Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arthrogryposis multiplex congenita için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Yakın tarihte çalıştığım iş yerinin başvurusu vasıtasıyla vergi indirim kartı çıkartmak amacı ile vergi dairesine başvurdum ve hastaneye sevkimi istedim
Doğumumdan bu yana beni tedavi eden ameliyatlarımı yapan doktorumun tanıları aşağıda yer alıyor.Bu tanılara göre sizce rapor oranım kaç olur? Her iki bacağımda Afo kullanıyorum uzun yol yürüyeceğim zaman ise ayrıca baston kullanıyorum.

Arthrogrypozis Multiplex Congenita Tanısı

Sol ayakta pes ekino varus deformitesi sağ ayakta daha az miktarda deformite
Sol dizde 20 derece fleksion kontraktürü,sağ dizde 10 derece fleksion kontraktürü
ayak kaslarında yaygın atrofi tespiti
sol ayak bilek hareketleri tamamen kısıtlı
Ayak parmak fleksor ve extensor yetersizliğine bağlı olarak bütün parmaklarda tam güç kaybı ve şekil bozuklukları mevcuttur
Sağ ayak bileğinde toplam fleksion ve ekstansion 20 derecedir parmak ekstensorları gücü 0 dır parmak fleksorları gücü zayıftır
her iki ayaktada bilek düşüklüğü mevcuttur
tutunmadan desteksiz merdiven çıkamamakta çömelip kalkamamakta
yokuş yukarı veya aşağı yol yürüyüşlerinde zorlanmaktadır

Fikri olan var mı arkadaşlar?

Sanırım şu üç tablodan birine bakıp değerlendirirler:

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Tablo_4.3.png

selam oturan boğa bugün heyet için heyet kliniklerine tek tek girdim benim durumumla ilgili olarak
Ortopedi :Arthrogrypozis Multiplex Congenita teşhisi ile hasta kanedyen + kısa bacak bireysi (MAFO) kullanarak yürüyebilmektedir
Fizik Tedavi : Hasta kanedyen desteği ve kısa bacak bireysi (MAFO) ile desteksiz yürüyebilmektedir tablo 3.1 orta O.k
Nöroloji : Her iki Alt ekstremitede güç düşüklüğü bulunmaktadır
Benim öğrenmek istediğim bu bulgulara göre fizik tedavi tablo 3.1 den orta seviye (olarak açıkça belirtmiş yani %36)
buna göre Ortopedi ve Nörolojiden de ayrıca oran verilip fizik tedavi oranının üzerine ekleniyor mu acaba yoksa ortopedi-fizik tedavi-nöroloji 3 ü de aynı oranımı verir.Yarın son işlemleri tamamlanıp Heyet kuruluna vericem bakalım sonuç ne olacak inşallah %40 ve üzeri alıp rapor stresinden kurtulurum :)

tablo 3.4 te yer alan f.orta ( tek baston ve kısa bacak bireysi) için %36 olarak belirlenmiş peki hasta tek baston ve her iki bacak için afo kullanıyorsa sonuç ne olur ?değişmezmi ? bu değer tek bir bacak için geçerli benim bildiğim..her iki bacaktada sorun var ise bunu nasıl değerlendiriyorlar acaba ?

Uğur, sanıyorum belirleyici olan tek şey, hareket kısıtlılığı. Onun için, diğer bacaktaki hareket kısıtlılşığını doktorların gözüne sokmalısın! Başka türlü görmezler!

Bendede Arthrogrypozis Multiplex Congenita Tanısı var 2 koltuk değneyiyle yuruyorum fizik tedavi %54 önerdi kuruldada %60 dıyordu doktor bakalım yarın cıkacak raporum

Üst Alt