Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık avm'lerde engelli otoparkına araç çekenler ceza ödeyecek!

Park eden araçların engellinin mi değil mi nasıl ayırt edilecek? Önceden plakadan anlaşılıyordu.

cicikıs ,

Camın önünde park kartı , engelli kimlik kartı yok ise..... kopartacağız yaygarayı... :eek:

Malesef ülkemizde mevzuat çıkarılırken, yaptırımın ne olacağı, ihlallerin nasıl cezalandırılacağı, tekrarı halinde daha ağır nasıl yaptırım ıygulanacağı, bu ihlalleri kimin kontrol edip cezalandıracğı tanımlanmıyor. Bu konu açılalı yıllar olmuş ama hala AVM lerde insanlar engelli otopark alanlarnı işgal etmeye devam ediyor. Uyarıyorsun, sana ne park ederim deyip çekip gidiyor. O aracı oraya park etmemesi gerektiğini oradan geçen binlerece insan da, kolluk kuvvetleri de, AVM güvenliği de görüyor. Muhtemelen gelecek 5 yıl içinde bu insan yüzlerce kez, felçli fizksel engellinin hakkı olan avm park alanını kullanmaya devam edecek ve hiçbir ağır cezaya tabi tutulmayacağını, yasayı ihlal etmenin cezasız kaldığını biliyor.

2 hafta önce bir polis aracı bir avm nin engelli park yerine çekmişti. Ben de fotoğrafladım. Fotoğraf çekerken beni görmüş olacaklar ki koşa koşa yanıma geldiler. Yalvar yakar özür dilediler ben de bir daha tekrarlanmaması karşılığında sildim. Örnek olması gerekenler bunu yapıyorlarsa varın gerisini siz düşünün.

Üst Alt