Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçta biber gazı bulundurmak suç mu?

anonymous

Aktif Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
310
Türkiye'nin bir büyükşehrinde yaşamaktayım. Araç kullanıyorum ama maganda çok, trafikte artistik yapanda çok. Ben hep alttan almaya, olay çıkarmamaya çalışıyorum fakat güvenliğim açısından biber gazını aracımda taşımak suç teşkil eder mi?

Araçta iki tane biber gazı tüpüm var. Kullanıma hazır şekilde tutuyorum.
Suç olduğunu sanmıyorum zira bayanların çoğunun çantasında bulunuyor.
O nedenle bayanlarla dalaşmamak gerek.

Trenlere ve şehirlerarası otobüslere biber gazı alıyorlar mı? Devamlı şehirlerarası yolculuk eden biri olarak yanımda güvenlik amaçlı biber gazı bulundurmak istiyorum da.

@anonymous,

Güvenlik açısından bulundurulmasında sorun olmadığını biliyorum, eğer saldırı amaçlı kullanılırsa silah sayılma ihtimali var (terlik bile sayıldığını haberlerden duymuştuk)

@berke26,
Trene almazlar Xrayden geçiyorsun ama otobüsü kontrol eden yok. hem otobüsde ne yapacaksın daracık alanda sıkıp ?

@AYLAK ADAM,
Biber gazı zaten kimyasal silah statüsünde

@berke26,

dediğim gibi otobüslerde xray vs aktif kullanılmadığı için problem olmaz sokabilirsin. ama AŞTİ gibi bir yere giriyorsan ne olur bilmiyorum.

Üst Alt