Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık teşhisimi kimseden gizlemiyorum ve çok rahatladım

anonymous

Aktif Üye
Konular
327
Reaksiyonlar
368
Ben 8-9 sene bipolar bozukluk teşhisi ile tedavi gördüm. Son 2 aydır ise şizoaffektif teşhisle tedavi görüyorum. İnsanlar şizoaffektiflik ile hiç deneyim ve bilgisi olmamasından kaynaklı artık şizoaffektifliği işin içine karıştırmadan ben bipolarım diyebiliyorum ve bu beni o kadar rahatlattı ki. Siz dotlarla paylaşmak istedim.

Bipolardan farkı nedir şizoafektifin? Belirtileri nelerdir paylaşır mısınız

Bipoların bir tık üstüne şizoaffektif demişler iki tık üstü de herhalde şizofrenidir .

@Arche, Şizoaffektif Te mani- depresif ataklar dışında en az 3-4 hafta boyunca psikoz ve gerçeklik algısının bozulması. Bana bipolar bozukluktan şizoaffektif e teşhisimin değişmesi hemen olmadı. 6 ay kadar süre oldu. Şizofreni den daha hafif, bipolardan daha ağır bir durum.

Şizoaffektif teşhisi bana da kondu sonra bipolar da dendi ama aslında hastalığım Okb+Psikoz .

Peki bu teşhisleriniz nasıl değişiyor zaten ilaç kullanıyorsunuz ilaç kullanırken alevlenme mi oluyor

Evet ilaca rağmen psikotik sorunlar yaşamaya devam ettim. Şu an alınabilecek son dozda ilaç kullanıyorum.

Belki birğün bunlarda geçer düşük dozlarda ilaç kullanırsnz Rabbimden ümit kesilmez gerçekten çok zor

Ben hala herkese söylemiyorum psikolojik engelli olduğumu.Çok kötü insanlar var bu dünyada.

Sorarsa hastanede yattım psikoz teşhisim var derim sormazsa söylemeye gerek yok

@ŞamilBasayev67,
Söylemek veya söylememek bazı sonuçlar doğuruyor.
Söylesen bir türlü söylemesen bir türlü.Ben güvenmediğim insanlara söylemiyorum.Çünkü bazı insanlar çok kötü kalpli ya da kötü niyetli olabiliyor.

Psikiyatrik hastalığımı kimse bilsin istemiyorum o yüzden de psikolojik hastayım demiyorum deliyim diyorum !😜

Son düzenleme:
Dünyanın en akıllı adamı olsan bile zayıf gözükürsen dalga geçerler zayıf gözükmeyeceksin o kadar güce saygı duyar yediğimin toplumu

Son düzenleme:
Teşhisimi söylemiyorum ama problemli gibi muamele görüyorum. Ey nöroçeşitlilik, sen nelere kadirsin 😜 hayatım boyunca bu tür muamelelerle karşılaştım. Kötü niyetliler ciddiye almıyordu. Kendi dünyamı bu yüzden seçtim.

@Ahmet T,
Ben de tam bu yüzden herkese söylemiyorum.Çok kötü kalpli insanlar var.Kendi dalga geçilecek bir sürü özelliğe sahiptir ama bir insanın zayıf bir tarafını yakalayınca güler,alay eder,eğlenir o insanla.Özgüveni eksik ve ezik tiple dolu dünya.Psikolojik olarak engelli biriyle alay ettiği zaman kendini akıllı ve güçlü sayan bir sürü salak var.

Psikiyatrik hastalığım hakkında hiç kimseye bahsetmiyorum?

Annem babam bile bilmez neden ilaç kullandığımı.

2012 TEMMUZ dan bu yana bilfiil düzenli tedavi.

Üst Alt