Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
AS hastasıyım. Ağustos 2008'de kamuya geçtim. Emeklilik şartım nedir?
Merhaba,
Ben ankilozan spondilit hastasıyım.Ama herhangi bir engelli raporum yok .Rapor almak ve erken emekli olabilmek için başvurmak istiyorum.28.08.2008 tarihinde tarihinde kamuya naklim gerçekleşti. Şuan toplam 6679 gün primim var.Öncelkili olarak ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler toprak1453 thomas
5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emekli olabileceksiniz. Bu bağlamda erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvuracaksınız sizi hastaneye sevk edecekler. %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacak
OturanBoğa
Tekrar merhaba,
Okuduğum bir forumda kuruma dilekçe ile başvuru yaparken sağlık kurulu raporunun ekte sunulmasından bahsediliyor.Ancak henüz sağlık kurulu raporum olmadığı için SGK nın beni bir hastaneye sevk etmesi mi yoksa çalıştığım kuruma başvurmadan önce kendim sağlık kurulu raporunun yetkili bir hastaneden almam mı daha uygun olur?
@OturanBoğa
Merhaba,
Erken emeklilik başvurusu için kullanacağım Engelli Sağlık Kurulu Raporu için hastaneye başvuru sırasında doldurulması gereken Sağlık Kurulu Raporunda bulunan Raporun Kullanım Amacı kısmına ne yazmam gerekiyor.
V. RAPORUN KULLANIM AMACI:
Eğitim Ortez - protez- işitme cihazı
İstihdam Tekerlekli sandalye
Sosyal yardım Özürlü kimlik kartı
Diğer (açıklayınız)