Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asalet tasdik işlemleri ile ilgili süreç nasıl ilerliyor?

ugur3606

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar geçen yıl 18 Ekimde Milli Egitimde göreve başladım bu yıl 1 yıl dolacak,asalet tasdik işlemleri kaç gün sürer?

ugur3606,
Hazırlayıcı ve temel Eğitim sınavlarını verdiyseniz. Uygulama eğitimi evraklarını müdürünüz hazırlayıp ilçeye gönderdiyse kaymakamlık onayından sonra adaylığınız kalkar.

Engelli memurlarda asalet tasdiği

merhaba sevgili arkadaşlar.%45 engelli psikiyatri hastasıyım.1 ay sonra senem doluyor.düz memurum.sizce asaletim tasdik olur mu?olmazsa nedeni ne olabilir?beni fikren rahatlatabilecek arkadaşlar var mı acaba?

tayin isteyeceğim onun için sordum.

Ali kardeşim, öncelikle hayırlı olsun memuriyetin. Asalet tasdiği, yönetmeliğe göre en az 1 yıl en fazla 2 yıl içerisinde yapılır. Yani 1 yılın dolmadan asalet tasdiği bekleme. Ayrıca hangi kuruma atandın bilmiyorum ama kurumunun nakil yoluyla yer değiştirme yönetmeliği diye bir yönetmelik vardır. Orada engelli memurlar için tayin hususu belirtilmiştir, belirtilmediyse bağlı bulunduğu bakanlığın yönetmeliği geçerlidir.

Mesela TürkiyeKamu Hastaneleri kurumunda asaleti beklemeden tayin isteyip olabilen arkadaşlar var. Bazılarında yazılı olmasa bile asalet tasdiği bekleme kuralı var. Sen bu yönetmelikleri bir araştır, eğer gideceğin yer İStanbul, İzmir ve Ankara gibi bir yer değilse tayinin olur.

Asalet tasdiğinde hazırlayıcı eğitim, uygulayıcı eğitim ve bunların sınavları yapılır, sınavlardan sonra yemin edersin, asalet yazın yazılır ve tahmini 2-3 ay içinde de asaletin onaylanır. Yine her halükarda 2 yılı bulucaktır.

asalet tasdiği ve tayin hakkında yardım bekliyorum...

merhaba.ismim nuri çal/denizli orman işletme müdürlüğünde aday memurum.1 kasımda senem doluyor.şimdiye kadar dairemde kimseyle en ufak bir tartışmam ya da geçimsizliğim olmamıştır.pozitif ve iyi niyetli biriyim.elimden geldiğince verimli olmaya çalışıyorum.asaletimin tasdik edilmesi hususunda sizce ne sorun olabilir?%45 engelliyim psikiyatri hastasıyım çok panik yapıyor ve korkuyorum.birde asaletim tasdik olursa aynı gün tayin isteyebilir miyim?illa ailemin yanı mı olmalı yoksa başka biyerde olabilir mi?saygılarımı sunarım.

Hocam endişelenicek bi durum yok gönlünü ferah tut Anca soruşturma yersen aday memurken adli bir vakaya karışırsan kurumda yüz kızartıcı bi suç işlersen anca o zaman yani aman aman bi sorun yaşarsan asaletin tehlikeye girer. Kurumun zamanı geldiğinde eğitimi başlatır 1 2 ayada asaletin tasdik olur. Tayin işinide benim bildiğim asaletini beklemedende isteyebilirsin.

Orman Genel Müdürlüğü ilk tercihte yazmamıştım çünkü girişte 5 yıl tayin istenmiyecek diye bir evrak imzalandığını okumuştum siz işe girerken öyle bir durum oldu mu?
Asalet için ise 2 sınav yapılır ve 2 ay staj yapılır ben halk sağlşığı kurumundayım 2 ay önce hepsini geçtim stajımda bitti asaletim onaylandı ama günü bekliyorum bende 15 kasımda iş başı yapmıştım..

