Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arsadan dolayı 2022 Yaşlılık aylığı reddediliyor! Ne yapabiliriz?

pam20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler..öncelikle yeni üyeyim. böyle bir platform bulduğum için emeği geçenlere çok teşekkür ederim.. herkese kolay gelsin..

sorunu anlatayım, belki bir bilgisi olan, yorumu olan varsa çok teşekkür ederim..

annem 69 yaşında..20 yıl önce boşandı.. nafakası yok.. herhangi bir yerden geliri, maaşı yok..ssk kaydı yok.. ablama ait bir evde tek başına, tek ikametgahlı olarak yaşıyor.. çocukları olarak bizler, faturaları aramızda bölüştük.. arada bir eli müsait olan harçlık veriyor..

yaklaşık 3 ay önce antalya'da bir hazine arazisini devlet 2B olarak satınca annemizin üzerine almıştık..çünkü 40 yıllık hayaliydi..bahçesindeki her ağaçta, gecekondusundaki her tuğlasında bizzat emeği vardı.. devlete 49750 tl ödedik.. dört kardeş aramızda bölüştük.. ödeyen bizleriz..

geçtiğimiz ay da yaşlılık maaşına başvurduk.. 3 ay önce alınan bu arsa yüzünden -üzerine kayıtlı arsa var denilerek red oldu.. ben de itiraz dilekçesi verdim, ödenen paraların kardeşler tarafından ödendiğini, havale dekontlarını belge olarak sundum.. sırf kadının hayali diye üzerine aldığımızı, aslında kendi üzerimize de alabileceğimizi anlattım..

tekrar reddetmeleri üzerine, dört kardeş toplandık, tapu masrafına rağmen 3 ay önce annemize aldığımız arsayı, annemiz üzerinden devraldık ve tekrar başvurduk.. bu sefer de yakın tarihte arsa sattığınız ve muhtaç olmadığınızdan ötürü red edilmiştir diye cevap aldık..

halbuki annemiz üzerine parasını biz ödedik ve biz geri aldık.. üzerinde mal yok.. kocasından gün yüzü görmedi diye 40 yıllık hayalini annemize tapu yapmıştık.. bu arsa bahane olduğu için de yine tapu masrafı ödeyerek üzerinden aldık..

vakfa diyorum ki annemizin bu arsadan bir faydası olmadı, eğer annemizden arsayı devraldığımızda ona para ödemişizdir diye bir iddianız varsa ispatlayın.. banka hesapları açık, ilk satın alınma aşamasında hangi çocuğun ne kadar para ödediği belgeli.. annemizin bize geri satışında para almadı, bedelsiz devretti.. tapuda yazan rayiç bedel, harçlar kanunu gereği mecburen yazar.. bu bedeli anneme gelir mi yazdınız? beyan ve belgelere rağmen nasıl muhtaç değil diye karar veriyorsunuz?

2022 sayılı kanunun hangi maddesi diyorum, cevap yok, sonradan çıkan yönetmeliğin hangi maddesi diyorum cevap yok?
ayrıca arsa üzerindeyken de 1/240 hesabı 323 tl çıkıyor ki gelir getirecek bir yer değil, içinde gecekondu olan 300 metre arsa.. zaten madem reddediyorlar diye gidip üzerinden geri de aldık..

bu sefer de muhtaç değil diye reddediyorlar..

olayı tüm dürüstlüğümle anlattım.. annem artık bizlerden harçlık almak istemiyor, belki torununa harçlık vermek istiyor, belki psikolojik sebepler.. ayrıca komşularından alanlar varmış.. zaten faturalarını, evin vergisini falan biz ödüyoruz..ev de dediğim gibi ablamın üzerine.. ablam isterse başkasına kiralayabilirdi.. yıllardır bedelsiz bir şekilde anneme kullandırıyor.. istese bizlerden de alabilirdi..

annem devletin verdiği bir haktan, hiçbir kanuni engel yokken sırf vakfın insiyatifiyle yararlandırılmıyor gibi duruyor..

artık dava mı açmamız gerekir?? her çocuğun kendi geçindireceği ailesi var.. tapu masrafını bile verirken zorlandım..vakıf bu kadar insiyatife sahip mi?

cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim...

65 aylığında, eşi ve kendisinin gelirine bakarlar, niye Red ediliyor

Aybala

eşi yok zaten.. evde tek yaşıyor..

40 yıllık hayaliydi, üzerine bir arsa aldık, parayı biz ödedik.. 1/240 hesabına bakmadan arsası var diye red ettiler.. arsayı geri üzerinden aldık.. bu sefer de muhtaç değil diyorlar.. detaylıca anlattım yukarıda..

olan olmus.yazdiklarinizdan anlasilan bikac cocugu varannelerini seven.
yapayalniz bi kadin. cok paraya ihtiyaci olmaz.gene ayda 200 lira verseniz nasil olur kardesler.
sonucu belirsiz bi sey ugruna bii suru masraf, emek sarfedeceginize hayirsiz kocasindan nafaka koparmanin yolu yokmu.

4 kardeşiz.. ama hepimizin gücü bir değil.. annem sadece ablamın üzerine yıkılmış durumda.. onun da çocukları var, büyüdü.. belki evini satacak, kiraya verecek..

babamdan nafaka mümkün değil..10 yıldır görüşmüyoruz..babam üstüne 2 evlilik daha geçirdi ve eski kredi borçlarını bankalar özel şirketlere devretmiş.. şirketler hala biz çocukları öder miyiz diye bizi arıyor..

devletin yasal bir mevzuatı var, vermiş olduğu bir hak var.. annem de hakediyor görünüyor.. hani dört çocuğu olana verilmez gibi bir madde varsa kabul ederim..yazık bu yaşlı kadın.. zaten kimin ne olacağı belli değil.. yarın belki birimize bir şey olur, hiç yardım edemeyiz..

vakfa gidip efendice sorup, izahat veriyoruz, belge sunuyoruz..hayır anlamıyorum.. suriyelilere verirken insan kendi vatandaşına haksız bir şekilde neden zorluk çıkarır... dava açmak gerekiyor... iyi de yazık değil mi bu milletin parasına o zaman.. mahkeme masrafları, avukatlık ücreti...resmi cevaplarını versinler, idari mahkemede dava açacağız..

Üst Alt