Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşım 2022 maaşı ya da bakım aylığı alabilir mi?

eddie1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler normalde kendi problemim için yazacakken bir arkadaşım için yazma ihtiyacında bulundum.Bize yol gösterirseniz çok mutlu olurum.Normalde onun yazması lazım onun için yazıyorum....

Arkadaşımın ileri derecede düz taban,ameliyat olmuş fakat tekrar nüksetmiş kıl dönmesi var(iltihaplı),oturamıyor kalça üstüne ve iltihap kuyruk sokumuna sıçramış,ve en önemli kafasında problemler var.Küçükken kafasını kalorifer direğine çarpmış anlı açıldığı için 18 dıkış atılmış ufak bir operasyon geçirmiş .Normal zamanındada(işi gücü çok yerindeyken) ara ara dengesiz hareketleri oluyordu (çocukça konuşmalar,çizgi film izleme çocuk oyunları oynama isteği v.b)13 yaşından 27 yaşında kadar full çalıştı.Durumu çok iyiydi maddi olarak fakat son 1 senedir çok kötü durumda önce çalıştığı şirket iflas etti sonra anne baba emekli ama baba eve fazla gelmiyor,ilgilenmiyor maddi olarak..Ama ikametgahda var ve 4 kişiler neyse babaları yüzünden yüksek borç ve hacizler yüzünden sürekli hacizler eve geliyor,ve arkadaşımın psikolojisi çok kötü birde(ileri derecede düz taban olduğu için şirketler onu işe almıyor iyicene yalnızlık psikolojisine girdi)Ve son gördügümde kendi işlerini yapamayacak konuma girdi,annesi yardım etmeye çalışyor hafızası kötüye gitti (çöpe atması gereken şeyi normal torbaya atma gibi) kelime dağarcığı azaldı hareket edemiyor üsteki hastalıkları var eski halinde eser kalmadı bazen sinir krizleri geçiriyor bir yatağın içinde kaldı.Biz yardım etmeye çalışıyoruz ama daha derli toplu bir çözüm olursa onun içinde iyi olur..Bir maaşa başvurabilirmi ?evde yatalak kaldı en azından bakım ihtiyaçları giderilse süper olur yada başka bir şey...
Cevaplarınızı bekliyorum

eddie1
Öncelikle geçmiş olsun,
Arkadaşınız için öncelikle sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerin birinde,enaz %40 üstü rapor alarak bağlı bulundugu ilçe sosyal yardımlaşma vakfına başvurup,kendisini maaşa bağlatabilir,aynı zamanda saglik güvencesinden faydlanmasına,
Bunun yanında ilçe kaymakamlığına,belediyesine başvurup,kendisine gıda yardımı vs gibi yardımlardan faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Mehmet005;

Çok teşekkür ederim önce sosyal yardımlaşma vakfına gideceğiz sonra hastane sonrada diğer yardımları almasını sağlayacağız peki ben pek anlamıyorum bu durumda 40 oranı geçerse 2022 mı yoksa bakım maaşımı alır sizce?

eddie1
Önce hastaneye şahsi başvuru yapın,zira sosyal yardımlaşma vakfı kanalıyla giderseniz hastayı ince eler sık dokurlar ve raporunu düşük oranda alma ihtimali olur.
Fakat,şahsi başvuru yaparsanız ışleriniz kolay olur ve raporunuzu sorunsuz alirsiniz,
Bunun için bağlı bulunduğunuz bölgedeki saglik raporu vermeye yetkili hastanalerin saglık kurullarına başvurup raporu şahsi olarak alabilir ve bu raporunu ilçe sosyal yardımlaşma vakfına vererek işleme koydurabilirsiniz,
Şayet alacağınız rapor %50 olur ve ağır engelli ibareli olursa,yani raporun ağır engelli bölümünde evet yazarsa,arkadaşınıza 2022 maaşı,ayrıca evde bakım içinde annesine bakıci maaşıda bağlata bilirsiniz.
Tekrar kısaca:
-Önce hastaneden saglık raporu alın.Yanınızda 2 adet vesikalık foto mutlaka olsun.
-Sonra aldığınız raporu vakfa verin.
-Ayrica belediye ve kaymakamlıktan sosyal yardım talebinde bulunun.
-Raporun aslı sizde kalsın.
-Ayrıca arkadaşınızın sgk başlangıcı ve çalışmışlığı varsa onları burda paylaşın,bakalım emeklilik konusu ile ilgili bir durumuda olabilirmi kontrol edelim.
Tekrar geçmış olsun.

Mehmet005

Mehmet bey ilginize çok teşekkür ederim.Randevu sistemine baktık internetten heyet için fakat herhangi bir buton bulamadık.Birde rapor ücreti varmı?Sgk başlangıcı varda ailesinin ortak olduğu şirket sigortasının bir kısmı(nerdeyse yarısı) yatırılmamış işin üzücü tarafıda bu..

eddie1
Rapor için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
Başvuruyu hastaneye şahsen yaparak muayene günü için randevunuzu alın,Zira öncelikle,hastaneye 2 resimle başvurunuz gerekiyor.

Son düzenleme:
eddie1
Rapor için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
Başvuruyu hastaneye şahsen yaparak muayene günü için randevunuzu alın,Zira öncelikle,hastaneye 2 resimle başvurunuz gerekiyor.

