Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık defterdarlık yaşanılan yerdeki/ildeki hastaneye sevk ediyor...

timsahi

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Daha önce işyerinin bağlı bulunduğu ilin sınırları içinde bulunan ve yetkilendirilen hastanelerden (vergi indirimi için) sağlık raporu isteniyordu. Bu da benim gibi ikameti başka ilde işyeri merkezi başka ilde olanlar için gerçekten eziyetti.Ve bitti yeni liste düzenlenmiş ve listeyi büyük mükelleflerde bulunan görevli tarafıma göstererek yeniliği anlattı.
Bu konuda mağdur olan arkadaşlara duyurulur.

Biraz daha detay verir misin lütfen. Bu şekilde tam anlaşılmıyor gibi...

Olay şu.Ben bursada ikamet ediyorum.Çalıştığım işyeride bursa da.Ancak işyeri merkezi istanbul olduğundan ve bağlı bulunduğu vergi daireside (büyük mükellefler)istanbulda olduğundan ben sürekli olarak istanbul il sınırları içinde bulunan yetkili hastanelerden almam gerekiyordu raporu(bu söylediğim vergi indirimi için geçerli,yoksa diğer işlemler için yetkili tüm hastanelerin raporları geçerli sayılıyordu.)

Şimdi yeni düzenleme ile vergi daireleri ikamet ettiğiniz yere en yakın yetkili hastaneye sevk yetkisine sahip.
Bu da engelliler için büyük bir eziyetti.Yatacak yer sorun,ulaşım sorun,bilmediğiniz bir hastane ve farklı uygulamalar sorundu.Bu çözüme ulaştırılmış gibi görünüyor.

Ben de şirketim İzmir'de olmasına rağmen Bursa'dan raporumu aldım. Fakat şimdi vergi indirimi için Defterfarlığa başvuru yapacağım. Bu başvuruyu ikamet ettiğim ilden mi yoksa şirket merkezinin bulunduğu İzmir ilinden mi yapmalıyım?.

Şirket merkezinin bağlı olduğu defterdarlığa başvuru yapmanız lazım.

Üst Alt