Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçtaki özel donanımın yerini soldan sağa alsak bu sorun yaratır mı?

Sema

Aktif Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
1
Diyelim ki aparatı değiştirmek istedim. Aparat sağda ve yere monte iken , sola direksiyona monte olarak değiştirdim. Araç TÜVTURK 'daki ilk muayeneden bu şekilde tescil olmuşsa sonradan sorun çıkar mı acaba? :)

Bence bu değişiklik kimse tarafından fark edilmez! :)

Ama teorik olarak bakarsak, olası tüm değişikliklerin makine mühendisinin projesi ve TÜVTURK'un tescili ile olması gerek.

hay allah....ben aractaki aparatı kullanamadıgım için söküp atmıstım..2 ay sonra araç kontrol muayenesi var....bana nerde bu aracın aparatı derlerse ne diycem...... :)

tertibatın sağdan veya soldan olmasının hiç bir önemi yok.muayene istasyonunda teribat varmı yokmu ona bakıyorlar.yönüne ve şekline bakmıyorlar.
birde özel tertibat kullanılmıyor diye söküp atılması muayenede olmaz ise sakınca yaratır.birde ALLAH göstermesin bir kazaya karışsanız.tertibat yok ise haklı iken haksız duruma girersin.araçın bağlana bilir.dahada ileri gidip gümrüğe bile çekile bilir..
yüklü bir şekilde ceza ödersin..

normalde tuvturk te aracı muayene ye soktuklarında sizi içeriye almıyorlar ..dolayısıyle araca muayene ederken ne yapıyolar bilmiyorsunuz .. benim aracımdaki özel donanımın projesine göre benim tekerlekli sandalyemde projede yer alıyor olması sebebiyle benide sandalyeden indiremedikleri için benide muayene istasyonunun içine aldılar nelere bakıyorlar şahit oldum ..

Aracın frenleri lambaları amortisörlerini geçin görevli elindeki projeye göre kaçtane koltuk var koltukların arasındaki mesafe ne kadar araçta kaçtane koltuk var hepsini tek tek kontrol etti..

tuvturk'un özelleştirildiğinin ve Alman bir ortağının olduğunu düşünürsek işi gerçekten çok sıkı tutuyorlar ve kılı kırk yarıyorlar ben sorun çıkartırlar kanaatindeyim...

Aslında olmaması gereken bir durum.Nedenine gelince;Hastalığınıza göre tertibat takılmış.Tertibatın yerini değiştirmeniz durumunda aracı kullanma açısından büyük riske atılmış olursunuz.Hukuki açıdan farkına varılırsa büyük bir ceza ilede karşılaşmış olursunuz.

Hastalığıma göre takılmış derken ? Raporda tertibat sağda veya solda olacak diye bir ibare yok . Tertibatın nerde olacağını doktorlar belirlemiyor . Gaz ve fren elden tertibat yazıp geçtiler . Zaten hastanede rapor verirken muayene ettikleri de yok :) Her şey sallama ve muallak . Keşke hastanelerin de ortağı Alman olsa dermişim. TÜVTURK 'un ciddi bir kurum olduğunu bildiğim için sordum. Şimdilik değiştirme niyetim yok , kafamda sadece acabalar var :)
Teşekkürler ilginize....

Sema bence hiç bir sorun olmaz Tüvtürk te anlamıyor bu işi sen bence tadilatı sana uygun yaptır....

Ben bügüm aracımı Tüvtürk götürdüm kesinlikle aparatla ilgili bir işlem yok.

Sema,
Raman72'nin dediği doğru. Elbette ki Doktorlar Makina mühendisi olmadıkları için aparatın nasıl, nereden takılacağını bilemezler. Araç tescil edilirken Makina Mühendislerinin çizmiş olduğu proje dahilinde araç ruhsatlandırılıyor. Yani trafik tescil dosyanızda aracın ne gibi tadilat edildiğine dair proje mevcuttur.

Makri , Raman farklı şeyden bahsetmiş ama . Rahatsızlığıma göre tertibatın yapıldığından bahsetmiş. Rahatsızlığım sağ bacak çocuk felci. Gaz ve fren elden tertibatlı araç kullanır raporum var. Ellerimde hiç bir problem yok. Sol bacağımı kullanabiliyorum . Donanım illa sağda veya solda olacak diye hiç bir ibare yok. Benimle aynı durumda olup da tertibatı solda kullanan bir çok arkadaş var. Bu , projeyi çizen mühendisin tercihine kalmış , rahatsızlıkla alakası yok. Projenin ruhsata işlendiğini ve muayeneden o şekilde tescillendiğini biliyorum elbet. Ben bu şekilde kullanamıyorum tertibatı. Dursun bakalım öyle, bürokrasinin dediği olsun :) 5 yıl geçer gider nasıl olsa.

abla tertibatın elle olarak yazılı olması arabanıza takılan tertibatın imalatını yapan ve takan kişilerin yaptığı imalata göre aracınıza monte ediliyor.
bende imalat yapıyorum.kişi yön belirtmez ise soldan kullanımı daha kolay ve müdahalesi daha uyğun oluyor diyerekten soldan kullanılır şekilde montaj ediyoruz.birde otomotik vitesli veya manuel vitesli araçlarda kumandanın sağ taraftan olmasında zorluklar yaşanması ve seri kullanımı zorlaştırdığı için soldan kullanım daha çok tercih sebebi oluyor.hemdireksiyon hem vites kullanmak şehir içi kullanımlarda sıkıntılara sebebiyet vermektedir.bende bir özürlü olarak hem kullanıcı hem imalat ve montaj yaptığım için sol kolla kullanımı tercih edenlerden biriyim.
tercih kullanıcının tasarrufu ilkesine uyarak acizane fikrimi arz ettim.
sayğılar.

Makri , Raman farklı şeyden bahsetmiş ama
Farklı birşey anlatmadım.Sağlık kurulu raporonun tanı bölümünde hastalığınız ile ilgili ibare yazılır.Makine Mühendisleride o tıbbı terimlere göre proje çizerler.Proje çizildikten ve tertibat araca takıldıktan sonra vergi dairesi ve Trafik Müdürlüünün onayından geçer.Bu kurumlara tebliğ geldiği için,tebliğe göre işlem yaparlar.

Peki aynı şeyleri söyleyip niye anlaşamıyoruz biz :)

Makine Mühendisi tertibatın sağda olması gerektiğine rapora göre karar vermiş , kendi insiyatifi kullanmamamış diyorsunuz (Yazdığınızdan çıkan anlam bu)

Ben de diyorum ki tertibat sağda veya solda olacak diye tıbbi bir ifade yok . Mühendis kendi insiyatifini kullanmış. Fakat ilk proje bu şekilde onaylandığı için ve araba sağda tertibatla tescillendiği için arabayı satana kadar bu projeye mahkumum :rolleyes:

bu projeye mahkum olayı yok çünkü benim makina mühendisi arkadaşlarım raporda hiç birşey yazmıyorsa fotokopi projeleri pc den çıktı alıp imzalıyorlar lay bitiyor .adam oraya özel tertibat projesi koyuyor.ne nasıl kullanıcısını bile görmeden hazır projelere imza at yeter.olayı ile al parayı ver projeyi olayı yaşanıyor.kimse benim arabamı nasıl kullandığıma bakmıyorki araba hatalı gitmiyorsa yolda tehlike arz etmiyorsa hiç bir sorun yaşanmıyor.sağ sol kullanımının sürücü açısından faydası var faydası olan bir konu hiç bir kurumu rahatsız etmez.
sayğılar....

Üst Alt