Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aritmojenik Sağ Ventriküler Displazi (ARVD) için hangi oranda rapor verilir?

GüzelGünlerr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;
32 yaşındayım.
2002 Aralık yılından itibaren düzenli olarak SGK'ya primlerim yatıyor, devlet memuruyum.
Ritim holterde VES türü yani kalbin sağ karıncığından kaynaklı yaklaşık 10bin adet VENTRİKÜLER EKSTRASİSTOLLER sonucunda Kardiyak MR çekildim.
MR'da ARVD denen Aritmojenik Sağ Ventriküler Displazi rahatsızlığı teşhisi konuldu.
Yapılan EKO'da Sol Ventrikül Fonksiyonları Normal (EF %65)
Sağ Ventrikül Fonksiyonlarında minumum azalma çıktı. (EF % 36)
Ani ölüm riski olduğu için Çift Odacıklı ICD tipi kalp pili takıldı. Beloc Zok 100 mg ilaç ile erken atımlar bastırılmaya çalışılıyor.
Elektrofizyolojik Çalışma yapıldı fakat 3 farklı noktadan kısa sürelerle VES'ler geldiği için ablasyon yapılamadı. Daha önceden hipertansiyon tanısı ile adi malül olarak hakkımda karar verilmişti zaten.
Şimdi bu rahatsızlık çıkınca yüzde kaç rapor alabilirim ?
Haklarım nelerdir, nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yardımınızı bekliyorum ...

GüzelGünlerr

Öncelikle geçmiş olsun . 25 yaşındayım aynı hastalığa sahibiz , ef değeri vs. Herşey aynı . Sol taraf benimde sağlam . Bende devlet memuruyum engelli raporu için başvurmadım açıkcası . Kalp pili de taktırmadım bu şekilde yaşantıma devam ediyorum . Concor + ecopirin kullanıyorum bende . Alıç çayına başladım dünden itibaren kendimi iyi hissedersem ilaçları bırakmayı düşünüyorum . Hastalığın teşhisi ne zaman kondu size ?

Ilaclarını bırakmamanı tavsiye ederim bu tip bitkiler geçici rahatlık verip sanki iyiimişsin hissi verebilir yada psikolojik olarak sen böyle düşünebilirsin dikkat et derim

GüzelGünlerr Merhaba abi geçmiş olsun. kardiyomiyopatiden direkt %50 alırsın. hipertansiyon varsa veya özürlülük cetvelinde adı geçen diğer rahatsızlıkların varsa onlardanda oran alırsın. öncelikle forumdan veya googleden kalp ve damar hastalıkları özürlülük cetvelini bul ordan bak nereden oran alacağına raporlarınıda götür. orda katakulliye getirmesinler. bilgin olmadan gidince dr lar önemsemiyor kafasına göre sallıyor bilgili gidersen yamuk yapamaz.

merak ettim kalp kapakları ve damarlarda bir problem var mı ? yazmamışsın ama sorayım dedim. pulmoner (pulmoner hipertansiyon) arter basıncın kaç ?
Pikachu kankam sen benim dediklerimi yapmadın demi ? :D

Suskun Mutsuz Umutlu

Psikolojik travmasını atlatmıyorum kanka ne yapsam bilemiyorum , gidip rapor alıp rahat çalışmak varken herkesten gizleyip yoğun çalışıyorum ... psikolojik tedavi görsem iyi olacak sanırım .

Pikachu saygı duyuyorum. bizde zamanında moralimiz bozuldu canımız sıkıldı ama zaman herşeyin ilacı . dr tavsiyesine uy farklı bir dr dan da randevu al muayene ol. sana özelden yazmıştım. o dediklerime uy. yorma kendini.

ama çokta kafana takma yani. bu bir hastalık sadece...

Tamam kardeşim sağolasın . Allah yardımcımız olsun ..

Kardeşim sana da geçmiş olsun, bir iki hafta oldu teşhis konalı ...
GüzelGünlerr Merhaba abi geçmiş olsun. kardiyomiyopatiden direkt %50 alırsın. hipertansiyon varsa veya özürlülük cetvelinde adı geçen diğer rahatsızlıkların varsa onlardanda oran alırsın. öncelikle forumdan veya googleden kalp ve damar hastalıkları özürlülük cetvelini bul ordan bak nereden oran alacağına raporlarınıda götür. orda katakulliye getirmesinler. bilgin olmadan gidince dr lar önemsemiyor kafasına göre sallıyor bilgili gidersen yamuk yapamaz.
Suskun Mutsuz Umutlu
Teşekkürler kardeşim.

Aritmojenik Sağ Ventriküler Displazi (ARVD) ya da diğer adıyla aritmojenik sağ ventriküler kardiyomyopati (ARVK) rahatsızlığı ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİKte bulunan ÖZÜR ORANLARI CETVELİNE göre hangi maddeye giriyor ?

Yönetmeliği inceledim, HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ rahatsızlığı geçiyor fakat ARVD rahatsızlığı geçmiyor ?

Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ?

GüzelGünlerr abim arvd de bir kardiyomiyopati türü olduğu için aynı oran veriliyor. dr oran verirken söylersin. arvd %50 dersin direkt diğer hipertansiyon pulmoner arter basıncı kalp kapak hastalıkları doğuştan kalp hastalıkları bunlarda varsa özürlülük oranından bul dr a söyle yardımcı ol. üzerine eklenir.

GüzelGünlerr bana mr da arvd tanısı konulmuştu. ama dr arvd değilsin şimdilik dedi ama ilerde pil takılabilir dedi.

o yüzden az çok araştırdım bilgim var bu konuda.

Konuyu biraz hortlatacağım ama 1999 depreminden sonra girdiğim travmadan sonra bir türlü düzen tutmadı sağlığım. Yaşım 36 bu arada, 2003 yılında aşırı VES lerden ötürü MR isteyen doktor ARVD tanısı konmamı sağladı, en azından hastalığımı öğrenmiş oldum, aslında bu rahatsızlığın en önemli şikayetleri taşikardi olsa da, ben de ventriküler ekstra sistol var sadece, belki de tembel yaşamımdandır bilemiyorum:) ICD takılmasını istemedim, aradan geçen yıllar içinde bir çok beta bloker ilaç kullandım ama sadece nabzımı yavaşlattılar, başka bir faydasını görmedim.

Sonra ilaçları bırakıp ara verdiğim sigaraya tekrar başladım, alkol de kullanıyorum arada. Ayrı bir handikapım trigliserid aşırı yüksekliği de var. 4-5 yıl ne trigliserid için ne de arvd için hiçbir ilaç vs kullanmadım derken bendeki VES'ler tamamen düzeldi. Sonraki 5 yıl hiç rahatsızlığım olmadı ama ani efordan hep kaçındım. Arada bir tansiyonum yükseliyordu artık onun da uzmanı olmuştum kapril tablet hep arabamdaydı yükseldiğini hissettiğim an kendimi tedavi ediyordum. Şu aralar lanet olasıca VES'ler tekrar başladı maalesef, trigliserid de 800 lere çıkmış, trigliserid için ilaca başladım ama arvd için tekrar aynı sıkıntıları yaşayamam, efor, anjio, elektrofizyolojik çalışma, ICD önerisi falan..

Yaklaşık 20 yıldır şikayetlerim var, 15 yıl önce de teşhis kondu. Halâ hayattayım iyiki de gençliğimde ICD taktırmamışım, artık orta yaşı geçtik bu saatten sonra takılsa da çok önemli değil. :)
Herkese geçmiş olsun.

Üst Alt