Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ARC İşitme Merkezi'nde yaşadıklarım...

makinistt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar

İleri derece işitme kaybı olan kız kardeşimin işitme cihazını 8 veya 16 kanallı bir cihaz ile yenilemeye karar verdik.
Gittiğimiz ikinci yer bize bir cihazı 8 kanallı harika diye şiddetle tavsiye etti. Kardeşim olur dedi biz de 1650 TL kredi kartı tek çekim aldık.
Akşam cihazı nette araştırdım cihaz 2 kanallı ve peşin fiyatı 740 TL.
Gidip cihazı verip paramızı almak istedik. Satıcı ARC işitmenin sahibi bu cihazların bi uzak doğu bir de avrupa üretimlileri var bu avrupa o yüzden pahalı zorla mı sattım dedi paramızı vermedi.
Konuyu ana distirübütöre aktardık hassasiyetle eğildiler. 16 kanallı başka cihazı fark ücretini ödeyip aldık
Kardeşim iki cihazın kıyaslanmayacak kadar farklı olduğunu söyledi. yeni cihazından son derece memnun.

ARC işitmeyle ilgili yaşadıklarımızı örnek olması açısından paylaştım. Konu ile ilgili tüm dökümanlarım mevcuttur.

Bu arada bütün cihazlar singapurda üretiliyormuş bizzat ana dispürütör söyledi. belirtmeyi unutmuşum.

böyle bir alım satım tecrübesini bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...
nice arkadaşımız sizin gibi mağdur oluyor ve mağdur olduğunun farkında olmayanlar bile var...
demek ki önce cihazları nette araştırıp öyle denemek ve almak gerek...
aksi halde paragöz bir satıcı tarafından (benzerini yıllar önce yaşadığımdan) çok kolaylıkla dolandırılabilirsiniz...

ahhh ne zordur isitme cihazini ilk birkac tanesini almak
evdekiler sagir degil parayi onlar verecek
biz sagiriz bize alinacak cihazdaa
satici cihaz satacak para kaanacak bide sozum ona isttteee odyometrist oluyolarya bizim yasadigimiz isitme kaybini sozum ona bizden daha cok biliyolar uzmanlar yaa
iste bide biraz kucuk yada ilk cihazlarinizdansa yandiniz
aile uzman yada doktor bilir der saticida en ufak menfaati icin diller doker
sizde ise yaramayan cihazla kalakalir ailenize karsi sankim bi suc isleiscesine cihazda sorun yokda siz dumak istemiyosunuz gibi olursunuzbi araba aazar kapida
bilgi bilgi bilgi
bunlari iyi toplayip iyi arastirip kendimizide iyi ifade edip kimseyi dinlemeden uyanik olmak herhalde bizlerin yapacai
bikac kere yolununca is rayina oturuyoda o bikaci bir taneye indirelim en azindan

Bir çok cihaz Singapurda ve Çin'de üretiliyor doğrudur. Ancak Cihazın üretim yeri değil, Menşei önemlidir. İşçilik ucuz olduğu için bu ülkelerde üretimi firmanın kendi mühendisleri gözetimi altında yapılıyor. Unutmayalım ki Sony'de Çin'de üretim yapıyor.
A&M, Siemens, AudioService (İngiltere - Almanya Ortaklığı)
Oticon, GN Resound, Beltone, Widex, Danawox (Danimarka)
Philips (Hollanda --> Şimdi Beltone'a satıldı)
Starkey, Interton (Amerika)
Coselgi (İtalya)
Rionet, Rion, Panasonic (Japonya)

Aklıma gelenler bu kadar.

ben de ARC den cihaz aldım çok memnunum bence bu işi iyi yapıyorlar...

Sn Celllas, Ben zaten mesleki yetilerine bilgilerine kişiliklerine yönelik bir şey söylemedim. Sorun ticaret ahlakında,ana distribütörde peşin fiyatı 740 lira olan 2 kanallı cihazı 1650 liraya 8 kanallı diye satmalarından belli bu işi iyi yaptıkları. İsterseniz benim yaşadığım sıkıntıları bir daha okuyun. Kaldıki ben soruna sahip çıkan ana distribütör zor durumda kalmasın diye konuyu almanya siemens'e taşımadım. Canınızı sıkmak istemem ama eğer sizde benim gibi önceden araştırmadığınız bir cihazı aldıysanız fiyatını araştırmanızda yarar var.
saygılarımla

Kardeş aynısı banada yaptılar malesef araştırmadan direk gittim aldım burda Adem yayla die biri var Arc işitme sorumlusu aynı zamanda sahibi. insanları resmen mağdur ediyor. bana 3.500 tl liste fiyatı olan işitme cihazı aldım iki adet 8 kanallı yerine iki kanallı vermiş sonradan ögrenim ama farkkettim gittim degiştim bana yanlışıkla oldugunu söyleyip masal anllatılar hatta faturayı 7. bin tl yerin 3 bin filan die kestiler çakallar ama inşallah çocuklarından çıkar inşallah karısından kendisinden ve ailesinden çıkar ben kendisini tanıyorum. allaha havele ediyorum bu dünyada çok bedduamı aldı ben cihazları aldım şuan muhattap bulamıyorum kendime inşallah batar ve aynı zamanda allah en kıssa zamanda onada bu derdi verir diye dua ediyorum.
Arc'ye sakın ama sakın gitmeyin Çok iyi tezgahtarlar başka bişi yok . almayın ordan

nitro pahali bir cihaz.
size alirken fiat vermislerdir. ayarini guzel yapamamislardir. ben cok begendim kulak arkasi nitroyuda param cikismadi:(tekine 3900 lira indirimli fiati deyince tasi taragi birakip icim aciyarak cihazi begendigim halde biraktim:(

Arc iyi firmaysa o bayiyi derhal kapatması gerek.Eğer bayi hala satışa devam ediyorsa ARC den de uzak durmak gerek.

Balıkçı24;
Beddua ile zaman kaybetmeyin.Derhal savcılığa gidin muhtemelen o cihazların ikisi 3500 tl dir.BUrada bir dolandırıcılık söz konusu olabilir. 7 bin tl lik de fatura vermeleri lazım aksi durumda vergi kaçakçılığı yapmış oluyorlar.

Arkadaşlar ben de oradan bir işitme cihazı almak üzereyim. 24 kanallı 2.900 TL fiyat verdi. Çok övdüler ürünü işte Almanyadan yapılıp gelecek,sesi daha net algılayacaksın vs. dediler. Adem Yayla söyledi. Şimdi bunun doğruluğunu nasıl ıspatlayacağım? Yadımlarınızı bekliyorum.

Tüketici haklarına göre, cihazı deneyip beğenmeyebilirsiniz. Deneyip beğenmezseniz, almak zorunda değilsiniz. Bunun başka garantisi yok. Ayrıca alsanız bile, belli bir süre içinde cihazı iade edebilirsiniz (sürenin sınırını bilmiyorum). Ama bu durumda tartışmayı göze almak gerekiyor. Hoş olmayan şeyler olabiliyor.
Ek bilgi: İnsan kulağı 6 kanaldan sonrasını fark etmiyor. 10 kanaldan fazlası ise laboratuvar ortamında bile anlaşılabilir bir fark yaratmıyor. Yani kanal sayısının 10'dan fazla olması, cihazın çok kaliteli olduğu anlamına gelmiyor!..

Üst Alt