

Keşke herkes de
Olursa dünyayı yer bitirirler

UZAKLAR

Devletin görevi insan onur ve haysiyetine uygun yaşam koşullarını oluşturmaktır. Asgari standartları sağlayacağım diye uluslararası belgeler ile taahhüt veren devletin özgür iradesidir. Adil paylaşım ve eşit gelir dağılımı. Bu meseleler bize özgü değil elbette. Ancak refah ülkeler hiç olmazsa bu standardın altına düşmüyor.

Yıllar önce mesleki bir toplantı için Devletimiz bizi Antalya da 5 yıldızlı bir otelde 10 günlük bir eğitime almıştı. 7-8 yıl falan oldu herhalde, kendime yetecek kadar da ingilezcem var çok şükür. Orada Norveçli bir aile tanışma fırsatımız olmuştu tesadüfen. Hatırlarsanız yıllar önce Norveç de bir sapkın bir ada da kamp yapan öğrencilere silahlı saldırı düzenlemiş 70-80 kişiyi katletmişti. Hatta aralarında birde Türk kızımızda vardı hatırlarsanız. İşte o saldırıdan sağ kurtulan bir kız çocuğu, yaşı 16-17 falan ailesi ile beraber Antalya'ya tüm giderleri Norveç Devleti tarafından karşılanmak suretiyle olayın yaşattığı travmayı üzerinden atabilmesi için o kızı benim ülkeme sosyal devlet ilkesinden hareketle tatile gönderiyor.

Demem o ki, bizim daha alacağımız çok yol, öğreneceğimiz çok şey var.

UZAKLAR

Demek ki uyarınca üslup böyle değişiyor. "Desinler" den "Keyifli Ulaşım" şeklinde üslubunuzu düzeltmenize sevindim.

Parasını ödeyerek aldığım opsiyonlara, ilk ifadenizde "Desinler" gibi çiğ ve gereksiz bir itham ile yaklaşımınızı uyarmadan düzeltmiyorsanız; 50 yaşınızın yada kamuda ki 28 yıl deneyiminizin olayları doğru değerlendirmek konusunda pek faydası olmadığını düşünüyorum.

Keşkeleri sevmem ama ille keşke ile başlayan cümle kurmamı istiyorsanız; evet keşke herkes çok akıllı olsa, birbirine daha saygılı olsa, daha iyi anlasa ve asıl mutluluğun para yada maddi kazanç ile olmadığını anlamak için yaşlanmayı beklemese... falan felan...

yakında binilecek araba kalmayacak.!!!!

2017 Şubat Honda CR V Executive 1.6 Dizel 171.000 TL
2018 Ağustos Honda CR V Executive 1.6 Dizel 232.550 TL
hozgul

Sis farı 8.000 TL olan ülkede, 60.000 TL olan opsiyon Bedava gibi bir şey...

gönülyarası

Tablo fevkalade maalesef. Bu 200 bin sınırlaması çok fena oldu ve etkilerini her geçen gün daha da ağır hissedeceğiz. Bir de vergilerin aşırı yüksekliği ile başedilemez durumda.

Mazda 3 2017 Power Sense Sedan

2017 Kasım 135.000
2018 Ağustos 199.500

Benim 2014 Renault megane joy donanımlı (en boşu olur joy bu arada) bir aracım var. Arabada; direksiyon, 4 kapı, 4 tekerlek, 5 koltuk var donanım olarak. Eksikliğini hissettiğim tek şey; hız sabitleyici, onun dışında aracın artıları; harika bir bagaj ( tekerlekli sandalyemi sadece sırtını katlayarak koyabiliyorum) bu en önemli unsur benim için. Araca LPG taktırdım yaktı da az 40 litre LPG ile 500 km gidiyorum başka artısı yok. Bu kadarı ile yetiniyorum. Nasip olurda yeni araç alırsam hız sabitleme yakıt ve bagajına dikkat ederek alırım.

Daha başlığı açalı bir kaç gün oluyor 10 gün önce 307 bin yazdığım aracımın listesi bugün yayınlanan yeni liste ile 350 bine yaklaştı...

VW Golf 1.6 TDI Highline DSG 200 bin lira olmuş arkadaşlar :) Döviz'deki fırlama ile atağa geçen fiyatlar şu an şaka gibi... Elinizdeki aracınıza sahip çıkın, benden söylemesi...

Güncel;

2016 Ağustos 170.000 TL
2018 Ağustos 368.461 TL

Bende opsiyonlu özel sipariş golf almıştım bir önceki aracımda ne eksikse aldım vw en güzel avantajı bu. Bu fiyatlarla standart highline alabilirmiyiz bilmiyorum. Yaktı bizi Naci Ağbal.

Dizel motor kolay ısınmaz kullananlar bilir üşüyorum diye webasto aldım desinler diye değil :)

Zaten minik bir düğmesi var servis bile bilmiyorki bişey desinler :)
Yine 1 düğmeye basınca yüksek hızda sallanan aracın amortisörler sertleşiyor 210 km ile gayet stabil gidiyor (limit 210) virajlara muhteşem giriyor.

Farlarda özel sağa sola aşağı yukarıya hareket ediyor hatta sağ sol ayrı. Uzunlar otomatik yanıyor :) koltuk masajlı geri görüş var şerit takip asistanı cam tavan metalik boya alarm falan :)

Hepsine yaklaşık 15.000 TL vergili fark çıktı para değil. Tek keyfimiz otomobil onuda bırakın yaşayalım. 3 yılda 118.000 km olmuş tek sorun bu.

Üst Alt