Biz engelli memrulara pek zorluk çıkarmıyorlar rahat olabilirsin o yüzden sıkıntı yapmayın, ayrıca tayin işi için girişte evrak imzalattılar mı onu bilmek gerek 5 yıl alamazsın diye biliyorum ben Orman Genel müdürlüğü böyle bir şey yapıyordu sanırım tam emin değilim..

1.yıl dolduğunda asalet tasdiğini alan aday memur tayin isteyebiliyor ogmde bu bilgi doğru ama tek tercih mi ypıyoruz 3 mü 5 mi herkes farklı birşey söylüyor.

benim 27 gün var ama tahminim asaletimi tasdik etmeyecek benimle ilgilenen müdür biranda çark etti,beni terslemeye başladı.psikiyatrik engelliyim üzülüyorum çok,nolcaksa olsun artik.

merhaba sevgili arkadaşlar.benim asalet tasdiğine 27 gün var ama tahminim müdür bey asaletimi tasdik etmeyecek benimle ilgilenen müdür biranda çark etti,beni terslemeye başladı.psikiyatrik engelliyim üzülüyorum çok,nolcaksa olsun artik.psikolojim iyice bozuldu...

new

öyle düşünmeyin belki kuruntu yapıyorsunuz kendinize. yani aranızdaki durumun asaletinize engel teşkil etmeyecektir inşaALLAH...

benim açımdan bir sorun yok ama belkide ben paranoya yapıyorum sabah günaydın dedim yüzüme bile bakmadı çok üzülüyorum zaten hastalık ağır daha da sıkıntı oluyor...

Galiba Müdür Bey'in istediği gibi işini görmüyorsunuz dur. Ne iş ve neden tersliyor?
Kolay gelsin🙂

new

selamınızı belki duymamıştır kafası meşguldür. idarecilerin yoğun bir mesaisi oluyor. tahminimce bulunduğunuz durum sizin için önemli olan asalet meselesinin onaylanmasına bir engelin ortaya çıkmasından korkmanızdır durduk yere. böyle düşünmeye devam ederseniz siz kendinizi üzersiniz...

haklısınız.evrak kayıtta memurum çok kolay bir iş,hiç hata yapmadım zaten kolay bir departman.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim,bakalım nolcak ...

new

sorun yoksa sıkıntı da yoktur. inşaAllah asaleti alırsınız...

inşallah,beklemedeyim ve eminim benim gibi sorun yaşayan psikiyatri hastaları kesin vardır.

ogm de 5 yıl şartı normal personele imzalatıyorlar(bu 5 yıl şartı iptal edildi diye bir söylendi te var bilmiyorum) engelli memura böyle bir şey söz konusu değil şart yok imzalamadık ogm de aday memurum

merhaba arkadaşlar.bu konularda hiç bilgim yoktu.bir ka ay sonra bir yılım dolacak.biraz araştırdım karmaşık ve uzun bir süreç gibi göründü.

tecrübeli arkadaşlara bri iki sorum olacaktı.cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

bu sınavlar yılın belli bir zamanında mı yapılıyor?temel ve hazırlayıcı eğitimier ile staj kurumların kendi içinde çalıştığın yerde mi yapılıyor yoksa devletin belirlediği yerlerde mi?

ben başka bir şehre atandım ve o şehre gidip işe başladım.işe başladıktan hemen sonra tayin için dilekçe verdim ve 1 yıl geçici görev ile istanbula döndüm..geçici görevde 1 yılım dolduktan sonra dilekçe yazıp o süreyi 1 yıl daha uzatıp yine istanbulda kalsak bu süreç geçici görev ile bulunduğum yerde gerekleşir mi?yoksa ilk olarak atandığım halen daha kadromun bulunduğu il de mi yapılır?

Benim çalıştığım Bakanlıkta (Çevre ve Şehircilik) başka illerde olmuştu. Hazırlayıcı eğitim Çorum'da iki ay sonra tamamlayıcı eğitim Antalya'daydı. Ama bazı kurumlar kendi şehirlerinde yapıyor yanlış bilmiyorsam. Bakanlık belli donemler belirliyor. Sayı çoksa da iki gruba ayırıyor. Siz de siraniza göre gidiyorsunuz.

Üst Alt