Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asaletim tasdik olmadan kurumlar arası geçiş yapabilir miyim?

LECCEBÜM

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çok acil bilgilerinize ihtiyacım var. Geçen sene sağlık bakanlığının yapmış olduğu sınava katılmıştım il genelinde iki kişi alınıyordu ve ben üçüncü olmuştum sıralamada. Daha sonra Ege üniversitesinin açmış olduğu sınava girdim ve kazandım. Dokuz aydır çalışıyorum. bugün Tekirdağ il müdürlüğünden aradılar ve ek yerleştirme yapıldığını ve benim böyle bir hakkım olduğunu söylediler. bu durumda ne olur benim asaletim tasdik olmadı daha üç ayım var geçiş yapma imkanım olurmu. ailem tekirdağda eğer böyle bir imkanım olursa benim için çok iyi olur.bu durumda geçiş yapabilirmiyim acaba .....

-Üniversiteler kendi içlerinde özerk bir kurumdur. Devlet kurumları ile alakası yoktur.
-Kurumlar arası geçiş yapabilmeniz için asalatiniz tasdik olması lazım , eğer olmadıysa istifa edip 6 ay sonra yeni bir göreve başlıyosunuz
-Sizin yapmanız gereken şey , Üniversiteden istifa edip Sağlık Bakanlığına girmek ve daha sonra da üniversitede çalıştığınız günleri kurumunuz aracılığınız ile hizmet birleştirme yapacaksınız.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun memurların bir kurumdan diğer bir kuruma naklinin düzenlendiği 74 üncü maddesinin birinci fıkrasında “Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan bir kadroya nakilleri mümkündür.” denilmektedir.
Yukarıdaki hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, adayların aynı sınav sonucunu kullanarak merkezi yerleştirme sisteminden birden fazla yararlanması engellendiğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet Memuru olarak çalışırken, yeni bir KPSS sonucunu kullanarak ÖSYM Başkanlığınca gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemlerine başvuran ve yerleştirilmesi yapılan adayların, aday ya da asil Devlet memuru olduğuna bakılmaksızın, atanmayı hak ettikleri kadrolara çalıştıkları kurumun muvafakatiyle atanmalarının mümkün olduğu değerlendirilmektedir

yani kurumunuz ve isteyen kurum anlaşırsa transferiniz asalet olmadan da mümkün..tabi ki iki kurumun da devlete bağlı olması gerekir.öniversitelerin yapısı özerktir. bu durumda geçiş yapamazsınız.

Üniversitelerin yapısı özerk olsa da çalışan memurlar 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışmaktadır...
Örneğin ben 2003 yılında Üniversiteden, T.S.K.'ya geçiş yapmıştım..

Çalıştığınız kurumun muvafakiyeti varsa sorun olmadan geçiş yaparsınız...

eğer kpss ileüniversiteye yerleşmiş memursanız zaten iki kurumun muafakiyeti aranır eğer kpss ile değil de açıktan alınmışsanız yani devlet memuru değilseniz geçemezsiniz onu demek istedim.

öncelikle hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim...ben kpss ile değil engelli memur alımı sınavları ile girdim. çalıştığım kurumun bana zorluk çıkartıcağını düşünmüyorum. Daire başkanımız ve müdürümüz çok iyiler. Daha ilk görüşmelerimizde bana asaletim tasdik olduktan sonra muvafakat verebileceklerini söylemişlerdi. Kafam karıştı nasıl bir yol izlemeliyim. Bu kurumda kalıp asaletim tasdik olduktan sonra tayinimi mi istesem. yoksa sağlık bakanlığı fırsatını kaçırmasam mı?

-Valla şahsi görüşüm eğer kendi kendinize idare edebiliyorsanız ve de aileniz de gel demiyorsa , Üniversite de kalmanız, ki ege üniv. rahattır. Sağlık zordur , Hele hele
memur olarak atanacaksanız daha da zordur .Sağlık sektöründe çalışmak üniversite de çalışmaktan kolay olmayacaktır.

-Bu benim şahsi görüşüm.Kolay Gelsin..

kendi kendimi idare edebiliyorum çok şükür ailem ile ilgili bir problemimde yok ama işte bir tek uzaklık. İzmir çok güzel ve rahat bir şehir. Ege üniversiteside ortam ve iş olarak rahat. burda hiç problemim yok aslında rahat ve
huzurluyum.
Az önce yengemlede konuştum kendisi sağlık bakanlığında hemşire olarak çalışıyor. bizim bile ne olucağımız belli değil diyor şuan eş durumundan bile olsa tayinimi yaptırmam çok zor hiç düşünme diyor.

Bakalım sonuç ne olucak kafam karıştı...

devlet memurlugundaki asalet kazanma 1 yılı geçip 2 yılı bulanlar olmaktadır.

Kararımı verdim sanırım :confused: Hala kafamda soru işaretlerim olsada. İnşallah ileride bu kararımdan dolayı pişmanlık duymam. Yeniden bir koşuşturmaca içine girmek istemiyorum. Buradaki düzenimi kurmuşken ve herşeyi rayına oturtmuşken...
Sağlık Bakanlığı çok geç kaldı çoook...:)

sağlık bakanlığının üniversitelere göre tek artısı olabilir o da döner sermayeden pay alınması..
döner sermaye de her memur için geçerli değil tabiki...

daha önce üniversitede çalıştığım için kolaylıkla diğer kurumlara göre daha rahat bir ortam olduğunu söyleyebilirim..

Evet Sağlık Bakanlığının tek artısı döner sermaye ama bu artı benim kararımı değiştirmedi ve dün sağlık bakanlığına feragat dilekçemi gönderdim...Şimdilik işimde bir problem yaşamadım ve inşallah bundan sonrada yaşamam.Rahatım ve keyfim yerinde Rabbim herkese işinde huzurlu bir şekilde çalışmayı nasip etsin...:)

Sağlık bakanlığının diğer bakanlıklardan farkı yok memurlar için. Döner sermaye ve ek ödeme aynı şey memurlar için. Yani diğer memurlardan daha fazla almıyoruz .

Dahası , bu ek ödemeyi çoğu sağlık bakanlığı memuru maaşla beraber alamıyor. Daha geç ödeniyor. Diğer bakanlıklardaki memurlar maaşla birlikte alıyorlar.

Hımm birde eksileri varmış :rolleyes: doğru kararı vermişim o zaman.:) Aldığımız maaş önemli tabii ama bence huzur daha önemli, çalıştığın ortamda huzurlu olman yaptığın iş ne olursa olsun keyif alman...

Üst Alt