Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşağıdaki belirtiler asperger sendromuna işaret edebilir mi?

ChuzTR

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Cuma günü psikiyatriye randevum var, bende not defterine sorunlarımı not ederken aynı zamanda da internetten bir araştırma yapayım dedim, neredeyse tamamen asperger ile uyuşuyor ama 23 yaşına kadar bunun farkedilmeme şansı var mı merak ettim açıkçası; belirtileri de yazayım
Göz temasından kaçınma
Kalabalıkta ya da yeni insanların içinde titreme
Fiziksel temastan kaçınma
Dikkat dağınıklığı (odaklanamama)
Sosyal beceri zayıflığı
Yüksek sesten kaçınma
Ani seslere karşı aşırı korku (titreme)
Duyguları tanımlama da zorluk yaşama (duygu körlüğü gibi)
Kendini ifade etmekte zorlanma
arkadaş edinememe

İnternetten tanı arayan bir insan değilim, tamamen merak üzerine bir göz attım yalnızca, tabi ki doktora gideceğim, ama burada benzer durumu yaşayan kişiler varsa fikirlerini almak için konuyu açtım bilginize, yardımcı olursanız sevinirim

Bunu doktorlara kanıtlaman zor olabilir.

Çok akıllıysan büyük ihtimalle aspergerli sinizdir.

Bu hastalığın ilaçı varmı yokmu bilmiyorum da.

Hayaller Asperger hayatlar otizm :)

druid

arada ki ayrım ne hiçbir bilgim yok, ama normalin üzerinde hafızaya sahibim, kimsenin fark etmeden savurduğu cümleleri bile yıllar sonra alıntılayabiliyorum söyleyen bile söylediğini hatırlamıyor, görsel hafızamda gayet güçlü

Bu dediklerin hepsi sosyal fobi

İlaçla falan düzelmez sadece takıntına iyi gelir

İlaçlar

Takıntıyla beraber sosyal fobin var

ChuzTR

Şikayetlerin (yaygın Anksiyete bozukluğu'nu,tarifliyor.sosyal fobi yada asperger değil.anksiyete içinde Panik bozukluk baskın gibi görünüyor.
Ana tema yaygın Anksiyete bozukluk.

Vurgulamışsınız ama biz yine tekrar edelim.İnternetten şikâyetlerinize tanı aramayın zira psikiyatrik hastalıklarda şikayetler birbirine çok benzer,bunu hekim atıştıracaktır.

Psikiyatri hastalarına öneride bulunalım.internetten sağlıkla ilgili hiç bir makaleyi aramayın okumayın arama yapmayın,bu sizi daha çok rahatsız edecektir,/Geçmiş olsun...

Kafam karıştı, sadece gördüğüm belirtileri not alıyorum kağıda cuma göstericem umarım iyi bir doktora denk gelirim

ChuzTR

aspergerler akıllı ama duygusuz oluyor Celal Şengör Asperger diye biliyorum ama otistikler zekayı kullanmakta zorlanıyorlar içine kapanık oldukları için öle biliyorum belki yanlıstır :)

druid zeka problemim yok, hatta çoğu zaman hafızam güçlü olduğu için acı çekiyorum

ChuzTR
duygu durumun nasıl otizm ve aspergerde önemli olan zeka değil duygulardır dostum

Ben sadece geçmişi hatırlıyorum.
Kafamda gelecekle ilgili hiçbir bilgim yok.
Çok akıllıyım bu arada...

druid neredeyse hissedebildiğim duygum yok, olayı tanımlayabiliyorum ama içindeki duyguyu hissedemiyorum,
Temastanda nefret ediyorum, anneme bile sarılıp öpmüşlüğüm olmadı, bunu soğukluktan yaptığımı söylerdi hep
Ve tahta yüzeylerdende nefret ediyorum kötü oluyorum

ayDÜNYAvazoünyavazo birisi benimle tartışınca bile olayı anlayamıyorum, öfkeleniyor ama anlamlandıramıyorum

druid herhangi bir dini inancım yok, evren sonsuz olasılıkları anımsatıyor sadece bana,siz bir tanı aldınız mı
Doktor test vs. Yapıyor mu bilen var mı

Benimde dini inancım yok denecek kadar az.

Ben öbür dünyaya hazırlanıyor gibiyim.

Hazır gibiyim sanki...

çoğu kişi asperger sendromlu olduğunu bile bilmez. genellikle çocukluktan itibaren ya da okul çağlarında ortaya çıkar. sendrom belirtilerini hissetmeniz asperger olduğunuzun kanıtı değildir.

Şakayla gerçeği ayırt etmekte çok zorlanıyorum.

druid liseyi hiç ders çalşmadan 3. Bitirdim, üniversitede 1 haftada 600 sayfalık iktisat kitabını görsel olarak hafızamda tutabiliyordum

Bana 20 yıl olmuştur. Sağ kulağımın içine odun girmişti, o andan beri rahatsızım.

@ayDÜNYAvazo
Sizin tanınız nedir peki

Nurtan
Değildir tabi ki ama merak ediyorum tanıyı, cuma umarım doktor iyidirde tanı koyabilir, zaten epey geç gitmiş olacağım

ChuzTR

evrim teorisi hakkında ne düşünüyorsun ? mekanizma nasıl sence

druid

Sorunumla alakasını anlayamadım, incelediğim bir konu değil açıkçası yorum yapamıyorum o yüzden

Atipik psikoz
Okb
Depresif Nöbet

Kanımca aynı zamanda "ASPERGER" liyim.

@ChuzTR

Sağolasın arkadaşım...

Benim merak ettiğim konu şu, doktorlar belli yaşlardaki hastaların ASPERGER SENDROMU olduğunda tanı koymaya korkuyorlar mı acaba?

BU KONUDA TANI KOYMASI ZORMU ACABA?

Üst Alt