Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asaleti almak için tam 1 yılın dolması mı gerek?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 15 kasım 2016 da iş başı yaptım bugün atanmam üzerinden 8 ay geçti ve ben 2 sınava girip geçtim ve stajımda bitti, dün yemin metnini imzaladım ben şimdi asaletimi almak için 15 kasıma kadar mı bekleyecek miyim? yoksa asaletimi şimdi mi alıcam?

kasım ayının 15 ila 30'u arasında asaletin tasdik olur. Bir yılı bitirmeden asaletin tasdik olmaz.

kobra3452

Hadi ya mecbur beklicez yani hemen tayin isticem o yüzden asaleti bekliyorum..

Ben 15,5 - 16 ay'da asalet tasdik vs.. oldu, her şey bitti. Tayin dilekçemi yolladım. 2 - 2,5 ay'da o sürdü. Toplam 18 ay sürdü.

Tayin istemek için asalatinin tasdik olmasına gerek yok kardeşim
Bunun için Bulunduğun yerin personel müdürlğüne tayin dilekçeni vermen yeterli

Engelli statüde atananlar ikametlerinin olduğu yere hemen geri tayin isteyebilir mi? HEART

Engellilerin asaleti tastik olunca tayin isteyebiliyormu ? Bir arkadaş dediki ankarayla konuşmuş ve müdürlüktekiler ona; asalet tastik olsa dahi tekrar heyete girip rapor alman lazım ve aldığın raporda gideceğin yeri belirtmeli??
Bende onun için umudumu kaybettim. Bunun hakkında bilgisi olan benide bilgilendirse sevinirim.

Keşke öyle olsaydı :/ Sınavları ilk 3 ayda bitirdim, yemin metnini de göreve başlarken imzaladım.

Ben de stajlarımı bitirdim. Ağustos'un 19'unda tam 10 ay olacak işe başlayalı.. Fakat bize yemin metni falan imzalatmadılar.. Size nasıl imzalattılar hemen ?

nuri3558 sınava girdim demişsin ne sınavı bu kardeşim merak ettim

her kurumda var mı bu?
yani memur olarak atandım bunlardan başarız olursan memur olamazmısın?

serkanmalkoc

Bu sınavlar göstermelik sınavlar.. Yani basit hiç okula gitmemiş olan kişi bile rahat geçer.. Bu sınavları geçemezen asalet tasdik olmaz.. Ondan sonraki Sene tekrar kursa gidersin..

adaylık sureci bir yıldan az iki yıldan fazla olamaz , yani en az bir yıl fiilen calışmanız gerek , uzun süreli rapor alırsanız o süre bir yıllık calışma sürenizden düşer yani uzayabilir

Aday memurun asalet tasdiği alması için geçen süre ne kadar?

herkese günaydın güzel bir gün dilerim.1 kasımda senem dolduktan nekadar sonra asaletim tasdik olmuş olur.müdür bey puan veriyormuş engelli çalışanına ondan sonra süreç nasıl izliyor?kaç gün sürer?

teşekkür ederim.

benden başka asalet tasdiği ve sonrasındaki süreci merak eden yok mu?

sanırım merak eden tek benim...

Benim 14 gün kaldı asalet tasdiğine.. Yalnız değilsin ☺ adaylığın kalkması ne kadar sürer bunu bilmiyorum

ahmet bey merhaba.asalet tasdiğini müdür onayladıktan nekadar sonra aday memurluk ortadan kalkar?

Ali Bey merak etmeyin, endişelenmeyin. bakın benim 27 eylülde 1 yılım doldu hala bekliyorum. aceleye gerek yok... sürecin hızlı işlenmesine bağlı. bir yılı tamamlamak yetmiyor yani...sabredin...

haklısınız işte müdür bey asaleti anında onaylar mı yoksa bizi bekletir mi o sorun?biz dairede 1 kasımda başlayan dört engelliyiz,merak ediyoruz...

new

bekletilebilirsiniz... illa aynı gün olacak diye bir şey yok... boşuna kendinizi üzmeyin bu süreçte...

haklısınız yapacak birşey yok,müdür beyden rica etsem korkuyorum ters teper diye.

new

bu süreçte biraz daha sabırlı olun... bir yılınız dolsun aradan biraz zaman geçsin onaylanmazsa o zaman müdürünüze durumu tatlı bir dille ifade edersiniz...

Bu asalet saçmalığını anlamıyorum ben, 2 sınavı geçmişim stajım bitmiş temmuzda özlük dosyama kaldırılmış asalet için herşey tamam ama 1 yıl beklemek zorundayız neden? Madem öyle neden sınav ve staj yapıp geçer not aldık? Madem 1 yıl beklicektik neden sınav ve staj yaptık? 1 yıl beklemek sadece yıllık izin içindir sınavı geçip stajı geçen neden 1 yıl beklemek zorunda? çok saçma bu asalet sistemi 15 kasıma kadar boşu boşuna beklicem zaten staj notumda müdürün notu var yani 2 sınav ve staj notum belli bekliyoruz çok saçma bişey..

Nuri meseleyi yanlış anlamış olabilirsin adaylık 1 yıl asalet tasdik ise süreci 1 yıldan sonra iki yılı buluyor sen adaylığını bitirdin gitmek istediğin kurumdan kendine yer bul tayin alabilirsin

peki benim annem ve kızkardeşimin ikametgahı izmirde babam ikametgahı aydında.evliyim ve eşimde izmir'de yaşayacak doğal olarak benimle beraber gelecek.doktorum ege üniversitesinde hoca ve bana ailenin yanında yaşaması gerekli diye heyet raporu verilebileceğini söyledi.bu raporu alsam izmire tayin hakkı olasılığım artar mı?denizli/çalda ogmde memurum.izmir/menderese tayin olmak istiyorum.

fikirleriniz benim için çok önemli..

suat65

Zaten tayin istedim şuan Giresundayım İzmire tayin istedim beklemedeyim, benim demek istediğim sınavlar ve staj bunları geçtikten sonra beklemenin yanlış olduğunu söylüyorum sınavı geçtin stajı geçtin kalksın adaylık neyini bekliyoruz yani..

Asalet tasdik farklı oda güvenlik soruşturmasına giriyor Ankara’ya gidiyor onlar onaylıyor adına herhangi bir dava yoksa asalet tasdik edilir adına dava varsa asalet tasdik edilmez dava sonucunu bekler bu yüzden uzaması normal.

Üst Alt