Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aritmojenik Sag Ventrikul Displazisi (ARVD) nedeniyle erken emeklilik şartları..?

alican53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba oncelikle..
Hastaligim genetik, 26 yasindayim ve yaklasik 5 yildir ICD tasiyorum. 1 kez vf (ventrikuler fibrilasyon) 3 kez de vt (ventrikuler tasikardi) yasadim daha once. hastaligin yeryuzunde gorulme olasiligi % 3-4 arasi. cok sansliyim farkindayim:)

esas konumuz su: 2015 mart ayinda kendi yatirdigimiz primlerle erken emeklilik icin gunum doluyor. Ogrenmek istedigim ise anlattiklarima gore erken emekli olabilir miyim? ya da malulen emeklilik mi onerirsiniz?

Simdiden tesekkur ederim.

Doğum tarihi:
İlk işe giriş tarihi:
Rapor oranınız:
Vergi indirim hakkınız var mı? askerlik yaptınız mı? hangi tarih aralığında askerlik yaptınız?
Bu bilgileri ve diğer bilgileri gün/ay/yıl olarak verirseniz emeklilik hesabı yapabiliriz.

Merhaba tekrar.
Doğum tarihi: 20.01.1988
İlk işe giriş tarihi: 2005/10
Rapor oranınız: Rapor almadim doktorum yonlendirdi bu yuzden arastirmaya basladim. %90 dan asagi vermezler dedi.
Hicbir basvuru yapmadim. 10 Aralik 2008-21 Ekim 2009 a kadar askerlik yaptim sonrasinda bu hastaliktan dolayi elverissiz raporu aldim.

İlk işe giriş tarihinde 18 yaşından küçük olduğunuz için ilk giriş tarihiniz 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihten itibaren başlayacaktır.
20/01/1988+18: 20/01/2006
% 90 oranında rapor alabiliyor iseniz 10 yıl 1800 gün hizmet sonunda malulen emekli olabilirsin. Malulen emekli olmak için vergi indirimine gerek yoktur. Gün ve prim şartlarını tamamladığınızda direk sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunabilirsiniz.
20/01/2006+10: 21/01/2016 tarihinde malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
Son olarak Toplam prim gün sayınız nedir.

İlker bey,
2159 gun oldu. erken emekli olma sansim yok mu? tesekkur ederim bu arada

alican53,
20/01/2006+10: 21/01/2016 tarihinde malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz. Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün ve %60 üzeri raporunuzun olması gerekli.
1-Rapor şartını yerine getirmişsiniz %60 ın üzerinde raporunuz var.
2-Prim gün sayınız yeterli
3-Tek sıkıntı 10 yıllık sürenin dolması süre dolduğu gün ssk ya malulen emeklilik için müracaat edebilirsiniz.

Dedim işte 2 üst mesaj da okuyunuz..

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı bulunması lazım.

İlker'İn dediği gibi, 10 yıllık süre tamamlandığında malulen emeklilik başvurusu yapabilirsin (o zamana dek çalışıp çalışmamak sana kalmış. İstersen çalışmadan da sürenin gelmesini bekleyebilirsin).

Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği ise çok daha uzun bir süre ve prim gerektirir:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt