Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aripa kullananlar var mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
112
Bipolar teşhisim var. Doktorum rexapin 5mg, losiram 10mg, invega 3mg rapor ediyordu. Şimdi doktor değiştirdim ve doktorum aripa 15mg, cedrina 25mg, losiram 10mg yazdı. Acaba yeni ilaçlarımı şimdi yada daha önce kullanan var mı? Nasıl yan etki gördünüz?

aripa bende şişkinlik yapmıştı surat şişmişti, şimdi kullanmıyorum başka ilaca geçtim

Cedrinayi akşam yatarken al 25 mg çok fazla değil ama yinede uyku yapar ben 200 mg olanı kullaniyorum

bende bu ılaclardan ıstıyorum ama doktor vermıyor ne yapmam gerekıyor

benkım psikiyatrlar eğer psikiyatrik sorunlar çözüldüyse o ilaç kalıcı olarak kullandırıyorlar. Psikiyatrik olarak bir yan etkisi için yeni ilaç yazıyorlar. Kolay kolay ilaç değişimi yapmıyorlar. Ben dr değiştirdim 5 yılın sonunda. Şu an özel muayenehaneye gidiyorum. Şimdi daha iyiyim ve daha ümitliyim.

acrl79 cedrinayı 100mg a çıkardı doktor. umarım iyi olurum. 25mg hiç etkili olmadı

benkım Dalga geçiyorsun heralde. Doktorların en sevmediği şey, doktora ilaç ismi verip yazdırmaya çalışmak.

Eski ilaçlar çok fazla yan etki demek.
Norodol yazarsa akineton yazması gerek.
Akineton u muptezeller kötüye kullandığı için.
Abilify, Rexapin yazıyorlar genelde.

Paranoya Ben anksiyete için Rexapin kullanıyorum şahsen. :D
Antipsikotikler içinde benzodiazepin özelligi 2 ilaç var sadece.
1. Seroquel 2. Rexapin
Xanax yazmadıgı için doktorlar Rexapin yazıyorlar genelde anksiyete için.

fluo aynen zanax yazmıyorlar deli olacam avrupada peynir ekmek gibi yazıyorlar burda yazmaması saçmalık hiç bir kötü etkisi yok zanax iyi bir ilaç saçmalıyorlar resmen

Aripa bndede çok etki yaptı dilde şişlik nefes alamamak tansiyon çıktı

Abilify 30mg
Serex 200mg
modiwake 200mg

kullanıyorum. Abilify (aripiprazol) yan etkisi en az ve etki mekanizması yüksektir.

Etki ve Yan etki mekanizması kişiden kişiye çok değişkenlik gösterir.

Psikiyatrik bozukluklar da aynı. Mesela Psikoz her hastada farklı farklı şekilde ortaya çıkar ve seyir halide birbirinden değişiktir.

Onun için "şu ilacı kullanan bu ilacı kullanan" bunlar boş laf...

Başkalarının durumunu kendinizle kıyaslamayın.

Aripa yan etkileri nedir

Aripa ya başladım yan etkileri nedir.

Aripa da kumar oynama yan etkisi var yazıyor böyle bi şey yaşayan oldu mu

Aripa yı bakırköyde doktor cenk varlık mı neydi adı o yazmıştı bana içindeki Prospektüsleri okuyunca ilaç içemez oldum. O günden sonra ilaçlara karşı mesafeliyim.

Aripa (Aripiprazole) güzel ilaçtır. Zira kısmi agonist olarak çalışır. Bu da okülojirik krizin gelmesini önlemiş olur. Dopamin reseptörleri azaldığında agonist görevi görürken, artınca antagonist görevi görür, ve bir nevi dopamin stabilizatörü olarak adlandırılır. Lakin, kime göre, neye göre davasıda var şimdi. Güzel ilaçtır dediysek, başlayın anlamında değil (doktora danışın), genel olarak nasıl bulunduğuna bağlı. Dopamin D2 stabilizatörü olduğu için çok sevdiğim bir ajandır kendisi

30 mg olan Aripa ilacını 10 gün önce doktor kontrolünde 20 mg a düştük ve biraz olsun bunun yoksunluğunu hissediyorum?

Sanki bütün insanlar bana bakıyormuş gibi ve kendimi ortada gibi hissediyorum.

BU DEĞİŞİKLİK ÇOK RAHATSIZ ETTİ BENİ.

@aydünyavaz, ilaçları azaltmak sıkıntı ya. Ben de ilaçları yazdıramıcam diye sadece bir tanesini kullanmıştım ve hayatım gerçek değil, daha önce ölmeliymişim gibi hissediyordum. Tekrar hepsini kullanmaya başladım ve o his nadir oluyor artık

@Pickle,
Bazen şundan da kaynaklanıyor. Bugün çok uyudu isem ertesi günü aşağıdaki nedenleri yaratabilir bazen böyle olabiliyor bende.

"Sanki bütün insanlar bana bakıyormuş gibi ve kendimi ortada gibi hissediyorum"

Üst Alt