Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AS Hastasıyım. Verdiğim değerlere göre %40 alır mıyım?

arif2611

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SAKROİLİAK EKLEM MR tetkiki:
İnceleme Tekniği: Oblik koronal düzlemde IR;STIR
Oblik koronal düzlemde SE; T1 ağırlıklı
Oblik koronal düzlemde GRE ;T2 ağırlıklı
Aksial düzlemde Fat Sat;T2 ağırlıklı
Aksial ve kronal düzlemde SE; T!ağırlıklı (kontrsatlı)
BULGULAR :Bilateral sakroiliak eklem mesafelerinde daralma izlenmekte olup sağda daha belirgin oolmak üzere eklem yüzeylerinde yaygın subkondral skleroz oluşmalrarı görülmektedir.Ayrıca solda daha belirgin olmak üzere sakral vertebralarda ve sağ iliak kemik seviyesinde yağ baskılı imajlarda baskınlama gösteren fokal yağlı replasman alanları mevcuttur.Kontrast madde enjeksiyonu sonrası sakroiliak eklem yüzeylerinde konstrast tutulumları izlenmekte olup kronik sakroileit zeminde aktif sakroileite bağlı değişiklikler ile uyumlu bulunmuştur.Eklem yüzeylerinde subkondral skleroz oluşmalarına sunkondral kistler de eşlik etmektedir.
göğüs ekpansiyonu 4cm

rahatsızlıklarım %40 alırmı

ankilozan spondilit-astım-gözler-sağ bacak 3cm kısa sizce %40 yeterlimi

Ankılozan spondilit için verilen belli bir oran yok, sizdeki kısıtlılıklarına göre değişiyor. aynı şekilde gözler demişsiniz burada görme kayıplarıda önemli, benim şahsi düşüncem alabileceğiniz yönünde, şansınızı kesinlikle deneyin derim...

Astım için alınabilecek oranlar:
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

kısalık için:
Tablo_3.4.png

cihaz kullanmıyorsanız % 18-20 lerde kalır, yukarıda zaten var açıklamaları ve alabileceğiniz oranlar... baston kullanıyorsanız örneğin % 24 denilmiş, bu civarlarda olur diye tahmin ediyorum..

Üst Alt