Mehmet bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim,güncel hastane listesine ulaşabileceğim bir link veya,liste varmıdır?Çok rahatsız ediyorum sizleri ama bir hastaneyi aramışlar,burda sağlık kurulu yok olsada 1 sene sonra veririz demişler.Sağlıklı bir görüşme yaparak sorunu bir an önce çözmek en büyük dileğimiz.Ne kadar sürede rapor alınır bilemiyorum keşke 1 ay içinde raporu ve maaş işlemleri olsa onlarda rahat olur bazı şeylerin farkındayız onlarda mahçup oluyor ama biz mutluyuz yardım etmek güzel bir şey...

Şartlar uygunsa alır, önce sağlık raporu alsın gerisi daha sonra

Mehmet005

evet rapordan ücret almıyorlar enazından benden almadılar,randevuyu bizzat ya da telefonlada alabilirsiniz ben tel ile aldım 15 gün sonrasıya gün vermişlerdi.2 fotografa gelince fotografa gerek yok çünkü hastanede gezeceğın bölüm ve drlerın yazılı oldugu belgeye senın resmini ordakı pc kamerasındna cekıp otomatık eklıyorlar sen sadece gidecen.giderken daha evvel aldıgın raporlar varsa onlarıda götür drlere derdını anlatırken o raporlarıda göster derdini anlatmanda kolaylık saglar.ha sözüm size değil genele muayene esnasında sakın sabırlı ve kıbar olmaya özen gösterin faydasını göreceksınız.aksi davranışlarınız olursa yada sizden önce muayene olupda asabi cins davranışta bulunanlar olmussa drların sonrakı hastalara bakışını ister istemez etkiliyor.
engelli ve yaşlılara muayenede öncelik var kuyrukta beklemeyın drlerın kapısı acıldımı hemen içeriye dalış yapın mutlaka homburtular olacak ama aldırmayın çünkü önceliklisiniz ,öncelikli hakkınızı kullanının yoksa aynı günde muayene işlemlerini bitiremezsiniz ben öyle yaptım öğleden önce muayene işlerim bitti raporu heyete verdik sadece heyeti bekledik.

2022 ve bakım maaşlarına aynı anda müracaat edebilirsiniz.2022 için%40 ve üzeri yeterli.Ama bakım maaşı için raporda ağır engelli,başkasının bakımına muhtaçtır ibaresi yazılmalı,yoksa bakıcı maaşı bağlamıyorlar.Ayrıca bildiğim bu raporların alınması için sosyal yardımlaşma vakıflarının sevki gerekiyor.

eddie1
eddie1 kusura bakma benim cihaz sorunlu olduğundan burdan link atamıyorum,fakat rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi link'ini yine bizim sitenin saglık raporları form bölumünde bulabilirsiniz,
Bu arada hastaneye gittiğinizde arkadaşınızı mutlaka endokrin yani şeker hastalıkları bölümünede gösterin,zira arkadaşınızın sürekli hareketsizliği ve kapanmayan yarası şeker hastalığı belirtisi olabilir,o bölümdende rapor alabilir,
Tekrar geçmiş olsun.

Herkese merhabalar ilginiz için teşekkürler,istanbulda avrupa yakasında randevu arıyoruz ama bir çoğu hastane vermiyor nasıl bir yol izlemeliyiz,birde aile biz kaymakamlığa gitsek derdimizi anlatsak fakirlik maaşı gibi bir şey alabilirmiyiz diyorlar,çünkü heyet raporu için biraz sanırım beklenmesi lazım bu süreç içinde bu sizce mümkün olurmu?

eddie1
O konuyla ilgili hem kaymakamlığa hem,ilçe sosyal yardımlaşma vakfına hemde ilçe belediye başkanlığına başvurunuzu yapabilirsiniz,mutlaka arkadaşınıza yardımcı olacaklardır.

Birde ilk defa bu raporu alacağımız için yüzde kaç kaybı var bilmiyoruz ?Orda(hastanede) süreç nasıl işliyor v.b?Bir hastanede sanırım haseki hastanesine girdik baktık randevu sitesinde her işlem için ayrı bölüm açmışlar 2022 maaşı için,ayrı evde bakım için ayrı,diğerleri için ayrı.Biz burdan randevu bulursak ne yapmalıyız?

eddie1
O konuyla ilgili hem kaymakamlığa hem,ilçe sosyal yardımlaşma vakfına hemde ilçe belediye başkanlığına başvurunuzu yapabilirsiniz,mutlaka arkadaşınıza yardımcı olacaklardır.

Umarım olumlu olur..

eddie1
Ilk etapta 2022'ye başvurun,hastanın rapor durumu ve oranı belli olsun.
Evde bakım,hastanın rapor durumuna göre belli olur zaten,
Hasta ağırsa doktorlar raporda belirtir.

Mehmet005

Mehmet bey birde aile bakırköydeki bir hastaneyi aramış ilk defa engelli sağlık raporu alınacak prosedür ne demişler 200tl ücret var demişler ?Ailede para ödemesi yoktu diye biliyoruz diyince o zaman sevk alacağınız yere sorun öyle iletişime geçelim demişler şimdi biz ücreti arkadaşları olarak veririz problem yokta ailede bu süreçte bu tip yardımları fazla istemiyor maalesef ne yapalım sizce?

Belkide en iyi seçenek vakıfa gitsinler bir an önce diğer yardımları alıp hastane için sevk almaları sanki daha uygun olur hemde vakıfla görüşüp daha doğru yol buda olabilir siz nedersiniz ?

eddie1
Bu durumda vakıf sevki ile gitmek daha uygun olur,
Hem vakıfa aile olarak faydalanabilecekleri sosyal yardımlar içinde dediğiniz gibi görüşmüş olursunuz.Durumun aciliyetinide kaymakamlık kalemine mutlaka bildirin,aileye yardım sürecini kısaltmış olursunuz.

Üst Alt