Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık çalışırken çok zorlanıyorum. Tazminatımı alıp çıkabilir miyim?

malidurgut

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,memuriyetten %44 engelli olarak emekli oldum.işitme çihazı kullanıyorum. 4,5 yıldır bir sitede bekçi, kapıcı olarak görev yapıyorumengelli değilde normal statüde çalışıyorum. 63 yaşındayım artık bırakmak istiyorum.kendin bırak git diyorlar tazminat vermek istemiyorlar. Nereden baksak ihbarlar birlikte 20-25 bin TL. Yapıyor.Psikolojik baskı uygulanıyor, ben bu durumu telefona alsam, hakarete dayanır olaylar oluyor. Borcum olduğundan bırakamıyorum. Bu konuyu bilen arkadaşlar biryol gösterirler se sevinirim, herkese teşekkürler.

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum Ufukalp bey bir yazısında tazminatını alarak işten ayrıldığını yazmıştı.Belki bize bir yol gösterebilir.

malidurgut
Malesef bu konunun çözümü yok abiciğim. Kanun yapıcılar tazminat konusunda sanki emekli çalışanlar hiç yokmuş gibi hareket etmiş, bu konuda hiç bir düzenlemeye gidilmemiştir.
Zaten emekli olduğunuz için emeklilik nedeniyle de ayrılamıyorsunuz.
Emekli çalışanlar ancak sağlığını kaybedip çalışamayacak duruma geldiklerinde bunu raporla belgelendirmek suretiyle tazminatlı olarak tek taraflı fesih hakkına sahip olabilmektedirler.
Yazınızda ihbarla birlikte demişsiniz ama ihbarı normal emekli olan bile alamaz, ihbar tazminatı sadece işverenin tazminatsız haklı fesih kapsamı dışında işten çıkarılan çalışanlar için geçerlidir.
Gsusa
Evet ben aldım ancak sağlık durumundan dolayı aldım, bu da çok kolay değil malesef.
Ani olarak rahatsızlandım, hastaneye kaldırılıp peşpeşe 4 ameliyat geçirmek zorunda kaldım, 3 haftası yoğun bakım olmak üzere 3 ay hastanede yattım.
Bu süreçte işverenin de anlayışlı davranıp kurul raporu bile istemedi. Mevzuata uysun diye sadece kendi doktorumun verdiği bir durum bildirir rapora dayandırıp tazminatımı ödediler.

@Ufukalp bey nasıl bir sağlık raporu alsak işimize yarar.Bununla ilgili bir yönetmelik varmı?Şimdi ben engel oranım ortapedik ağırlıklı şu anda kısa süreli ayakta durabiliyorum ama ileride bu beni dahada zorlayacak bunuda biliyorum.Şu andaki raporum ağır işlerde çalışamaz ibareli.Bu ibarenin mi değişmesi lazım tazminat için?

Gsusa
İşverende bahane tükenmez, ağır işlerde çalışamaz raporu götürürsünüz sırf tazminat vermemek için ağır geliyorsa hafif işe veririm der.
Ancak çalışamaz ibareli kurul raporu alabilirseniz işverenin keyfine kalmadan tek taraflı fesih hakkına sahip olursunuz. Bu durumda kıdem tazminatınızı ödemek zorundalar. Bu da biraz zor malesef.

Bende ağır iş de çalışıyorum ama raporum da ağır islerde çalışamaz yazıyor ve artık çalışmakta zorlaniyorum
Hadi diyelim işi bıraktık
+Tazminat alabilir miyiz ?
- Hayir
+Bu aldığımız rapor kendimize gore bi iş bulmamizda bize yardımcı olur mu ?
-Hayir
+Malulen emekli olabilir miyiz ?
- Hayir
Geber ya yaşama

Üst Alt