Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asaletim onaylandığında kurum değişikliği yapabilir miyim?

leventdkm

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 6 ay oldu kamu hastaneler kurumuna atandım, engelli hizmetli memur olarak calışıyorum hastanede, asaletim tastiklendiğinde,,, kurum değiştirme şansım varmı, yani örnek adalet bakanlığı cezaevı kurumu, vs vs vs gibi , kurum değiştirebılıyormuyum ve ayrıca eger kurum değiştiremesem bile, aynı il,de hastane değiştirebılıyormuyum,şimdiden teşekkurler :)

Bir memur başka bir kurumdaki her unvana naklen atama isteyememektedir. Naklen atama istenilecek unvanın, o kurumun görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir. Örneğin memur olarak çalışan bir kişi, mühendislik mezunu olsa dahi, başka bir kurumdaki mühendis kadrosuna naklen atanamaz. Sadece şuan bulunduğu unvanla aynı denkteki diğer unvanlara naklen atama isteyebilir. Aynı denkten neyin anlaşılması gerektiği, geçiş yapılmak istenen kurumun atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer almaktadır.

Kurumlar arası geçiş şartları ?
1- Naklen geçmek isteyen personel, Sağlık Bakanlığının taşrası hariç olmak üzere her hangi bir ilanı beklemesine gerek yoktur. Uygun gördüğü kurumlara doğrudan başvuru yapmalıdır. Başvurusunu bulunduğu ilde naklen geçmek istediği kurumun il müdürlüğüne de verebilir. Kurumların merkez teşkilatına da doğrudan verebilir. Merkez teşkilatına doğrudan verilmesi durumunda zaman kaybı da en aza indirilmiş olur. Birkaç tane kurum kendi Yönetmeliği ile naklen geçişlerin de il müdürlüklerine verilecek dilekçe ile sürecin başlatılmasına ilişkin hükme yer vermiştir. Başvuru dilekçesinde, hangi kurumda çalıştığı, unvanı, sicil numarası,toplam hizmet süresi, öğrenimine yer vermelidir. Eğer belli bir ile ve unvana naklen atanmak istiyorsa bu hususa dilekçesinde de yer vermelidir. Kurum bu başvuruya olumlu yanıt vermek zorunda değildir. Takdir hakkı vardır.

2- Geçiş yapılmak istenen kurum geçişi kabul ederse, bu halde, çalıştığınız kuruma muvafakat sorulacaktır.

3- Çalıştığınız kurumun muvafakat vermesi gerekmektedir. Kurumun muvafakat vermesi zorunlu değildir. Ancak muvafakat verilmeme işleminde hizmet gereklerine uygunluk olmadığı düşünülüyorsa, dava konusu edilebilir

4- Muvafakat verilirse, yeni kurum atama yapar.

5- Atamayı yapan kurum, çalıştığınız kuruma ilişik kesme yazısı yazar. (İlişik kes yazısına rağmen, kurumlar bu yazıyı da bekletmektedir. Kanunen, "ilişik en geç 15 günde kesilir" diye bir kural bulunmamaktadır)

6- Çalıştığınız kurum, ilişiğinizi keser. Size tebliğ edilir. Siz de tebliğ ettikten sonra, kurumdan ayrılır ve diğer kuruma başlarsınız.

Son olarak adaylık kalmadan asil memur olmadan kurumlar arası geçiş müracaatında bulunamazsınız.

Adaylık kalktıktan sonra evet olur.

Engelli memur calışma saati konusunda özel bir düzenleme var mı?

merhaba arkadaşlar aynı iş yerınde calışdıgım bir ablamız var engelli olarak calışıyor, 4b sözleşmeli olarak, sorum şu mesai saati yani gec gelip erken cıkma diye bir hakkımız varmı, örnek verıyorum sabah 8 iş başı ama engellı 9, akşam 5 mesai bitimi ama engelli 4, böyle bir yasal hakkı varmı yada hakkımız varmı, şimdiden cok teşekkur ederım

leventdkm Mesaiye niçin geç başlayıp erken bırakmak istiyorsunuz sebebini merak ettim. Ben 15 yıllık yürüme engelli memurum hiç ihtiyaç duymadım buna. Siz niçin ihtiyaç duydunuz merak ediyorum.

Soru boyle bi yonetmelik vs varmi. Sorun buna neden ihtiyac duyuldugu degil. Saygilar.

