Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arnold-Chiari malformasyonu ve sryngomyeli için verilecek engelli raporu..?

ekremysr

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]12 yıldır ACM hastasıyım.2 defa ameliyat oldum.devlet memuruyum.hastalık memuriyete başladıktan sonra oldu.benim merak ettiğim bu hastalık ve sekellerinden dolayı malül olan varmı.teşekkürler.[/FONT]

ekremysr

Acaba raporunuzu aldınızmı.bnde de aynı rahatsızlık var.bnde rapor almak ıstıyorum.aldıysanız oranını ogrenebılırmıyım

henüz müraacat etmedim.bu aralar düşünüyorum ama bi gelişme olursa buraya yazarım

Tesekkurler.bılgılendırırsenız sevınırım

selam mufali heyet işlerini hallettim. dün raporun sonucunu aldım.% 45 engelliymişim. açıkçası beklemiyordum.sağ kol ve elden 20,hastalıktan da 25 vermişler.kaybedecek birşeyin yok sen de gir derim.

Son düzenleme:
Sag kol ve elınızde kı rahatsızlık nedır acaba

ekremysr

Değerli ekremysr bey kardeşim geçmiş olsun. Bende Chiari malformasyonu ameliyatlısıyım. Siz ameliyat oldunuz mu? %45 raporunu ameliyat olduğunuz için mi verdiler. Yoksa ameliyat olmadan hastalık teşhisine göre mi verdiler? İyi akşamlar.

Merhabalar, ben de arnold chiariden ameliyatlıyım, heyete girdim bana 0 oran verdi malesef ama başka hastalıklarım da olduğu için 58 oran aldım. İstanbulda yaşayan bi arkadaş sadece bu hastalıktan ameliyat olduğu için yüzde 60 vermişler, o uüzden şansınızı deneyin muhakkak. Geçmiş olsun hepinize

Arzu42 hanım böyle bir uygulama olabilir mi? Nasıl bir sağlık sistemi var. Birine %60 özür, size 0 özür verilebiliyor. Böyle keyfiyet olabilir mi?

evet malesef. aynen böyle bi keyfiyetteler doktorlar. heyetteki doktorun vicdanı ile başbaşasınız. yalnız çıkan sonuca itiraz hakkınız var. benim diğer hastalıklardan gelen oran 58 emeklilik için yeterli olunca uğraşmak istemedim

teşekkür ederim Garip60.size de geçmiş olsun.evet ameliyat oldum 13 yıl önce.benim raporda spinal cord (denge sorunu var)ve ameliyattan 25,sağ el ve koldan da 20 verdiler.

kaslarda incelme, güç kaybı ve his kaybı var

arzu hanım çalışıyormusunuz?öyle ise vergi indirimi için müracat ettiniz mi ?

Sız hepınız amelıyatlısınız sanırım.bnm doktorumda hıs kaybı olana kadar amelıyat onermıyorum yaparım dıyen baska bır hekım olursada yaptırma dedı.bnm agrılarım cok fazla.sol kolda da uyusma agrı var.bırde kulagıma olan baskıdan kaynaklanan hafıf ısıtme kaybı.buna gore bı oran ne olur acaba

Ekrem Bey vergi indirimine başvurdum ve yararlanıyorum. Siz de başvurun, üzerinize ev varsa onun vergisinden de muaf oluyorsunuz. Su faturasının yarısını ödüyorsunuz. Tren ücretsiz, otobüs ve uçak bileti indirimli. Belediye taşımacılığından da ücrerSiz yararlanabilirsiniz

Merhabalar Çarşamba günü Arnold chiariden ameliyat olacağım. Öğretmenim. Ameliyat sonucunda bir rapor vereceklerini değerlendiriyorum. Bu raporun ne gibi bir geçerliliği, sonucu olur. Engelli raporu için nereye başvurmalıyım.

Geçmiş olsun araştırma hastaneleri, veya devlet hastanelerine başvuru yapmanız gerekiyor. Heyete Giriyorsunuz. Daha detaylı bilgi veririm ama burayı çok sık kullanmıyorum. Facede arnold chiari grubu var. Oraya katılırsanız daha kolay yardım alırsınız. Sağlıklı günler hepinize

Bende engelli raporu için başvurdum Chiari ameliyatlısıyım, MR'da tekrarlamış ama Nöroşirurji doktoru 0 oran verdi. Bir yanlışlık var mı acaba arkadaşlarım?

Facede Arnold Chiari grubunu bulamadım. Yabancıda olmak üzer çok grup vardı.Rica etsem tem adını yazarmısınız

Bırde hangı hastaneden aldınız onu ogrenebılırmıyım

Arkadaslar Merhaba,

2005 yilinda bu ameliyati oldum ve bu subat ayi icinde Eskisehir de develet hastanesi saglik kuruluna basvurdum.Fakat %17 oran verdiler.Bu oranda ne tuhaftir goz ve kulaktan geldi ama onemli olan ameliyat sonrasi his ve guc kaybi oldugunu belirtmeme ragmen noroloji ve beyin cerrahi bolumleri hicbir oran vermediler. Bu konu basligindaki yorumlara goz attigimda,sanki hastanelerin hatta doktorlarin keyfi uygulamalari oldugunu goruyorum.

Bana gelince raporuma tabiki itiraz edecegim ve daha detayli arastirmalarini isteyecegim.Gerekirse resmi merciilere sikayette de bulunmaktan geri kalmayacagim.Insanlara tuhaf veya basit gelebilir ama! gercekten bir rahatsizlik varsa onu yasayan ve ceken bilir diyorum.

Rica etsem herkes girdigi saglik kurulu hastanesini paylasabilir mi? Emsal temsil ederse bizim gibi magdur olanlara kolaylik saglayabiliriz.
Iyi ve saglikli gunler...

Arnold-chiari sendromu için rapor oranı ne olur?

Merhaba arkadaşlar chiari tip 1 hastasyım 15 mm sarkmam var kollarda ve ayakta uyuşma kollarda güçsüzlük var sizce engel orani kaç verirler bilgisi olan varmi acaba ?

Merhaba, ameliyat olmadınız sanırım ameliyattan sonra oran fark edebiliyor.
Solunum problemleri
Uyanıklık derecesi
Konuşma veya beslenme problemleri
Yürüme problemleri
Normal olmayan hareketler. Chiari malformasyonunun 4 tipi vardır. sizin ki 1 tahmin de oran söylemek yanlış olabilir. siz yine de ortapedi,nöroloji, beyin cerrahı bölümlerine başvurun.vücudunuza verdiği etkiye göre oran verilebilir.

Tşk ederim cvp verdiğiniz için tek gözde görme kaybı var dün doktora gittim yüzde 1 dahi zor görüyor denildi 32 oran ordan alsam üstünüde burdan tamamlaya bilirmiyim diye düşünüyorum

Üst Alt