Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aranızda İstanbul'u engelli olarak gezen var mı?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Merhaba, İstanbul'da gezilecek yer ve yenilecek yemek onerilerini, ulaşım seçeneklerine dair kolaylıkları benimle paylasir mısınız?

Kimlik engelli kartı fotoğraf ve 10 tl ile engelli kartı alabilirsin ve iki katlı otobusler hariç belediyeye ait tüm ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabilirsin. Topkapı Ayasofya Dolmabahçe gibi kültür bakanlığı denetiminde olan yerlere de ücretsiz girebilirsin. Yerebatan sarnıcı Çırağan gibi yerlere normal ücretle girebilirsin

Kanlıca da yoğurt Sultanahmet koftecisinde köfte Sultanahmet cami önünde kuru fasulye yiyebilirsin arka taraflarında vefa da boza icebilirsin. Sarıyer Yeniköy borekcisinde börek yiyebilirsin. Eminonunde balık var tabi. Emirgan korusu yıldız korusu Hidiv kasrı Rumeli kavağı Anadolu kavağı Yuşa tepesi gezebilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar AVM ler istersen ayak üstü heryerde var taksim Nişantaşı Etiler gibi yerlere de dolasabilirsin. Ayasofya Topkapı sarayı Dolmabahçe miniaturk panorama 1453 falan ucretsiz..

Konaklama için ne gibi önerileriniz var? Ayrıca bütün müzeler ücretli değil mi? Hatta yanındaki bir kişi de refakatçi hükmünde kabul ediliyormuş? Ayrıca engelli kartını nerden almamiz lazım, engelli kimliğimi göstererek gecsem olmaz mı?

AksitRecep

Yerebatan da ücretsiz, ben 2 hafta önce gittim. Hatta engelli kartında yazmasa bile, Refakatci bile alabiliyorsun.

Eminönüne git vapur turu at bütün boğazı görüyorsun tarihi yerlerden geçer ama üçretl bileti eminönündei balık ekmek yapan yerler var ve birde şalgam suyu turucular var ziyafet yaparsın kendine meşhur çiğköfteci ali usta var onada git arada kızıyor millete ama iyidir :)

AksitRecep Suret

tüm müzelere hem kendinize hemde eşiniz veya çocuğunuza (1 kişi refakatçi) olarak ücretsiz girersiniz.(ağır engelli olmanız şartı yok.)
buna yerebatan sarnıcı dahil.(haftasonu ben gittim.) AksitRecep

Çok teşekkür ederim hepinize:)

Kahvaltı için Beşiktaş civarında onerebileceginiz yer var mı? Ayrıca boğaz turu ücretleri ne kadar oluyor, bunun için de engellilere ücretsiz değil mi ya da indirim yok mu?

ozel bir kahvalti istiyorsaniz ortakoye gidin. ben vaktim olursa hic usenmeden gidiyorum istanbula her indigimde.sultanahmetteki oteller hem uygun fiat olarak hemde gezilecek yerlere yakin. cogu oda kahvalti.
isbankasi maxsimum kartiniz varsa muzeler bedava. benim engelli kartim yok almadim. hep onunla geziyorum muzeleri.

Merhaba, İstanbul'da gezilecek yer ve yenilecek yemek onerilerini, ulaşım seçeneklerine dair kolaylıkları benimle paylasir mısınız?

ahh İstanbul müzeler ücretsiz, Çengelköy e git tarihi çınar altı çay bahçesinde denize sıfır kahvaltı yap . Ortaköy kazıktır uzak dur parçalanırsın. Eyüp sütlüce tarafında uykuluk ye ve buraya çok yakın koç müzesi var eski arabalara ilgin varsa gir müzeye , taksime , Bakırköy e hiç gitme pişman olursun apaçi doldu. Anadolu yakasında libadiyenin üst tarafına çık çok güzel kuru fasulye turşu yapan yer var adı çömlek , eğer taksimden geçersen ozzie`s kokoreç e mutlaka uğra telefonla rezervasyon alıyor yoksa ayak üstü sipariş almazlar yani gitmeden ara teli :
[FONT=-apple-system]
0212 3619123 , Kadıköy barlar sokağına uğra hayyam da bir rakı balık yap , yani paran varsa İstanbul u gez gez bitiremezsin , camileri gezsen yeter sana hepsi tarih kokuyor , Eyüp sultana git bir namaz kıl huzur bul Allah kabul etsin diyelim. balatta meşhur çorbacılar var uğra , Eminönün den balık ekmek yeme balıklar Norveç den geliyor. sultan Ahmet tarafı tam bir turizm yeri ama burada konaklama pahalı dolar Euro geçer , taksimde kalma sakın , kalacak yer sorun ya neyse iyi yolculuklar[/FONT]

Beşiktaş'ta kahvaltı için mekan önerisi olan?

Ya da şöyle soyliym, toplamda iki kahvaltı mekanı, iki yemek mekanı, iki atıştırmalık mekanı, iki içecek mekanı, iki de tatlı mekanı soruyorum? Beşiktaş bölgesinde ya da buralara yakın olacak şekilde nereleri önerirsiniz?

Beşiktaş'ta en güzel hamburgerci Biber Burger Bahçeşehir Üni karşısında. Orada en iyi kebapçı Dürümce yine iskele tarafında...
Çikolata,tatlı vs seviyorsanız Valonia Chocolate & Cafe Beşiktaş sahile yakın ama biraz içeride. Oralarda içmek yerine Kadıköy Rıhtım taraflarında daha güzel mekanlar var :) Ama illa deniz kenarında içeceğim Beşiktaş'tayım diyorsanız Bahçeşehir Üni taraflarında güzel mekanlar var. Beşiktaş,Kadıköy güzeldir! Kendiniz de bulabilirsiniz. Ortaköy de kumpiriyle meşhurdur. Ancak bu tarz yerler tuzludur haberiniz olsun :) İyi gezmeler.

Üst Alt