Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aralık'ta emekliilğe başvurdum. Seyyanen zamdan yararlanabilecek miyim?

mry

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Hayirli aksamlar öncelikle.malul tahsis talebi tarihim 6.12.2016 .henuz sonuçla nmadi ama.yani 2017 yi buldu.benim korkum zaten az maas aliyorum.hesaplama yapılırken seyyanen zam yansitilcak degil mi.

mry

Bütün kaynaklardaki bilgilerden ortaya çıkan sonuç, 2016 sonuna kadar emeklilik için başvurmuş herkes seyyanen 100 tl zamdan yararlanacak.Öyle görünüyor.

Bu konu hakkında forumda da detaylı bilgi paylaşıldı.

Hayır seyyanen zam falan yok. 2016 da emekli olanlara vermediler.

muratoto

Seyyanen zamdan 2016 sonuna kadar emekli olan herkes yararlandı.Hem çıkan kanunda zaten tarih aralığı belli, hemde hesaplama yapan sitelerdeki detay boyutundan bu görülebilmekte.

Vermediler diye çok kesin konuşuyorsunuz.Ancak hesap sitelerinde emekli maaşları çok düzgün bir şekilde tahmin edilebiliyor ve özellikle aşağıda linkini verdiğim siteden indirilen excel tablosuna bilgiler düzgün girilirse, SGK'dan bağlanacak emekli maaşı kuruş farkla hesaplanmakta.Bu excel tablosunda detay hesaplamalar rahatça görülebildiği için hangi aşamada 100 tl seyyanen zam ekleniyor ve bunun sonucunda maaş nasıl oluşuyor merak eden zaten inceleyip bakıyordur.

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa

Sizin mesajı görünce aynı siteden 2017 sonrası excel tablosunu bilgisayara indirip 2016'da kendi maaşımı hesapladığım tablodaki dataları hızlıca 2017 tablosuna kopyaladım.Yaptığım tek şey tahsis talep tarihini 2017 olarak değiştirmek oldu.Programın hesapladığı emekli maaşım aynen 100 tl'ye yakın düştü.

Bu belki sizi tatmin etmeyecek ama benim buradan gördüğüm 2017'de seyyanen zam uçmuş ve ben 18.08.16'da değil 05.01.17'de emeklilik için başvuru yapsaydım alacağım maaşta 100 tl seyyanen zam olmayacaktı.

2016'da emekli olma aşamasında excelden yaptırdığım hesap.Burada ocak-haziran dönemi sütunu altında 100 TL zam eklendiği görülmekte.
Screenshot by Lightshot

2017'de emekli oluyormuş gibi hesaplayınca oluşan sonuç kısmı:
Screenshot by Lightshot

Burada ek ödeme ve zam dahil mevcut maaşım 2.747 TL görülüyor.Fiiliyatta ek ödeme ve zam dahil maaşım şu anda 2.840 TL Yani benim bakış açımdan ve tabloların ve rakamların bana gösterdiği şey 2016'da maaşıma 100 TL seyyanen zam eklenmiş durumda.Neden tam 100 tl fark görünmüyor derseniz matematiksel bir durum.2016 ocak-haziran dönemi sonrası oluşan durum yeni zamla vs çarpılıyor ya.100 tl seyyanen zam devreden çıkınca çarpılan rakam değiştiğinden sonuca ister istemez az da olsa etki ediyor.

Excelden 2016 içinde sağlıklı bir şekilde maaş hesaplamalarını yapabilen arkadaşlarda aynı şekilde yeni dosyayı indirip sadece tahsis talep tarihini değiştirip diğer dataları aynen kopyalarlarsa rakamların nasıl değişim gösterdiğini görebilirler.

Size uygulanmış olabilir ama bana uygulanmadı. Sizden başkada uygulanan görmedim varsa uygulanan arkadaşlar yazsın bizde bilelim.

muratoto

Benim dışımda hesap yaparak 100 tl eklenmiş olduğunu görenler tabii ki olmalı.Çünkü kontrol yöntemi basit.Yukarıda gerek siteyi gerek kendi ekran görüntülerimi paylaşarak bunu gösterdim zaten.

Ancak sitede, aklına bir soru takılınca ya da birşey öğrenmek isteyince mesaj yazıp cevabı aldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan o kadar çok arkadaş var ki, onların önemli çoğunluğunun bu mesajları okuyup ek katkıda bulunmalarını beklemek iyimserlik olur.Umarım birilerinde dönüş olur.Ama sadece bana uygulandı uygulanmadı demek değilde bu sonuca nasıl ulaştıklarını benim gibi gösterirlerse daha elle tutulur sonuçlara ulaşırız.

Yaptığım hesaplarda maaşıma seyyanen zammın uygulandığını görüyorum.Bu benim için artık açık bir durum.Ve 100 tl seyyanen zammın şahsıma özel yapıldığını da düşünmüyorum:)

@masterzek Hocam ben bağkurdan emekli oldum 2016 başında. işyeri olduğu için kesinti varmış 80 TL. Neyse kesinti kalkınca 865 TL oldu. Temmuz zammı ocak zammı derken daha yeni 900 kusurlu rakamlara ulaştım. Bununla ilgili konumda vardı. Ben size gereken bilgileride verebilirim bi hesaplayın bakalım seyyanen zam nerede var. Ya bi yanlışlık var yada ben seyyanen 100 TL farkı göremiyorum. Bi yardımcı olursanız sevinirim.
Bu da bir sene önceki konum: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ve-primlerim-emeklilik-icin-yeterli-mi-5.html

Hocam bu da başka bir konu yaklaşık bir yıl önce yazmışız. Bağlanan maaşlara bak seyyanenle beraber diyelim: http://www.engelliler.biz/forum/eme...az-oldugunu-dusunuyorum-ne-yapabilirim-3.html

muratoto

Konulara baktım.Maalesef millet 2008 sonrası %30 oranı yüzünden felaket emekli maaşlarına mahkum olmuş ve olmaya da devam edecek.Konuların kısa özeti bu.

Maaşlar bu kadar düşük olunca seyyanen bunun neresinde diye düşünmekte haklısınız ancak sonuçta bende mesajımda belirttiğim gibi işlem yaparak seyyanen zammın işin içinde olduğunu gördüğümü söyledim.

Başka bir konuda mry arkadaşımıza yazdığım cevap sonrası o da SGK'ya giderek maaşın içinde seyyanen zammın da olduğunu teyit ettirdiğini yazdı.O açıdan sanıyorum bununla ilgili içinde kuşku kalanlar iş başa düştü diyerek SGK'dan bilgi evrak isteyerek durumlarını netleştirebilirler.

Sizin durumda, yani bağkurlu olmanız dolayısıyla maaş hesaplama siteleri falan bir misli daha işinizi zorlaştırıyor.Bağkur boyutundan çok bu tip site ve programlarda hep 4a özel sektör düşünülmüş gibi.Dolayısıyla şahsi hesap yapma imkanınınız da çok kısıtlanıyor.Merakınızı gidermenin yolu SGK gibi geliyor.

Sizin ve konularda geçen 500-600-700 tl gibi garip rakamlar emekli maaşı olarak kendilerine bağlanan arkadaşların ortak paydası, gördüğüm kadarıyla primlerinin hem asgari tutardan yatması, hemde büyük ağırlıkla 2008 sonrası yatması gibi iki ana olumsuzluğun birarada yaşanması sonucunda bu duruma gelmiş.Direk 2008 emeklilk yasasının sonucu bu.

Üst Alt