Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla bir evde yaşıyoruz. 2022 maaşı için gelir hesabı nasıl olur?

bybaris59

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir ssorum olacak yeniyim ben o yuzden bir hatam olursa affola...
Arkadaşlar ben %90 engelliyim kronik böbrek yetmezliğinden raporum var ve 3 ylık maaşı almak istiyorum fakat aileden ayrıldım, ve şuan iki arkadaşın yanında kalıyorum bekar evinde, sormak istediğim; ben bu durumda 2022 maaşı alabilir miyim? ve alırken arkadaşların maaşları dikkate alınır mı? yani aynı evde kalıyoruz ama soy adlar farklı, nassıl olacak bi yardım lütfen...

bybaris59

okuyor musunuz ve kaç yaşındasınız? sağlık güvenceniz var mı? varsa hangi sağlık güvencesinden yararlanıyorsunuz? şu an ikamet adresiniz neresi? ikamet adresiniz öğrenci evi mi yoksa ailenizin kaldıgı ev mi?

Okumuyorum, yaşım 25, gss primi ödüyorum ve bu yüzden önce gelir testi yaptırcam, ikamet ettiğim ev öğrenci evi değil, normal 3 arkadaş oturuyoruz.

İlk gelir testini ailemle kalırken yaptırmıştım ve şuan 50 tl gss primi ödüyorum, üzerimde tapu arsa ev vs. Hiç birşey yok. Adresimi değiştirdim ve yeniden gelir testi yaptırcam ama arkadaşlardan ötürü bir sorun çıkarmı çıkmazmı onu bilmiyorum arkadaşların geliri yüksek ve bu yüzden bir sorun çıkarmı bilmem, sonuçta bütün geliri gideri beraber ödüyoruz o yüzden kafama takıldı.

Birlikte ikamet ettiğiniz arkadaslariniz sigortali çalışıyorsa bu hesaba dahil edilir diye biliyorum Kalem abla en net bilgiyi verecektir

Evet sigortalılar. Birisi 2.000 tl maaş diğeride 1.700 alıyor.

ikamet adresiniz nerede peki? ailenizin yanı mı?
ikamet ettiğiniz adres önemli. eger ikametinizi öğrenci evine aldırırsanız o evde ikamet eden herkesin isterse yabancı olsun fark etmez gelirleri 2022 aylıklarında dikkate alınır. öğrenci evinin gelir şartları uygun değil.
aile dışındakiler GSS gelir testinde dikkate alınmaz. GSS gelir testinde aile bireyleri degerlendirilir.

GSS primi öderken de 2022 aylıgı baglanmaz. GSS gelir testini yeniletmeniz gerekir. ayrıca zaten 2022 aylıgı baglanırken GSS gelir testi sonucunun G0 çıkması şarttır.

son yazılan mesajları yeni gördüm.
ikametiniz öğrenci eviyse, 2022 aylıgı, öğrenci evindeki arkadaşlarınızın geliri yüzünden baglanmaz. ama GSS gelir testi sonucunuz G0 çıkar. fakat bu da işe yaramaz hane geliri yüksek oldugundan dolayı 2022 aylıgı baglanmaz size.

İkamet adresim arkadaşlarımla kaldığım adres yani aileden ayrı.

evet anladım onu zaten. ailenizden ayrı bekar arkadaşlarınızla bir hanede ikamet ediyorsunuz. birlikte kaldıgınız iki arkadaşın maaşları var. o gelirler 2022 aylıgına başvurdugunuzda hane gelirine dahil edilir. dolayısıyla hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçtiğinden dolayı size 2022 aylıgı baglanmaz.

GSS gelir testi yaptırdıgınızda ise G0 çıkarsınız ve primden kurtulursunuz. geliriniz asgari ücretin üçte birinden az ise tabi.
çünkü GSS gelir testinde sadece ailede kişi başına düşen aylık gelire bakılır. ikamet ettiğiniz hanede arkadaşlarınız aile bireyi olmadıgından dolayı GSS gelir hesabına dahil edilmezler.
GSS gelir testinde G0 çıksanız bile hane geliri yüksek oldugundan dolayı size 2022 aylıgı baglanmaz.

Üst Alt