Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşımda Skolyoz var! Rapor oranı ne olur?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
arkadaşımda skolyoz var boyu 1.90 civarında fakat %45 derece eğik yürüyor yürüyüşü falan tuhaf ve elleri kolları parmakları aşırı derece de uzun ona göre normal bir durum fakat bence bu arkadaşta bir rahatsızlık var ve doktora gitmeye ikna edemiyoruz gel gelelim soruya

bu arkadaş doktora gitse % kaç oranında rapor alır? Ve bu arkadaşın sizce rahatsızlığı ne?

Skolyozun sebebi belli değil doğuştan, çok uzun süre yürüdüğünde kalça eklemi çok ağrıyor anlayacağınız vücudunda ters giden birşeyler var fakat anlatamıyorum bunu ona besyo okumak istiyordu beceremedi, asker olmak istiyor şimdi büyük ihtimalle onu da beceremeyecek çünkü sağlığı el vermiyor.. Engelli olduğunu kabul etmiyor bi bel eğriliğinden engelli mi olunurmuş diyor

NaftalinKokusu skolyozdan %8 10 gibi bi oran alabilir en fazla solunuma etkisi oluyorsa ordan da sft ye göre %20 gibi bi oran çıkar en fazla ortalama %24 veya 25 oran alır bu arada en iyi ihtimalleri söylüyorum sağlık kuruluşuna gitmeye ikna edin kendisini

Ahmedkilicc

bende de skolyoz var ve oranı epey yüksek kalça çıkıklığından dolayı oldu böbreklerime batıyor kemikler ve sola doğru yattığımda nefes alamıyorum şu anda skolyoz olmadan sağlık raporum %42 .. bunları ekletirsem raporuma ne kadar eklenir..

NaftalinKokusu solunum testine göre değişir sadece skolyoz dan dolayı hareket kısıtlılığı çok olmadığı sürece oran verilmiyor maalesef

Ahmedkilicc

bende hareket kısıtlılığı var malesef ben skolyozdan şüphelenmeden önce doktora gittim kardiyolağa bana skolyozdan dolayı nefes sıkıntısı çekiyorsun ve yemek borunu zorluyorsun eğik durdukça demişti ..

NaftalinKokusu öyleyse tekrar rapor için başvur bu sefer solunum testine de gir göğüs cerrahisi,ortopedi veya ftr ye de görün varsa başka rahatsızlıkların hepsi için toplam bi oran al yani geçmiş olsun

Üst Alt