Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık kalça protezine ÖTV muafiyeti yapılmıyor mu?!

gestapooo

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
araç alımı için bayiye engelli raporumu(sol kalça hareket kısıtlılığı yazan) ve yeni ehliyetimin(otomatik vites kodu yazan) fotokopilerini bırakmıştım. vergi dairesinin ötv servisindeki görevliler artık kalça protezine ötv muafiyeti yapmıyoruz özelge isteyeceğiz demişler. özelge olumluda olumsuzda gelebilir demişler. bu durumu belirten resmi bir yazı varmıdır acaba?

merhaba açıklayıcı bilgiler için teşekkürler. size ilk soruyu ben sormak isterim, ben 2013 yılında çift taraflı kalça protezi sol alt extremite ahrı ve hareket kısıtlılığı yazan otomatik vites kullanır raporumu ve h sınıfı ehliyetimi alıp 24.04.2013 te aracı aldım. geçtiğimiz günlerde araç alım günüm yaklaştığı için araba bayileri ile görüşüp raporumu uygunluğunu sorgulattım. vergi dairesi özelge alınması gerektiğini söyledi. özelge birimi ile görüştüğümde bu rapora artık ötv indirimi uygulamadıklarını boş yere özelge istemeyin biz cevaplayacağız olumsuz cevap veririz dedi. bende yeni rapor almaya giriştim. şimdide heyetteki doktor tertibatlı araç kararını il sağlık versin yazıp gönderdi. rapor oranım aynı.
şimdi bu rapor sisteme düştüğünde kullandığım araç ile ilgili ÖTV MTV durumu nasıl olur? cevabınız iin şimdiden teşekkürederim.

@gestapooo

Özelge idarenin görüşünü yansıtan isteğe bağlı bir yazı olduğundan özelge istenmesi gerekliliği diye bir şey yok ama isteyebilirsiniz de. Aslında eski raporunuz uygunmuş. Artık vermiyoruz ne demek? O zaman önceki aracın da vergisini geri almaları lazım. Vergi dairesinin keyfi bir uygulaması.

Zaten o raporla H sınıfı ehliyet de almışsınız. Rapor istemenize gerek yokmuş ancak yeni raporun olumsuz geleceğini de sanmıyorum. Oranınızın önemi yok. Gelecek rapora göre yeniden başvurunuzu yapın ve işlemlerinizi başlatın. Vergi dairesi olumsuz işlem yaparsa önce Gelir İdaresi Başkanlığına başvurun, oradan da olumsuz gelirse dava açmanız gerekir.

gestapooo

merhaba
sizinle aynı rahatsızlığım mevcut, bende 2012 mayıs ayında arabamı aldım, süre doldu ama ehliyetlerin değiştirilmeden yeni araba alamazsınız dendi ve ben yeni ehliyet için müracat etmedim henüz, siz H sınıfı ehliyetinizi değiştirdinizmi , raporunuz sürekli değilmiydi neden yeni rapor istiyorlar, arkadaşın dediği gibi o zaman neden vergi muafiyetinden faydalandırdılarda şimdi neden olmaz diyorlar,
sonuçtan banada bilgi verirseniz memnun olurum,

ehliyetimi h den b ye otomatik vites kodlu b sınıfı ehliyete değiştirdim. vergi dairesi "artık kalça protezine vermiyoruz ama sizin raporda sol alt extremitede kısıtlık yazıyor belki verilebilirde belli olmaz özelge isteyelim" dedi özelge birimine gittim benzer şeyler söyledi kısıtlılığın nekadar olduğu felan yazmıyor oranınız düşük(39) raporu yeniletin dedi.

'' Solda hafif düşük ayak, Bileteral Total Kalça Protezi, Sol 0-100 derece rom, Sol ayak dorsi flexion kısıtlı''
ben bu teşhis yazan raporla almıştım arabayı

Aralık ayında bizim konuyla ilgili haber yapılmış durumumuz aynende haberde anlatıldığı gibi
Engelli aracında ÖTV karmaşası - tg mobile
http://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/aysegul-domanic-yelce/engellilerin-otv-istisnasi-islemleri-sirasinda-yasadiklari-zorluklar-40681439

Ben 2018 Ocak ayında aldım arabayı engelli raporumda ötv indirimi yoktu sağlık il müdürlüğüne itiraz ile ehliyet değişimi yaptım sol diz protez ve kısıtlama var ayakta maliye ye danışarak aracı aldım mtv de yok yazı da özel tertibat olmazsa alamaz diye okudum ama bende özel tertibat yook otomatik vites aldım

merhaba Mümin bey hangi ilde yaptınız bu işlemleri? raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilirmi yazıyordu yoksa otomatik vites kullanabilirmi? teşekkürler.

Bursa da yaptım ilk engelli raporum da hiç bir şey yazmıyordu İl Sağlık Müdürlüğünde tekrar heyete girdim orada kodlar verildi daha sonra tavsiye üzerine ehliyetimi değiştirmeden engelli raporumla maliye ye danıştım ve alabileceğimi öğrendim daha sonra işlemlere başladım ve araba aldım Maliye ortopedi veya fizik ne yazmış ona bakıyor il sağlık müdürlüğünden sadece otomatik vites kullanır olarak aldığım rapora bile bakmadı maliye için engelli raporunda ne yazılmış o önemli

Mümin bey otomatik vites kullanabilir yazısı varmıydı raporunuzda acaba?

Sağlık İl Müdürlüğünden aldığım raporda vardı Engelli raporum da istememe rağmen ötv ile ilgili hiçbir bilgi yoktu itiraz ile aldım

Sağlık il müdürlüğüne Aile hekimin gittim uzman ortopedi ye sevk aldım devlet hastanesinde 50 TL ücretli muayene olup il sağlık müdürlüğü komisyona sevki uygundur yazısı ile il sağlık müdürlüğüne gidip evrakları teslim ettim ve komisyon heyeti için gün aldım o gün orada heyete girdim kısıtlama kodlarını aldım ve maliye ye danışarak ehliyetimi engelliye çevirip aracımı aldım

bu vergi dairelerindeki tutarsızlık ne olacak anlamadım. Ankarada sol alt extremite kısıtlılık, otomstik vites kullanır raporu ve yeni otomatik vites kodlu b sınıf ehliyet ile alamadım. özelge istememiz lazım deyip beni yeni rapora yönlendirdiler. keşke bende bursa ile görüşseymişim.

İnşallah hakkında hayırlısı olur nasıl bir sistem çözemedim Allah yardımcın olsun

Mümin kardeşim il sağlık komisyonumda çok detaylı muayene ediyorlar mı yoksa engelli sağlık raporunda yazan tanı & oran a göre mi karar veriyorlar? Ehliyetteki kodlar için?

Üst Alt