Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşım bakıcım olarak Evde Bakım aylığımı almaya devam edebilir mi?

ayhan212

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
ailem var %90 sakatlıgım var evde bakım parası alıyorum tasinmayı planladığım yerde akrabam yok ordaki arkadaşimin üzerine evde bakım parası alabilirmiyim yada nasil bir yol izlerim bekarim 40 yaşindayım

alamazsınız kan bagı olması gerekiyor.saçma olsada böyle bir şart var.yaa aile yada akrabalar olmalı.
ailem burda degil dediğinizde de size o zaman ailenizin yanına taşının diycekler aynı süreci bende yaşadım maalesefki durum bundan ibaret üzücüde olsa böyle...

ENFAL ASUDE cok tesekküller bilgi verdiginiz için evet bencede cok saçma ailesi olmayan ve ya degişik nedenlerden buna ihtiyaç duyanlar ne yapcak bunun neden kan bagi araniyor enfal asude peki evde bakim ve sakatlik maaş sartlar uyarsa almam mümkünmü 2 sinide almam için ne araniyor evlendimgim zaman esim ve benim baska gelirimiz yoksa maaş almiyorsak sakatlik ve evde bakım esim sakatlik maaşinida ben ala bilirmiyim cok tskler ilgilenip cvp yazdigin için

evet sartlar uyarsa bakım ve 2022 maasını alabılırsınız

eger sizin engeliniz az eşinizinki sizden daha fazlaysa eşiniz engelli maaşını alır sizde eşinize baktıgınız için bakım parasını alabilirsiniz diye düşünüyorum.tabii buna onlar karar verecekler.benim bir arkadaşımın eşi alıyor bakım parasını.eşide engelli maaşı alıyor.umarım sizde de öyle olur...

evde bakim parasi aliyor annem benim için. 2022 engelli maaşı alıyordum çalişmaya basladigimdan sigortali oldum ve bankadan para cekmeye gittigimde sigortalı olmadıgıma dair belge istedi ben de vermedim ve o günden sonrada para cekmedim iptal oldu sanırım 5 sene oldu ve 1 hafta önce baş vurdum 2022 engeli maaş almak için sorun olurmu evde bakım ve 2022 maaş almam için sartlar ne. bir sorum daha var (1970\10 \10 liyim ) TOPLAM PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 1.812 (sigorta başlangıcı 1989/2) emeklilik için başvurdum kabul edilmedi. ``üstü engelilerın 1 800 tamaladılarmi direk emekli olunuyor diye duymuştum ondan basvurdum anneme kabul olmadıgını söylemışler. yapabilcegim birsey varmı emekli olmak için araçtırdıgıma göre 3600 günü tamam layıp basvurmam lazım dogrumu. aslinda kafam cok karişti ben emekli olmak için cebimden para verip 1800 günü tamamladım 2022 maaş almaktan vazgecerek hem bu para dan oldum ve ssk para ödedım neden 2022 maaş alip bu paraylan sigortamı ödeseydimde emekli olsaydım bu kadar ugrastırmasalardı beni saten verıyorsun evde bakım parası bana ve verilerse 2022 maaş alirsam. ssk dan alcagim para kadar saten veriyor olcak devlet neden bunca ezıyet bana allah gecinden versin annemin de bakuru var ilerde onu da alabiliyormuşum.

Yapılacak gelir tespiti sonucunda kişi başına aylık geliri asgari ücretin üçte birinden (295,3 TL) az olanların yeşil kartı devam edecek. Gelirin asgari ücretin üçte birinden daha fazla olması halinde ise gelir durumlarına göre GSS primlerini (35,4 TL -212,7TL) kendileri ödeyecekler. Bu da yeşil kart kapsamından çıkmış olacaklarını gösteriyor. 2022 engeli maaş p ve Üzeri : 328,92 TL yesil kartim vardı ve burdakı bilgiye göre 2022 maaş alirsam yesil kartım iptal olcak ve 212tl veya 35 tl ödeyecem hastane tedavi olamiyacammı
gercekten kafam karişti nedeni ssk mı ödesem evdebakım alsam 2022 maaş mı alsam bekarim ilerde evlenirsem esim ve benim güvencemiz olsun da istıyom hastane tedavi için. :) seninde ne cok sorunun varmiş diyorsunuzdur.
bunları yazdim hem bana hemde benzer arkadaslarım benzer sorunları varsa faydalanırlar verceginiz bilgilerden tşkler şimdiden verceginiz cvp lar için

Genel Sağlık Sigortası Prim Ödenecekmi Kimler Yararlanacak 2012

Ayhan çok uzun yazmışsın hakkaten ha:) Neyse gece vakti biraz cevaplayım eksik bişi varsa geldiğinde devam ederiz:)
Sanırım anladıgım kadarıyla taşınmaktan vazgeçmişsin öncelikle.

2022 açısından bakalım önce:
Tüm gelirin (buna nafaka yükümlüsü yakınların olan annen babandan alacagın yardım miktarı da dahildir) aylık 107 TL'yi geçmiorsa, sigortalı değilsen, istege baglı prim ve GSS kapsamında prim yatırmıyorsan kısacası muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursan 2022 aylıgı baglanır tabi. Aksi takdirde baglanmaz. Şu linkleri dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceğin yardım miktarını nasıl tesbit ettiklerini anlamak açısından örnek olay 2'yi incele:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

2022 aylıgı baglanırsa 5510 Sayılı Kanun, 60/1 c(3) numaralı alt bendi kapsamında otomatikman GSS'lısı olacaksın zaten.
2022 aylığı baglanmazsa da 60/1 c (1) ya da g alt bendi kapsamında GSS'lı olmak için gelir tesbitine tabi tutulacaksın.
Emeklilik için sorularını şu forumda ayrı bir başlık açıp sor lütfen:Emeklilik
Bilen arkadaşlar emeklilikle ilgili sorularına cevap verecek sana yardımcı olacaklardır. Burası sadece 2022 ve evde bakım aylıkları için var.
Şimdilik şu anki sorunlarına odaklan onlara cevap bulmaya çalış. İlerisini zamanı gelince düşün ve o zaman sor. Zamanı gelince, durumlar değişirse ona göre sorarsın cevapları da alırsın...Paniğe gerek yok.

ayhan kardeşim arkadaşın sana bakıcı olarak bakabilir devlet bu arkadaşına maaş verebilir aması var,mahkeme yoluyla arkadaşınızı nufusunuza alacaksınız bizim komşu yaptı evine bi bakıcı geliyor,mahkeme yoluyla olabilecek bişey sorun olmuyor biraz zaman gerek şimdiden işlemlere başla sosyal hizmetlere git gereken bilgiyi al bence.

Üst Alt