Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AS hastasıyım %42 rapor aldım, bundan sonra ne yapmalıyım?

M_c_Y

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merheba arkadaşlar,

13 yıldır as hastasıyım. Devlet hastanesinden %42 rapor aldım. Bundan sonra benim ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Ne gibi yerlere başvuru yapmalıyım? yaşım 24 askerlikten muaf sayılıyormuyum?

Şimdiden teşekkürler...

Çok geçmiş olsun.

3. Omurganın hareketlerini % 25’den fazla kısıtlayan, devamlı ağrı ve stabilite bozukluğu yapan spondilartritler, travmatik veya dejeneratifhastalıklar, Scheurman hastalığı, Ankilozan Spondilitis.
Bu askerlik yönetmeliği madde 63/b'ye göre, uygunsanız yukarıdaki kısıtlama şartına muaf olacağınızı gösteriyor.

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
Linkinden diğer haklara bakın, dilediğiniz hakla ilgili soru sorabilirsiniz.

çok sağolun, şuan üniversite okuyorum, bu muaf sayılmama bir engel değil demi sizce? yani yarın elimdeki raporla askerlik şubesine gitsem muaf sayılabileceğim?

M_c_Y;

sanırım askeri hasteneye gidip ondan sonra muaf olursunuz elinizdeki raporla olurmu bilmem

jedi;

kamu hastanelerinden birine gidip alabilirsiniz ayrıca sydv işkur veya vergidairesi sevkiylede gidebilirsiniz

Jedi;

tam teşekküllü bir devlet hastanesinden veya üniversite hastanelerinden alabilirsin. Ama üniversite hastanesi sağlık güvencem olduğu halde 240 lira ve yapacağı tetkitler içinde extra ücret talep etti, o yüzden devlet hastanesine gitmen daha avantajlı. birde eğer engelin yüzdesel olarak bir şey çıkmazsa devlet hastanesi de 200 lira istiyor. Seninde 2003 yılında teşhis konulduğu için illaki sende de yüzdesel anlamda bir şeyler çıkar.

Sarasota;

yukarıda Kelebek'inde yazdığı gibi askerlik yönetmeliğine göre as hastaları alınmıyor. Fakat araştırmama göre askerlik şubesi seni bulunduğun ile yakın bir askeri hastaneye gönderiyormuş. Oradan bu kişi askerlik yapamaz diye bir belge veriyorlarmış. Yakın bir tarihte askerlik şubesine gideceğim. Bakalım ne diyecekler.

Üst Alt