Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Kimse "Felç" Olmayacak

pashayavuz

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Artık Kimse "Felç" Olmayacak

Felç Tarihe Gömülecek ABD'li bilim adamlarından sara, omurilik sakatlıkları ve felci tarihe gömecek çalışma...

Bilim adamları beyinde dışarıdan gelen sinyallerle özel bağ kurup kaydetmeyi başaran tıbbı cihaz geliştirdi. ABD`de Illinois Üniversitesi`nden John Rogers liderliğindeki, Pennsylvania ve Boston Tuft üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, bir dizi elektrot ipek proteini üzerine yerleştirildi. Su bazlı bant, beynin üzerinde erirken, ince ve esnek elektrotlar kıvrımlar oluşturarak beyinde sabitlendi. Böylece beyin sinyalleri alıp kaydetmeyi başardı. Kedi üzerinde yapılan araştırmanın epilepsi, omurilik yaralanmaları ve felçlilere umut olacağı bildirildi. Lokal anestezi altındaki gözleri açık kediye bir dizi fotoğraf gösterildi. Elektrotlar gözlerden aldığı sinyalleri kaydetti.

Ölü hücreleri canladiracak mi? Önemli olan o! Ben bu dünyada herseyin bir tedavisi olduguna inaniyorum ama kesfedilmeyi bekliyor

artık hiç bir şeye inanmıyorum yaaaa biz byle ölüp gidecezzzzzzzzzzzzzzzz

katılıyorum her hastalığın tedeavisi var keşfedilmeyi bekliyor ama of li için zor bir durum.bence of nin tedavisi bulunmuş gizleniyor yada gizli kullanılıyor olabilir, yılllardır yok kök hücre geliyor çalışmalar bitti,yok bölünmeyi engelleyen proteini bloke eden ilaç geliştirildi çıktı -çıkıyor. nerde hani neeerde. ben bunlar için gerekli altyapıyı görmüyorum, dünyada milyonlarca of li üzerinden milyar dolarlar kazanan medikal baronları buna bir şekilde engel olur ve kanaatimce oluyorda. bunun için bazı düzenlemeler şart. arkadaşlar beni bağışlayın ben böyle düşünüyorum yada böyle düşünmek zorunda bırakılıyorum...

of llu arkadaşlar her sabah her doğan güneş yeni bir umut diye diye doğacak güneşimiz kalmadı be ben inanmıyorum artık

boş hepsi boş umut muş tedaviymiş gerçekten boş birbirimizi kandırmayalım hani olurda böyle bişey çıkarsada biz güremicez

ardaşlar beklenen gün gelecekse cekilen çile kutsaldır:eek:

sayın arkadaşlar
omurilik felci bir pazar kimse bu pazarı kaybetmek istemez.pazar büyüklüğü 1-5 milyar.sizde bu pazarda aktörsünüz. omurilik bakımı,rehabilitasyonu, cartı, curtu için harcanan 1-5 milyar doların sadece 100 milyon doları araştırma için harcansa çare bulunur. ama bu yapılmıyor. niçin???

kellik tedavisi için veya hanımların vucut bakımı ve güzelleşmesi için 10-20 milyar dolar para harcanıyor. tıp gücünü ıvır zıvır için harcıyor.en iyi doktorlar temel araştırmadan ayrılıp işin 2.ci işe yaramıyan kısmına emek veriyorlar. milyonlarca omurilik felci hasta ve anneleri her saniye içinde acı çekerken onlar kadınları güzelleştirmek ve bronzlaştırmaya gayret harcıyor.

Üst Alt