Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlardaki hız sabitleyici ve park sensörü sizce ne kadar önemli?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Kıymetli arkadaşlar yeni alacağım vw polo arabada hız sabitleyici ve park sensörü yok. eğer bunları opsiyon olarak ekletirsem araç en az üç ay sonra elime geçecek. hız sabitleyici ile park sensörü ne kadar önemlidir? bu konuda deneyimli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Bana göre gereksiz lüks bir aksesuar. Park Sensörü acemiler için önemli: Çarptığınızda, bozuluyor ve yenisi ekletmek gerekiyor ki dolayısıyla dikkatlı kullanmak gerek. Bir kere park sensörü kullandım inanılmaz kolaylık sağlıyor ama arkadan biri çarptığında alet işe yaramıyor yeniden yaptırmak işin bir çapası. Hız sabirleyici uzun yolda trafiği sıkışık olmayan uzun yollarda işimize yarıyor. Gaz pedalından ayak çekiyorsunuz sadece direksiyon kontrollüğü kalıyor size. Şehir içinde ve trafiği yoğun olan yerde hiç işe yaramıyor. Sonuç olarak: her ikisi de hem lüks hem de rahatlık sağlayan bir düzenek: Ancak maddi durumunuz ve rahatlığınıza kalmış birşey.

arabada standart donanım olsa hoş ekipmanlar ama opsiyonel oldumu kafalar karışıyor.daha önce araba kullanmış biri iseniz bu soruyu kendinize sormanız ve cevabı kendiniz vermeniz daha iyi olur bence şimdiden hayırlı ugurlu olsun güzel günlerde kullanın...

slm önce engel durumun nedir onu bilmek lazım eğer yürüme engelli olup elinle kumanda edeceksen hız sabitleyici çok mükemmel bir olay benim aracımda var aracım otamatik bir elim tertibatta bir elim direksiyonda sabitleyiciyi devreye alırsam elimin biri boşa çıkıyor ben yürüme engelli olduğumdan çok işime yarıyor park sensörüde yine araca inip binme şansın yok veya zorsa oda ideal bir araç arkadaş demişki gereksiz neye göre söylemiş anlamadım bir park sensörü 40-50tl arası bir şey anma lüks bir araca toslarsan en azından 500-1000tl arası gerisini sen düşün ve karar ver

Murat bey engelim trafik kazası sonucu omurilik felçlisi oldum. ayaklarım tutmuyo. eğer opsiyon olarak da hız sabitleyici ve park sensörünü istesem aracı aralık ayında teslim edecekler.

PARAPLEJİ 27;

başka bayiye sor veya yakın bi il den al olmadı genel müdürlüğe mail at acil lazımsa araç..

kardeş araç piyasada yok. adamlar yok satıyo.. vw markasını biliyosunuz. alacağım araç 2012 model her tarafı aradım 2011 model yok.

Park sensörü piyasada çok miktarda satılıyor. Fiyatları 30-40TL'den 100-150TL'ye kadar değişiyor. Sonradan da takılabilir ve çok kullanışlı bir şeydir. Özellikle arkayı görme, kontrol etmesi zor kişiler için hayatı kolaylaştırır. Taktırmanızı öneririm. Ancak Vw kendi takarsa sanıyorum 400-500'den aşağı olmaz.

Hız sabitleyici büyük bir kolaylık ama çok elzem değil. Şehir içinde ve trafiği yoğun yollarda kullanamazsınız. Ancak şehirdışı ve otoyol gibi kısımlarda işe yarar.

Gerçekten işe yarar hız sabitleyici arıyorsanız Volvo'nun teknolojisi olan ACC yani Adaptif Hız Sabitleyici büyük kolaylıktır. Volvo'nun, Ford'un, VW, mercedesin bazı modellerinde mevcut. Ancak Volvo bu işin en üst noktasıdır.

ACC, şehir güvenliği, yaya algılama sistemi ile siz sadece direksiyonu çevirirsiniz. Kalan tüm kalkma, yavaşlama, hızlanma işlerini araç kendi yapar. Önüne yaya veya engel çıkarsa kendi fren yapar.

Vw'ye uçuk paralar vermektense Volvo'ya bakmanızı öneririm.

Hız sabitleyiciye gerek yok zaten pek bir işede yaramıyor yakıt sarfiyatınıda arttırır.Park sensörüne gelince bence çok gerekli binlerce tl vardiğin aracına park esnasında zarar verebilirsin çok beklemek istemiyosan ve garantisi bozulmazsa dışardan kalıteli ve kameralı park sensörü taktırabilirsin ben kullanıyorum ve çok memnunum geçen sene 200 tl ye taktırmıştım.

Hız sabitleyici şehiriçinde değil ama şehirlerarası yolda sizi çok rahatlatır yakıt tüketimini etkiler bence sizin için çok luzumlu hız sabitleyici ve sensör olsun derim

zevk ve renkler tartışılmaz derler ama maddi imkanlar dogrultusunda engelli bir bireyin alacagı aracta olabilecek her teknoloji engelli bireyin rahatı ve güvenliğini icin olmalı nede olsa 5 yılda bir alabiliyoruz aracı ve ikinci aracı almak nasip olmayabilir.

Üst Alt