Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asaleti tasdik olmuş 1 yıllık memurum. Omurilik felci oldum..?

bahira

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar

aseleti yeni tasdik olmuş bir yıllık memur iken kaza sonucu paraplejik of lu oldum
iki ay ftr görüp sonrasında rapor alıyorum.
bu durumda ne yapmalıyım ne kadar süre rapor alabilirim rapor almaya devam etmeli miyim
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acilen görüş beyan etmelerini talep ve arz ediyorum

saygı ve sevgiler.

geçmiş olsun bende of luyum,ne kazası geçirdin iş kazası mı trafik kazası mı ,ve raporun ne zaman bitiyor,ftr sonuçu ne ,

7 yıllık memurken of sonucu parapleji olup 36 ay rapor alıp, sonrasında malulen emekli oldum.

1-36 ay rapor hakkınız var.
2-5 yıl hizmet ve 1800 gün ile bakıma muhtaçlıktan emekli olma hakkınız var.
3-İşe başlamak size kalmış ama 5 yılı doldurmadan emekli olamazsınız.
4-Vergi indirimine başvurabilirsiniz.Gerçi ben bunu yapmadım olur mu olmaz mı bir araştırın.

18.07.2005 memurluğa girişim 29.07.2007 kaza tarihim 3 yıl oldu rapor kullanıyorum yani raporum temmuz sonunda dolcak.c5-c6 of luyum.yinede çalışmak istiyorum.adliyede zabıt katibiyim.hemen bi hastaneden heyet raporu al vergi dairesine vergi indirimi için dilekçe yaz.araban varsa bandrol ödememek içinde dilekçe yaz saygılar.sorcağın bişey varsa bana sor her konuda.

dostenpati nekadar maaş alıyosun saygılar

Öncelikle çok geçmişler olsun..Yeliz , yaşayacak yiyecek rızkın tükenmemiş varmışki ,yaşamın devam ediyor , uzun ve meşakkatli bir yolun başındasın.
Her şeyden önce moralini yüksek tutmalı, dengeli beslenmeli ve bol egzersizi ihmal etmemelisin.Seviyeni ve durumunu tam belirtmemişsin ama bası yarasına karşı tedbirlerini öncelikle almalısın. (Havalı minder,havalı yatak)Rehabilitasyon merkezindeki uygulamalar öğrendiklerin senin hayatını kolaylaştıracaktır.İş hayatına devam etmen , iş yerinin mimari yapısı , uygunluğu , görev pozisyonun , wc , ulaşım gibi sorunları hallettikten sonra..Eskisi gibi olacaktır tek farkla tekerlekli sandalyede..Ortez kullanma durumundaysan ve koltuk değneği ile yürüyorsan dahada rahat olursun.Her şeyin azimle elde edildiği yaşamda zorlukları tek tek aşarsın yeterki yaşama sevincini azaltma..Omurilik felci hemen iyileşme göstermez zamanla aldığın darbenin vucudca kendini yenilemesi ile seyir eder iyileşmen.Doktorlarının tavsiyelerine uy.
Sürekli rapor alman iş yerince idare edilsede bir zaman gelirki işine dönmek zorunda kalırsın...Yada istifa edeceksin..En az 5 yıllık bir çalışman olmalı ki malülen emekli olabilesin.Her şey senin elinde , hayat yolun kolay gelsin..Sağlıklı güzel günleree..Yeliz..

aradaşlar çok teşekkür ediyorum iş kazası değil trafik kazası geçirdim iki gün önce 9 ayım bitti bir bir üç aylık daha rapor aldım yanlış bilmiyorsam 18+18 ay rapor hakkım varmış tabi bu durum hangi şartlarda geçerli bilmiyorum. t10 seviyesinde omuriliğe bası ol(muş)du.platin platin takıldı iki aylık ftr sonucu 12 ay rapor aldım.durum bu hayırlısı olsun kimse böyle bir sonucu ne düşünebilirdi nede bekliyordu bunda bir hayır var
çok teşekkür ediyorum canlar ...

Harun bey 860 tl maaş...Saygılar...

İsra Hanım 18 ay sonucunda iyileşemezseniz bir 18 ay daha alabilirsiniz.Dmk 105. maddeye göre rapor kullanacaksınız.Tekerlekli sandalye ile çalışabilirsiniz, buna bir engel yok.Zamanı geldiğinde mevcut şartlara göre bir karar verirsiniz.

Hasbünallah ve nimel vekil.(Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.)

Üst Alt