Boyle bi uygulama gorme ve ortopedik engellilere kis aylarinda var ama uygulatan gormedim.

cok teşekkurler arkadaşlar cevaplarınız icin ayrıca ben kendım icin sormadım,yazıyı tam okuyasdınız anlardınız iş yerınde engellı bır ablam var onun icin sordum,erdal akbay, guzel bır cvp vermiş zaten sagolsun, ben kullancam demedım ama aynı iş yerınde calışdıgım abla icin cok ıyı olur, trafık başlamadan cıkar ve evıne gider,yollarda o halde perişan olmaz, tesekkurler

657 sayılı devlet memurları kanunu 100. madde aradıgınız yasa bu

cok teşekkurler dadaş06 varolasın, yarın söylerım ablaya cok sagol,

kurumun il müdürüne 2 defa ve valiliğe yukarıdaki 100. madde gereğince, dilekçeyle sordum. vali müdüre havale etti müdürde uygulayan biyer var mı örnek alalım dedi, varmış dedim ama belge gösteremedim. ama sonuçta uygulamadı. yalnız akşamları 15-20 dk erken çıkmama göz yumuyorlar. o da yetiyor bana abartmamak lazım diye düşünüyorum.

valla ben engellı memurum ve şuan mesaıye gittigimde günde 12 saat calışıyorum, ama hergun gıtmıyorum, bu soruyu bır ablamız ıcın sordum, 16,30,da cıkabılırmıyım demiş mudur yardımcısına, hayırrrr aslaaa aslaa oyle bısey olmaz demiş, ablada uzulmüş ve bızım hakkımız varmı bi araştırırmısın demiş ve bu ınsanın derdi trafıge yakalanmadan evınde olmak, yoksa yarım saat once cıksan ne cıkmasan ne ama abla üzüldüğü ıcın hoşgörulu ve anlayışlı davranmadıkları ıcın bı araştırırmısın dedı olay bu,

Kamuda çalışan engellilerin mesai saatlerinin yönetmeliğini bilen var mı?

merhaba,
kamuda çalışan engellilerin mesai saatleri hakkında yönetmeliği bilen varmı.. varsa yönetmeliğin linkini atabilirmisiniz rica etsem.

hayat_işte

Kanun Numarası : 657
Kabul Tarihi : 14/7/1965
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1965 Sayı : 12056

Engelli personel çalıştırma yükümlülüğü:
Madde 53 – (Değişik: 13/2/2011-6111/99 md.)

Günlük çalışma saatlerinin tesbiti:
Madde 100 – Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tesbit olunur.

(Ek fıkra: 13/2/2011-6111/104 md.) Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

mesai saati

slm bülent bey,

sizden ricam olacak ama yardımcı olursanız sevinirim. kamuda çalışan engellilerin mesaisi hakkında yapılan değişiklikle ilgili yönetmeliğin linkini bana gönderebilirmisiniz..

teşekkür ederim.

Oyle bi yonetmelik yok yaz ayinda kis aylarinda havanin erken kararmasi sebebiyle gorme ve ortopedik engelli olanlara uygulanmayan bisey var

asalet tastik olunca tayin hakkı

merhaba herkese :) benım merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevınırım:) benım ılk memurlugum ıstanbulda bir hastaneye cıkdı 7 ay kaldıkdan sonra ankaraya tayinimi aldırdım ama cok pişman oldum, henuz asalet tastıklenmedı, asalet tastiklendıkden sonra tekrar tayin hakkım varmı ve ıstanbuldakı ılk başladıgım hastaneye gitmek ıstıyorum:), şimdıden hepınıze cok teşekkur ederım :) dostcakalın

7 ayda nasıl tayın olabıldınkı adaylıgın kalkmadan...

engellı memurların tayın hakkı var, asalet tastık olmasına gerek yok

levent kardeşim sağol bir defaya mahsus tayın olma hakkımız var bılıyorum ama onu ya ılk atandıgımızda göreve başlamadan yer seçerek yada adaylık kalktıktan sonra oluyor bılıyorum.ben ınsan kaynaklarına sordum adaylıgın kalkmadan gıdemesssın dedıler...yanı 7 ay çalışıp gıtme olayı sanırım sağlık bakanlıgı başka meb başka...

pasini

adaylıkta var göreve başlasan bile, onu tekrar sorun insan kaynaklarına

merhaba arkadaşlar ben 1 kereye mahsus tayin hakkımı atandıktan sonra işe başlamadan önce kullandım şimdi asaletim tasdik olmak üzere il içi tayin olabilir miyim ???

teşekkürler...

engellıler farklı bır kuruma muafakatname alma hakkı varmı acaba nasıl alabılırız...

Üst Alt