Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ascendan Aort Anevrizması+ tip II kronik aort disseksiyonu+bikuspit aort kapağı

tuncaykahya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
27 Mart 2012 Güncel:

Arkadaşlar yukarıda raporda yazılı 44 onaylandı. Yarın sabahleyin Vergi Dairesi tarafından tarafıma tebliğ edilecek. Hemen emeklilik için müracatımı yapıcam. Sizlerle paylaşmak istedim.

01.10.1991 tarihinde Ticaret Lisesi Stajında bir kamu karuluşunda çalışmaya başladım. 01.10.1993 tarihinde SGK girişi ile stajdan sonra aynı kamu kuruluşunda kadrolu olarak devam ettim. 23.Kasım.1995 tarihinde rahatsızlandım ve İzmir Ege Üniversitesi Hastanesine acilden Hastahaneye yattım. Ameliyat başlamadan doktorların tanısı Aort Kapağı idi ameliyat esnasında Anevrizma farkediliyor ve operasyon başarılı bir şekilde bitiyor. Hayatım boyunca kullanacağım Coumadin 5mg adında bir hapım var. Hayatım boyunca kontrol altında tutmam gereken bir kan değerim var. Halen iş aynı yerinde çalışıyorum. Bu işyerinde kendime göre çok emekğim var. Ayrıca bu güne kadar 6333 prim günüm var. SGK bordromdaki kazanç tutarım 2011 yılı 11. ayda 4.122,66 TL görünüyor. (Maaş+yol ödenekleri) 2 yıl öncesi kan değerlerimi bir türlü stabil düzeyde tutamadım. Protombin zamanı (INR) ölçülerini tutturmak zor oluyor. iki sene sonrasında daha yeni düzeltebildim. Bir buçuk yıl öncesinde yüksek tansiyon tanısı konuldu. Tedavim sürer iken emboli atlattım ve Göz kaslarımdan birisi felç oldu. Bir yıldır geçici göz felci ile sabahları kalktığım zaman gözlerimi kalibre ederek günüme devam ediyorum. Bu arada her gün düzenli tansiyon ilacı kullanıyorum. 17 yıl sonra sağlık problemleri kendini göstermeye başladı.
Aslında belki bu kadar detaylı yazmama gerek yoktu ama şunu söylemek istiyorum. Eğer bu bir hak ise bende vergi indiriminden faydalanarak erken emekli olmak istiyorum. Ama malulen değil tabiki. Çalışmakta istiyorum. Ama çalışma hayatımın esnek (yeni kendi belirleyebileceğim şartlarda) olmasını istiyorum. Ascendan Aort Anevrizması+ tip II kronik aort disseksiyonu+bikuspit aort kapağı tedavisi ile Modifiye benthal operasyon geçirdim. Rapor alırken olduğum ameliyat mı göz önünde bulunduruluyor. Yoksa şu ana kadar geçirdiğim rahatsızlıklar ve bendeki şu an mevcut olan rahatsızlıklarda göz önünde bulunduruluyormu.
Yazımı okuyup yorumlarını benden esirgemeyecek olan herkese teşekkürler. Sağlıkla kalın.

Tuncay bey, bence bu rahatsızlıklarınız için sakatlık oranı cetveli'ne göre -balthazard formülü ile- toplamda % 40 ve üzeri rapor alabilirsiniz.

Sakatlık indirimi talebiyle defterdarlığa başvuru yapın (sürekli gittiğiniz hastabe varsa, oradan sakatlık raporu alıp defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Ya da doğrudan defterdarlığa başvurun, onlar sizi hastaneye sevk etsin)

Elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden aşağıdaki şartlarda emekli olabileceksiniz:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bülent Bey ben de zaten direktifleriniz doğrultusunda Marmaris Vergi Dairesi Müdürlüğüne dilekçemi verdim. Sizin sitede gösterdiğiniz evrakları doldurdum teslim ettim. Muğla Devlet Hastahanesine kapalı zarf hazırladılar. Yalnız bir konuyu merak ediyorum. Muğla Devlet Hastahanesine giderken Marmaris Devlet Hastahanesindeki Kardiyolaji Doktorum veya Nöroloji Doktorumdan bir rapor alayım da mı gideyim. Muğla Devlet Hastanesinde kendimi anlatmak zormu olur diye düşünüyorum. Gerçe Epikriz raporumuda götüreceğim giderken. Ayrıca beni yanıtladığınız içinde teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

Epikriz işinize yarayacaktır mutlaka. Çok zor değilse kendi doktorlarınızdan rapor da alabilirsiniz, o da işe yarar mutlaka. Ama zorsa, epikriz yeterli olur.

Aslında sormam gereken bir şey daha var Size Bülent Bey, Şimdi Sağlık Kurulundan diyelim %40 ın üzerinde malülük % sine giren bir rapor çıktı, Maliye Ankara onu Ankara yolladı ve Ankara onuda onadı. Emeklilik işlemleri esnasında Erken Emekli olmak istediğimi dilekçemde yazdığımda SGK beni malülen emekli edebilirmi? Sonuçta Erken Emekli olmak istiyorum ve Destek Primi ödemek üzere tekrar çalışabilmek istiyorum.

Siz hangi statüde emekli olmak istiyorsanız, sgk o statüde emekli eder. Siz "yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istiyorum" dediğinizde, malulen emekli etmeleri imkansız.

03.12.2012 tarihinde Marmaris Vergi Dairesi Müdürlüğünün yazısı ile Muğla Devlet Hastahanesine müracaat ettim. Sistemlerin değişmesi nedeniyle korkunç bir gün geçirdim. Ordan oraya git gel git gel. Bütün Polikilinikleri gezdikten sonra. Kardiyoloji diye ek bir polikliniğe gönderdiler. Doktora epikriz Raporunu, Hiper Tansiyon Raporunu sundum. Doktor benden EKO istedi. Şayet orada çektirecek isem 2 hafta sonraya tarih veriyor. Bende burada Marmariste bir özel hastahanede çektirip Cuma günü yapılacak olan Heyete girmesini sağlayacağım,
Anlayamadığım benim geçirmiş olduğum ameliyata göremi değerlendiriliyor, yoksa ameliyat sonrası son durumuma göre mi?

Bu detayı bilmiyorum. Ama sanırım şu andaki durumunuza göre, yani aemliyatın başarısına göre değerlendirirler...

Bülent bey bugün Muğla Araştırma Hastahanesinden aldığım bilgiye göre %44 olarak çıktı raporum. Daha elime ulaşmadı rapor. Elime geçince scan edip sizlerle paylaşarım.

Hayırlı olsun. :)

Güncel bilgi için de teşekkürler...

Bülent bey size birşey sormak istiyorum. Yukarıdaki raporumu gördünüz. Raporum şu an Ankara yollarında. Sİzce 44 oranı yolda giderken erozyona uğrayabilirmi. Yoksa bu şekilde çıkarmı. Nedir fikriniz.

Arkadaşlar yukarıda raporda yazılı 44 onaylandı. Yarın sabahleyin Vergi Dairesi tarafından tarafıma tebliğ edilecek. Hemen emeklilik için müracatımı yapıcam. Sizlerle paylaşmak istedim.

Hayırlı olsun :)

Güncel bilgilendirme için de teşekkürler

28.03.2012 tarihinde SGK dan müracaatım halinde emekli olabieceğime dair yazı aldım ve çıkışımı yaptım. SGK ya emeklilik yazımı verdim. Artık beklemedeyim. İnşallah sona bir kaç adım kaldı. Sağlıkla kalın.

Arkadaşlar emekli oldum ve maaşım bağlandı. tekrar işe girişimde yapıldı.

Bülent Bey Tahakkuk etmesini bekliyorum İlk rakamlar gelsin hemen yazacağım

Üst Alt