Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşımın yanına taşınacağım. 2022 maaşı ve GSS için sorun olur mu?

UzTanhu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İyi günler ;
Bugün ailemin yanından ayrılarak merkeze daha yakın bir arkadaşımın evinde ailesiyle birlikte kalmaya başladım. İkametgah adresimi de onların bulundukları adrese aldırdım. Genel Sağlık Sigorta Prim hesaplaması neye göre yapılacak ve 2022 aylığı almamda herhangi bir sorun oluşacak mı?
Bilgisi olanların yardımcı olabilmelerini rica ediyorum.
Hayırlı günler

UzTanhu GSS gelir testi için sadece aile bireyleri dikkate alınır. ikamet ettiğiniz adreste aileden birileri yoksa sadece sizin geliriniz dikkate alınır. (25 yaşı doldurmadıysanız ve okuyorsanız her halükarda ebeveyninizin hanesinde GSS tespitiniz yapılır)
2022 aylıgı için ise hanede sizle ikamet eden kim varsa hepsinin geliri dikkate alınır. isterse yabancı olsun fark etmez. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,48 TL üstünde çıkarsa size 2022 aylıgı baglanmaz.

Kalem lojmanda oturan birisi icin kira gelirden ne kadar dusulur ?

yani ne kadar hesaplanir nasil hesaplanir biliyo musunuz ?

İlginiz için teşekkür ederim. Arkadaşımın yanına taşındım kendisi şuan tek çalışan iş bulamadığım için ben çalışamıyorum 1800 TL maaşı ve 2 tanede çocuğu var biri 4.sınıf biri daha 1 yaşına girmedi. Bu durumda aldığı aylık 5'e bölünüp bu şekilde mi 2022 için değerlendirme yapılacak? Teşekkürler şimdiden

UzTanhu eger ikamet adresin arkadaşındaysa ve sen hakikaten orada yaşıyorsan aynen öyle. ikamet adresinde 5 kişi oldugunuz için o hanenin aylık gelir toplamı beşe bölünür. gelir hesabı yapılırken hanede yaşayan herkesin geliri, malı mülkü hesaba katılır. eger kişi başına düşen aylık gelir sınırın altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde mümkün değil.

Ahmedkilicc kirada kalanlar için emsal kira bedeline göre işlem yapılıyor. kaldıgınız evin emsal kira bedeli de ne kadar tutar bilemem.

Kalem 140 tl kira oduyor ve lojman oldugu icin yakitla beraber ama hizmet binasi diye geciyor bi yerde kira odenmeyen durumlarda evin rayic bedelinin 120 de biri kiradan dusulur diye okumustum 140 tl mi dusulur yoksa onlar civardaki evlerin kirasina gore mi hesapliyolar lojmanin rayic bedelini mi hesapliyolar benzer bi durum var mi bildiginiz nasil oluyo ?

Üst Alt